תודה

נימבו

New member
קובי שלום, התחברתי לאוסף שלך, גם

אני בא מתחום הברזלים (ברזים, אבל בבולים) ואני אחפש לך. הקטע שהציג את האוסף ודיבר על האמון שנדרש מעושה המפתחות בעיר היה מאוד יפה. ספר איך הגעת אל הנושא וכו

קובקי

New member
לניבו שלום

אני פשוט מנעולן בן מנעולן. דור שני בעסק שקיים משנת 1945. גדלתי בן מנעולים אופנועים ובזמנים הקשים אופניים. אבי ז"ל היה מתקן ומשפץ כל דבר. אפילו צמיגים למשאיות הוא היה מתקן בתקופת השלטון האנגלי. יש לי הרבה כלי עבודה מהתקופה הזאת . אשתדל בהמשך לשלוח גם תמונות.

broadaxe

New member
תסתכלו בתמונה שבכרטיס האישי שלו!

הא, דיברנו כאן לא מזמן על תלת-אופנועים. אני ירוק מקנאה... זה במקור BSA "שוק עליה", לא?... אני חובב גדול של "ברזלים", במיוחד מהצד החד שלהם. תחפש את ההודעה שלי על מוזיאון המנעולים, אם עוד לא ראית. WELCOME TO THE CLUB

קובקי

New member
מעניין

ברזלים מהצד החד ? אם זה מה שאני חושב אז גם לי יש כמות מוגבלת. ודרך אגב אני משחיז אותם גם ללקוחות וגם מוכר חדשים . זה ענף נוסף בעסק שלי.

broadaxe

New member
אנחנו נדון בעניין

הכמות אצלי קרובה ללא מוגבלת... יש לי קופסה עם כמה מנעולי תלייה מזרחיים ישנים ועתיקים, כולם עובדים עם מפתחות, פנויים למו"מ. מכיוון שאני חובב גדול של מלאכות המתכת, ואף חוטא בנפחות קלה פה ושם, ייצור מנעולים בעבודת-יד ובכלל מכאניקה עדינה של פעם, מעניינים אותי מאד. אתה מכיר את מנעולי התלייה הענקיים של כנסיית הקבר? אני מצרף תמונה שאולי תעניין אותך: הדלת לחדר האוצר בבית העיריה העתיק של ברטיסלבה (פרסבורג). הדלת מקורית מהמאה ה-16 מהווה כולה מנעול רב-זרועי אחד גדול המופעל בסיבוב מפתח יחיד. אני מכיר ארגזי אוצר נישאים עם מנגנון נעילה זהה.

broadaxe

New member
בריח ומנעול

עוד דוגמה, הפעם בריח הזחה ומנעול עם "פרפרית נעילה", אותו מקום, אותו תיארוך.

קובקי

New member
כדאי להפגש

תמונות מעניינות מאוד. מעניין לראות את המנעולים שיש לך אולי נפגש . יש לי מספר כלי עבודה ישנים שאולי יחשבו בעינך. אנסה לצלם אותם ולשלוח לך באם אתה מעוניין.

broadaxe

New member
או-קי, נידבר במסרים. בינתיים עוד

תמונה: שלושה סטים של אזיקים בעלי עקרונות שונים. מאות 17-15 לסה"נ. צולם ב"מוזיאון הצדק הפיאודלי" (במרתף שמתחת לחדרים בהם צולמו התמונות הקודמות)...

broadaxe

New member
ותמונה אחרונה מהסשן

אל תתאמץ לצלם את הכלים. ניפגש, תראה את המנעולים ואז נסגור. אולי יש ברשותך עוד דברים ברי חילוף מבחינתי. בתמונה עוד אזיקים מהטיפוס המרכז-אירופי של המאה ה-17 (וראיתי גם כאלו למכירה) ומנעול תלייה אימתני.

קובקי

New member
פגישה

ברצון רב אשמח להפגש. התגובה אחרה לבוא משום שהמחשב היה בתיקון. תיצור איתי קשר לטל 04-6346973.

skito

New member
נראה לי שהתבלבלתם לא

קובקי ע"פ התמונה הוא אספן הליצנים לא? או שאני טועה... בכל מקרה ברוך הבא

skito

New member
מנצל"ש - מישהו אוסף ..

קוצצי ציפורניים - אני לא מוצא את שלי

למעלה