תודה רבה

Lior11

New member
תודה רבה

על קבלת הפנים הנעימה,ההתיחסות לשאלתי ועל כל העצות והרשימות. נכון להיום אני גרה בניו יורק אך הלב כל הזמן בארץ. זה נכון שהמבחר פה הוא עצום וזו כנראה בעיתי כי ההחלטה לגבי עגלה למשל מאוד קשה,לכן אשמח להמלצות מכן המנוסות. אני מתכוונת לקנות הכל בנ"י לא בארץ. אני חושבת שאני מעדיפה עגלה אחת על יד השניה כיוון שקראתי (אני חושבת כאן) שאחרי כמה חודשים הם התחילו למשוך בשערות... לגבי ביגוד אין בעיה כיוון שבאמת ניתן למצוא מחוץ למנהטן דילים משמעותיים. אנסה להיות יותר ספציפית בשאלותי וסליחה על הבורות, אין סביבי הרבה חברים עם ילדים, אין לי מי שיעביר אלי או שאוכל להעביר הלאה ובטח שאין לי מקום למחסן בבית... 1. האם צריך 3 סוגי עגלות? - ביציאה מביה"ח כשהם שוכבים - אחרי כמה חודשים כשניתן כבר להושיב אותם - טיולון (האם זה סוג של עגלה?) האם יש עגלה אחת בה ניתן להשתמש מלאחר הלידה לתקופה ארוכה? 2. לגבי מיטת שינה... האם יש מיטה בה ניתן להשתמש לתקופה ארוכה (מהלידה ולפחות לשנה הראשונה?), האם עריסה מאוד נחוצה? ולול? 3. מאיזה גיל משתמשים בכיסא לאוכל? כמו שכבר הזכרתי, מקום משחק אצלינו תפקיד מרכזי בבית ואנו חייבים להיערך בהתאם. תודה לכל מי שקראה עד כה. נ.ב- ישראל כל הזמן בחדשות כאן, מחר מתקיים "ראלי" ענק למען ישראל בוושינגטון. מי יתן ובואו של קולין פאול יביא למהפך ושלום לאיזורינו !!! - ליאור.

ענתינה

New member
הי ליאור

קודם כל ,לא חיבים הרבה עגלות בכלל. לכל העגלות כמה מצבים והן יכולות להיות גם טיולון כמו הקומבי,הגרקו,מקלארן בעצם כולם ,הבעיה היא שכשהם יושבים כבר והם כבדים רוצים עגלה קלה והגרקו למשל יחסית כבדה ואז יש כאלה שקונים אחר כך טיולון לחוד שהוא יותר קל ונוח.אבל בפירוש אפשר להשקיע מראש בעגלה שתהיה להרבה זמן. לגבי העריסות: שוב, לא חיבים. אנחנו השכרנו 2 עריסות (משהו כמו 30 ש"ח לחודש)ל3 חדשים ראשונים. את העריסות שמתי בסלון ובלילה הם היו ישנים במיטה. יש כאלה ששמים את העריסות בחדר שינה עם ההורים.(לשם לא יכנסו 2 מיטות) אבל בטח לא צריך לקנות וזה בהחלט תופס מקום. לגבי לול- האמת היא שניסיתי להשיג יש שניה ולא הצלחתי. קניתי חדש. מה אומר לך, הם בקושי ישבו בלול אצלי.מהר מאוד הלול הפך למקום אחסון לצעצועים .לעומת זאת אצל הורי למשל הם ישנו בלול או שיחקו כשבאנו אליהם . יש לול קצת יותר גדול מהרגיל לתאומים. לגבי המיטות-מיטת תינוק כעיקרון לפחות לשנה וחצי-שנתיים ואפילו יותר. כסא אוכל- רלבנטי רק כשהם יושבים-בערך מגיל 7 חדשים. יש כסאות קטנים שמתלבשים על כסא רגיל וחוסכים הרבה מקום. (הכסאות הרגילים ועוד שניים בהחלט מכה מבחינת מקום. מקווה שעזרתי ענת

הי ליאור מניו יורק (שאני חולה עליה)

