תודה רבה

• פותח הנושא hornt
  • פורסם בתאריך

hornt

New member
תודה רבה

א. אני חשמלאי
ב. קראתי וכבר שאלתי כאן בפורום
ג. בגלל גודל השנאי אני צריך קופסת ci
ד. דאגתי להארקת יסוד לבריכה, חיברתי את גיד הארקה לקוץ של הבית שנמצא 2 מטר מלוח הבריכה
קיבלתי ערך לולאה 1 אום

רשר

Well-known member
מנהל
מבחינת ארקת יסוד בחיבור "מאופס" אסור לחבר בין המבנים

כי חיבור כזה יכול להביא לבריכה מתחים מהבית,
ארקת יסוד לבריכה גם אם ההתנגדות לא מגיעה למידה המתאימה למא"ז הגבוה ביותר בלוח (16A-10A לכן מספיק 3 אום) וקישור כל אביזרי המתכת לפה"פ יתנו ביטחון שלא יתפתח מתח צעד מסוכן, זה חשוב במיוחד בבריכה כי מסתובבים יחפים ורטובים,
שנאי לבריכה חייב מעטה מבודד ברמת Ci ואם יש חשש לחום יתר צריך להוסיף לקופסה "נשם" לשחרור חום (גם חורים מלמטה כדי שיכנס אויר),
גודל והספק השנאי נקבע עפ"י הספק הצרכנים המחוברים אליו בתוספת של 10-20% למניעת חימום יתר ונפילת מתח,
אם השנאי לתאורה חשוב לוודא שהמנורות עומדות בתקן ישראלי כי זה עלול לפסול בדיקה (יש להצטייד באישור מהספק - לכן לא כדאי לקנות ישירות מחו"ל),
שים לב שבלוח שהצגת בקישור אין הגנה למנוע המשאבה מזרם יתר אלא רק מקצר דבר שבעצם מגן על הרשת ולא על המנוע (תקלה במסנן יכולה לגרום לזרם יתר במנוע ולשרפתו אם אין מגן ליתרת זרם (PKZM)),

סהר דוד

New member
סליחה, רק הערה בעברית..

נכנסתי במקרה לבדוק משהו, ואני שם לב שאתה חוזר באופן מתמשך על המושג - "ארקה"...
אני משער שאתה מתכוון ל- "הארקה" -GROUNDING.
ה- "ה" הנעלם שלך חשוב כאן.

רשר

Well-known member
מנהל
תודה, אני כותב כמו שאני מדבר

שימוש ב "ה' הידיעה" תלוי ברצף הדיבור ולכן אפשר להוסיף או להוריד בהתאם לרצף (ולא פעם לטעות),
יש מושג כללי "ארקת יסוד", כאן בהתיחס ליחסים בין שתיים כאלו באותה החצר המוזנות מאותו המונה תחת "איפוס",
ויש רצף משפט שעוסק ב"הארקת יסוד" המסוימת - אחת מהשתיים, נניח של הבריכה בניגוד לזו של הבית,
לגבי המושגים ותרגומם לשפות אחרות:
ארקה - GROUNDING
אדמה - EARTH
אבל בכל מערכת תרגום תמצא בלבול רציני בינהם כאשר לרוב הראשון מתיחס לפעולה שמבצע החשמלאי ואילו השני מתיחס על מי הוא מבצע את הפעולה: "מחדיר לאדמה אלקטרודה לארקה" אם למשפט זה אוסיף "ה" אקבל כוונה לאחת ויחידה ולא למשפט כללי
מקווה שלא התפלפלתי יותר מדי
בכל מקרה תמיד שמח לקבל ה(ע)(א)רות

סהר דוד

New member
שים לב- זו מילה אחת!! אין כאן ידוע.

כמו שנאמר- זה פועל!
הארקה
כמו -האזנה , האכלה ,הבנה , הבחנה , התחלה.

hornt

New member
בדיקת הארקה

בבדיקת LT רק לבריכה קיבלתי תוצאה של 2 אום .ישנו סעיף שאני צריך למצוא שמותר לחבר את הארקות של הבריכה והבית אם המרחק בינהם הוא עד 5 מטרים.

hornt

New member
הארקה

הצילום של הלוח הוא מחברת נטפים . גם אני התמהמתי מדוע הם הזינו את המנוע עם מאמת ולא עם מפסק שמגן גם מזרם יתר,בכל מקרה השינוי שעשיתי
מאמת ראשי דו קוטבי שמנתק גם את האפס
מפסק הגנה למנוע עם כיוון לאוברלוד.

רשר

Well-known member
מנהל
זה צילום מוכר. לוח לבריכה צריך קצת יוחר מחשבה ותכנון

לא אתחיל זאת כאן.
לגבי התנגדות הארקה אתה בתחום ואין צורך לחבר לבית

למעלה