תודה

תודה

שגם אתם הייתם בהפגנה שנוער שינוי עשו בבקום, באמת כל הכבוד שיש עוד אנשים מלבדנו שאיכפת להם מחוק טל חוץ מזה רק רציתי לומר על דבר קטן שהטריד אותי היה אחד שם מנוער מרץ שאמר שהוא רואה את שינוי בעצם בתור הקצה השני של ש"ס ובעצם אם הבנתי נכון הוא התכוון ששינוי היא בעצם ש"ס שבאה רק מהקצה השני, אז לפני אני אנסה להפריך את זה אני רוצה לדעת למה הוא חשב ככה ותגידו גם אתם חושבים ככה?

אני מסכים ואסביר,

אני לא יודע מי אמר זאת ולכן לא אדבר בשמו אבל אומר מה הבעיה שלי עם שינוי (מלבד היותו מפלגה חסרת אידיאולוגיה מוגדרת מלבד שנאת חרדים). שינוי היא מפלגה שאינה מפגינה בעד "איש באמונתו יחיה" אלא בעד "איש באמונתי יחיה" אני לא רוצה להכינס לדיון הפילוסופי (אם כי הוא מאוד מעניין) לגבי מה יותר "נכון אתאיזם או אמונה אבל שינוי היא מפלגה שמציגה את הדת כדבר לא נכון הצגה שהיא שטותית לחלוטין וגם אם היא נכונה אין לה מקום (די לקרע בעם!). אני אתן שתי דוגמאות לכך: א. תמיכתו של טומי לפיד באתר חופש (www.hofesh.org.il) אתר שחרט על דיגלו להוכיח שאין אלהים (כמה שזה מגוכח...) ניתן לראות את זה ב: www.hofesh.org.il/about_hofesh.html target=_blank>http://www.hofesh.org.il/about_hofesh.html ב. ביומן שיש התפרסם על חברה שדוחפים חומר אנטי דתי לתוך ספרים בבתי כנסת וטומי לפיד הביע את תמיכתו בהם.

בולשיט

לשינוי אידיאולוגיה של הפרדת הדת מהמדינה ושוויון לכל (לדרוש מהחרדים להיות אזרחים תורמים ושווים ולא פרזיטים ובעלי פריוולגיות שלא מגיעות להם כלל לא פירושו לשנוא אותם, או שמא אתה מאלה שאומרים "אתה נגד כפיה דתית? אנטישמי!"), הא וכן, בניגוד למפלגה מסויימת שלא אזכיר את שמה שינוי גם עומדת מאחורי האידיאולוגיה שלה... "שינוי היא מפלגה שאינה מפגינה בעד "איש באמונתו יחיה" אלא בעד "איש באמונתי יחיה" " לא נראה לי שיש פה הרבה מה להגיד. פשוט חסר בסיס לגמרי. מתי בכלל שמעת את טומי לפיד או איזהשהו נציג של המפלגה נכנס באיזושהי צורה לויכוח הפילוסופי על דת ואמונה??? מתי בכלל שינוי התייחסה לעצם קיום הדת או לנכונותה או אי נכונותה??? למה סתם להשתמש בדמגוגיה זולה מבית הש"סניק המצוי??? לטעון דבר מהסוג הזה זה מגוחך ואבסורד לגמרי, אפילו יותר מלכתוב "מגוכח"... שינוי, וכן אתר "חופש", מאמינים ב"איש באמונתו (או באי אמונתו) יחיה". מה שעושה אתר חופש זה להציג את הצד השני והמנוגד לנאומי המחב"תים למיניהם, ובזה כמובן שאני תומכת ואני שמחה לדעת שגם טומי לפיד. ואני מבטיחה לך שברגע שחומר דתי יפסיק להידחף לאיפה שהוא לא צריך להיות, כך יפסיק גם החומר האנטי דתי לעשות כן...

מודה באשמה !

א. נוער מרצ לא היה בהפגנה של נוער שינוי, אני ומספר חברים (מצומצם בלבד) חברנו עם הצעירים שהרימו הפגנה שהיתה יחד עם שינוי ( חבל שיש תחרות על מי ארגן את ההפגנה אחרי הכל המטרה משותפת ) ב. כל הכבוד לכל אנשי שינוי שהגיעו כל כך מוקדם לאירוע זה, ומקווה שנהנתם בסמינר. ג. ועכשיו למטרת ההודעה שלך בנוגע למה שאמרתי , זה די פשוט - אל תתיחס אמרתי מה שאמרתי אחרי 28 שעות של עירנות ולכן לא הייתי כל כך מאופס עקב זאת (כמה מילות קישור) אמרתי דברים סתם . לעומת זאת (שוב) אני חייב להגיד שהכבוד שאני רוכש לשינוי הוא הכבוד שאני רוכש לש"ס שתי מפלגות עם מטרה אחת הפועלות בצורה אלימה על מנת העברת האידיולגיה שלהם יחד עם זאת שינוי אינה המפלגה העומדת מהשני , האמתי שיותר שאני חושב על זה אני מבין עד כמה לא . כשאני נזכר במצע שלכם ובצע של ש"ס (מודע לא מכיר את של ש"ס כל כך טוב ) אני יודע שזה לא נכון . אבל האמצעים דומים מאוד ! עמרי

