,תודה

genius69

New member
,תודה

הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על ייעוד האדם בעולם. כלומר, כיצד אדם יכול לדעת מה יעודו, מה הם הסימנים שאליהן צריך לשים לב. האם זהו דבר מה שיש לאדם והוא מגלה אותו או שאין לו כזה והוא מקבל אותו מהעולם הסובב אותו? או שהשאלה שלי עצמה לא השאלה הנכונה. דעתכם חשובה לי תודה

נהראש

New member
ייעוד האדם בעולם

לפני הבנת הייעוד יש לחקור לעומק ולהבין מהו האדם ומהו העולם. שני הנושאים הללו קודמים ובסיסיים יותר. החקירה הזאת למרות שהיא מתנהלת אלפי שנים עדיין מצריכה כל אחד מאיתנו לפתח הבנה אישית מתוך התנסות אישית. אני מאמין שתוך כדי החקירה הבסיסית גם נושא הייעוד מתגבש, אך לעסוק בו מראש זאת טעות.

genius69

New member
ובכן

מהו האדם? ומהו העולם? האם מה שלדעתי הם זו האמת או מה שלפי דעתו של אחר (או של מי)? איך אני יכול לדעת בוודאות?

הצופה.

New member
בדרך השלילה

להרחיב את האופקים להסתקרן ללמוד דברים חדשים ובסופו של דבר להבין שהמהות של האדם זה "להיות היכן שהוא נמצא"

Mist2

New member
יעודו או תפקידו של אדם

לחיות את חייו במקום לברוח מהם. האדם תמיד מנסה לחיות את חייו של מישהו אחר. דומה הדבר לשחקן שקיבל תפקיד בתאטרון, אך התפקיד לא מספיק טוב ולא מספיק מעניין בעיניו. אז הוא מבצע את התפקיד בצורה עלובה, ובמקום להתמקד בתפקיד שלו, הוא חולם על תפקידים אחרים וגדולים. הבעיה היא, שעד שהוא לא יבצע את תפקידו, הוא יחזור שוב ושוב לאותו התפקיד. כשיבצע את תפקידו כפי שהיה צריך, יקבל תפקיד שונה, אולי טוב יותר?!....

עסוק שהוא מצליח בו,

נהנה לעסוק בו, מוכן להשקיע בו עוד ועוד, והכוון חיב כמובן להיות חיובי בלבד.

dharmax

New member
->

לדעתי, רצוי להתחיל בהגדרה של מה משמעות "יעוד". :) ברכות

לאחר בירורים עם מומחים גדולים ממני

מצאתי ש"המושג מתייחס לכל מה שנוגע לחייו של אדם. שיהיו בשלמותם בתאום מלא על כל חוקי הטבע." כלומר: המצב הטוב הזה מצפה לכולנו ביום מן הימים. :)

alissa

New member
ומה זה אומר?

"המושג מתייחס לכל מה שנוגע לחייו של אדם. שיהיו בשלמותם בתאום מלא על כל חוקי הטבע." לא הבנתי. תוכלי להסביר?

כפי שאני מבינה

כל אדם מתפתח לכיוון של הארה, ויגיע אליה במוקדם או במאוחר. רבים יגיעו בקרוב. והביטוי של זה הוא שאדם יחוש שלמות בחייו ובעסוקיו, וכל מעשה שלו יתמוך בחייו ובחיי הסביבה כולה.

למעלה