תודה

cgady

New member
תודה

להלנה תודה .אני חדשה בפורום ולא שמתי לב.עכשיו אני לא יודעת איך להעביר את מה שכתבתי קודם לפורום הזה מהפורום החברתי. בכל אופן מה הכוונה שלך לגבי ילד עם טוראט שאין לו הרבה טיקים? אז מה כן יש לו? אשמח לקבל פרטים כדי לצור קשר טלפוני עם אם לבן שיש לו טוראט. פשוט אני לא מכירה אף הורה לילד עם טוראט חוץ ממני....

ש ל י ק

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

אני אם לילד בן-10 הלוקה בטוראט, כאן תוכלי להכיר הורים ללמוד וללמד מנסיונך. לטוראט יש כמה פנים ישנם אנשים שהטיקים אצלם מורגשים יותר וחוץ מזה אין להם כלום יש אנשים שיש להם בעיות קשב וריכוז עם או בלי היפר אקטיביות או כאלה הסובלים מכפייתיות יתר - OCD לקויות למידה ועוד בנוסף לטיקים. בכל מקרה הגעת לבית חם ואוהב תמיד תמצאי כאן אוזן קשבת ויד מושטת .ברוכה הבאה שלי

הלנה

New member
ולשאלתך

כפי ששלי כתבה לך הגעת למקום הנכון. כאן תוכלי להכיר הרבה מאד הורים לילדים עם טוראט וגם כאלה שלוקים בטוראט בעצמם. חוץ מזה יש לנו עמותה - א.ס.ט.י, שמקיימת מפגשים של "בית פתוח" ביום שישי הראשון של כל חודש - ברעננה. ניתן להצטרף כחברים בכל עת. לבן שלי אין כמעט טיקים (אם כי דוקא בשבוע האחרון התחילו לו טיקים עם האף)...היו לו טיקים לפני כשנה וחצי אבל גם לא מאד בולטים. עיקר הבעיה שלו היתה "טקסים" שבהגה המקצועית נקרא OCD והתפרצויות זעם. אם תרצי את הטלפון שלי אוכל למסור לך במסר. ואם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן! אגב, ביקרת באתר החדש של העמותה? יש קישור בראש הדף. מומלץ להיכנס ל"שאלות ותשובות".

ברוכה הבאה שושקה../images/Emo24.gif

בני בן ה-11.5 לוקה בטוראט מגיל 6 בערך. אובחן עם בעיות קשב וריכוז, ישנם גם סימנים מועטים של OCD (טורדנות כפייתית). הטוראט אצלו מתבטא ב"טיקים" מוטוריים ווקאליים, "מטופל תרופתית בריספרדל וריטאלין לימי הלימודים. אשמח אם תספרי לנו קצת על ילדך. יום נעים

שושקה ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

בני הוא בן 14 וחצי אובחן כלוקה בטוראט לפני שנה יש לו בעיות קשב וריכוז ויש גם סימנים של OCD ומוטפל בטיפול תרופתית ריטזין וטיפות רסקין .יש לו התקפי זעם ועקשנות גם בית וגם בית הספר .אבל עכשיו יש לו פחות והוא יותר רגוע

cgady

New member
שאלות נוספות

הבן שלי כאמור סובלמטוראט שמתבטא בליקויי למידה טיקים מגוונים וכן התנגדויות וגם תופעות שדומות להפרעות קשב וריכוז.רציתי לדעת איך עשוי טיפול באומגה 3 להשפיע אם בכלל,כי רסקיו למשל ממש לא תורם כלום אלא אם כן אני אולי לא נותנת מינון מספיק או אולי בתדירות לא מספיקה.גם ריטלין רק מגביר לו טיקים ולא עוזר.יש לי הצעה לכולם שכן עזרה לפי דעתי וזה אוריתמיה שזה טיפול נפלא של השיטה האנטרופוסופית וזה משפיע לטובה גם על טיקים וגם לרגיעה והפחתת התפרצויות.

ש ל י ק

New member
היי איני יודעת להסביר על האומגה

אבל הייתי שמחה לקבל ממך הסבר על סוג הטיפול שציינת בנושא האוריתמיה

הלנה

New member
שלום CGADY - בקשר לאומגה

יש קישור ממש חדש בנושא באתר של גיא בן צבי. תיכנסי למעלה לקישורים או להודעה של תיקי בעניין זה. הוא גם כותב לפעמים בפורום (ובעיקר עונה בנושא של האומגה) והכי טוב זה לשאול אותו. על פי נסיוני עם הבן שלי האומגה מאד עזרה בעיקר להתפרצויות הזעם, ול- OCD. כמו שאמרתי קודם טיקים בקושי היו לו. הוא לוקח כבר חצי שנה ומצבו היה הרבה יותר טוב ממה שהיה בתקופה שלפני וכשלקח תרופות (רסיטל וריספרדל). לצערי בשבוע האחרון יש החמרה במצבו בכל המובנים וגם הופיע לו טיק בפנים. אני מאד מקווה שזאת רק תקופה...

למעלה