למפלגת ש"ס אין מצע,

היא שמה לה למצע את ספר התנ"ך. דבר נוסף - אני רוצה להביע את תמיכתי בדבריהם של איתי, של עמרי ושל אבישי - שינוי היא אכן מפלגה בעייתית למדיי: ראשית, עקב עיסוקה בנושא אחד בלבד, ושנית, עקב אופן עיסוקה באותו נושא. מרצ נאבקת בכפיה דתית לא על-ידי נסיונות (פאתטיים, יש לומר) להוכיח כי האמונה הדתית שגויה מיסודה, אלא בנימוקים של שוויון וחופש מדת. אלה הבעיות היחידות שיש לי עם הציבור הדתי, או ליתר דיוק - עם חלק מסוים מהציבור הדתי, המקבל תקציבים לא פרופורציונליים ומנסה להנחיל (ממש כפי ששינוי עושה) את אמונתו לאחרים (שוב - לא כל הדתיים, לא כל החרדים, וממש חבל שאני צריך לכתוב את זה, אני מקווה שזה ברור...).

כמה דברים

1.תודה באמת נהננו בסמינר 2.אני מעולם לא תמכתי בטומי לפיד אלא במפלגה עצמה 3.אני לא ממש ראיתי מעולם ששינוי עשתה משהו כנגד החרדים אלא יותר כנגד הדברים שהם מנסים לעשות או עושים כבר ופוגעים במדינה, בנוסף לזאת אני כם טוען שאיש באמונתו יחיה כל עוד אמונה זאת לא פודעת בזכויות האחר מכיוון שלכל אחד יש זכויות אך זכויות מסוימות פחות חשובות ומפריעות לזכויות של האחר ככה זה שלפי דעתי זה לא הוגן שחילוני ישרת בצבא ולא רק יותר זמן אלא גם שהוא היחידי שישרת. ובקיצור באמת אין לי משהו כנגד הלימוד תורה ואני בעצמי עשיתי בר מצוה והלכתי שנה אחרי זה לתפילות של יום שבת או מתי שלא היה להם מספיק אנשים בבית הכנסת לידינו העניין ובקיצר מתי שאני אראה ששינוי באמת פוגעת בציבור מסוים אז אני אבין בנתיים אני רואה ששינוי היא רק קו הגנה לפני שהחרדים יתחילו לחוקק חוקים שיהפכו אותנו למדינה דתית נ.ב. מצטער על העניין עם ההריסה של דוכן של בחורי הישיבה, לי אישית לא היה קשר לזה ובאמת זה היה משהו מאד מבזה אני רק מקווה שגם האנשים האחרים שהיו איתי שם חושבים ככה ואלו שעשו את זה מצטערים על זה כי זה באמת לא היה לעניין

הגינגי

New member
כל אחד מדבר בשם עצמו

אצלנו כל אחד מדבר קודם כל בשם עצמו ולכן הרשי לי לדבר בשמי ובשם השערות הגינגיות שעל ראשי: יש לי ביקורת גדולה נגד שינוי (לי ביקורת? איך זה קרה?) אשר חרטה על דגלה את מלחמה החרדים בראש מעייניה ושכחה נושאים רבים אחרים ואף חמורים יותר אשר מטרידים את החברה הישראלית. החרדים הם לא אובינו, הם קבוצה של אנשים אשר מתנהגים בצורה שונה ואף בשבלנו משונה. הצורה בה שינוי מתנהגת כלפי ציבור זה מאוד דומה לצורה בה הימין מתנהג כלפי ערבים. קסונופוביה לשמה. אז נכון החרדים בזמן האחרון לא נחמדים ולכל אחד מאתנו יש הסתייגויות רבות מהציבור הזה. בנוסף בראש שינוי עומד אדם אשר דעותיו הימניות ידועות בציבור, וכאמור אנחנו שמאלנים גאים שלא ממש מזדהמים עם הימין (הימין המשתולל סכנה לישראל). שינוי היא מפלגת החילונים, עוד מפלגה סקטורילית כמו ש"ס או המפדל לעומת זאת מרצ היא מפלגה אידאולוגית אשר במרכזה עומד רעיון החופש והשוויון ואשר כל אדם מוזמן להצטרף אליה.

למעלה