לגבי שאלותיך: 1. ממש לא צריך כל כך הרבה עגלות לשנה הראשונה מספיקה עגלה שיש לה 3-5 מצבים ז"א משכיבה מלאה ועד ישיבה מלאה יש המון סוגים - מקלארן מומלצות בחום אפשר גם למצוא עגלה שניתן להכניס בה את הסלקלים (של האוטו) וזה מצויין עד גיל 3 חודשים לגבי טיולון לא צריך לפני גיל שנה (ויש להשיג בנ"י ב 50 $) 2. מיטות רגילות של תינוקות מתאימות עד גיל 2.5 לפחות אני לא השתמשתי בכלל בעריסה הם ישנו מהיום הראשון במיטה בחודשיים הראשונים במיטה אחת ביחד - זה נותן להם תחושה טובה כמו ברחם 3 לול לא נחוץ בכלל ביחוד אם יש בעית מקום רוב היום הם יכולים להיות על שטיח + שמיכה איתך בסלון - לול הוא פיתרון לגיל יותר מתקדם אם רוצים לשמור אותם במקום אחד כשהם מתחילים לזחול - אני לא אוהבת את הכלא הזה 4. כסא אוכל לא נחוץ לפני גיל שנה מיותר בינתיים חשוב לקנות: טרמפולינות - אילו מעין כסאות סלקל קפיציים - עליהם הם אוכלים - מאוד נוח להאכיל בייחד ככה תאומים - רואים טלביזיה - קלטות - וסתם מתנדנדים אשמח לעזור בהצלחה שרית

קצת תשובות...

לגבי עגלה - הכי הולך היום זה עגלה משולבת, כלומר עגלת שכיבה שהופכת בהדרגה לטיולון ויש בה גם מצבי ביניים (כמה שיותר, יותר טוב). היא יותר כבדה ומסורבלת מאשר כל סוג עגלה בנפרד, אבל לפחות לא צריך לקנות שתיים. היום גם יש כבר עגלות שאינן מאוד מסובכות או כבדות. כמו כן, יש היום טרוול סיסטם - על עגלה משולבת רגילה מלבישים את הסלקל שהוא הכסא לרכב (אני משערת שבנ"י זה לא ממש רלוונטי). לתינוקות שלי הרבה יותר נעים בסלקל מאשר בעגלה כי הוא יותר חשוף והם רואים יותר מה קורה מסביבם. לגבי מיטות - לשילב יש פטנט (שבטח גם אפשר להשיג בארה"ב) שבו חלק מהמיטה יכול להתפרק והיא הופכת למעין מיטת נוער. אז נכון שזה לא יחזיק כ"כ הרבה זמן כמו מיטת נוער (בעיקר בגלל הרוחב), אבל אפשר למשוך אפילו עד גיל 3. עריסה - מאוד תלוי בך. אם את מתכננת את התינוק בחדר השינה שלך בשלב ההתחלתי, אולי כדאי עריסה כדי לחסוך מקום. הטענה היא גם שהתינוק מרגיש טוב יותר בעריסה כי היא קטנה וצפופה יותר. אנחנו לא קנינו עריסות והילדים ישנו במיטות שלהם בחדרם מהלילה הראשון. בהתחלה היינו משכיבים אותם לרוחב המיטה, צמוד לאיזור הראש, ואז הם לא הרגישו נורא חשופים. לול - אנחנו קנינו רק עכשיו (4 חודשים) וגם זה בגלל שאנחנו נאלצים להפריד ביניהם פיזית במשך היום כשהם ישנים, כדי שאחד לא יעיר את השני. בכסא אוכל משתמשים כשהילד יודע כבר לשבת באופן יציב בעצמו וזה לא קורה לפני גיל חצי שנה ובד"כ אחרי. מקווה שעזרתי מיכל

היי ליאור ../images/Emo104.gif../images/Emo165.gif../images/Emo102.gif

קודם כל ברוכה הבאה ל-
נו לגבי עגלה, לנו יש את המקלארן ואני מאוד מרוצה ממנה , נראה לי שנצליח להסתדר איתה עד שלא נצטרך יותר עגלה. יש לה חמישה מצבים. אני לא השתמשתי בעריסה, והם ישנו במיטות שלהם מרגע שהגיעו הביתה. לורי וליאם בני שמונה חודשים ועדיין לא יושבים , כך שכסא אוכל עדיין אין לנו. ולול - כרגע בשימוש כי יש לנו בית גדול אבל עוד חודשיים אנחנו עוברים לבית קטן יותר והלול יאופסן אחר כבוד.

רונית, אני ראיתי את ליאם ולורי

יושבים בעגלה שלהם. איך זה? האם מותר להושיב אותם בעגלה לפני שהם יושבים בעצמם בצורה יציבה? אני כ"כ מחכה כבר להושיב את עומר ויובל בעגלה...

מיכל , לורי וליאם "יושבים" בעגלה

מגיל ארבעה וחצי חודשים, בערך ממתי שהם התחילו להשתעמם בשכיבה והטיול הפכו להיות סיוט. הרמתי להם בהתחלה מצב אחד , ולאט לאט הגענו כבר למצב השלישי כך שהם פחות או יותר בזוית של בערך 130 מעלות (אני חושבת - לא ממש טובה בזה) וזה במקרה אחרי שיצא לי לשאול אורטופד וגם בפורום של בטיחות לילדים הם ענו שכל עוד יש להם תמיכה מלאה והם קשורים ברצועות זה בסדר.

למעלה