תודה רבה לך דנקנר..

masorti

New member
תודה רבה לך דנקנר..

סוף סוף יש עיתונאי בעמדה בכירה ש"עושה סדר" בברדק. כאמור בעידכון_הזה של וואלה. פעם דנקנר היה חדל אישים די מגעיל (ראו ספרו על דן בן אמוץ ז"ל), אבל מאז נפקחו עיניו והוא "חזר בתשובה" - הוא הפך ללוחם אמיץ נגד האליטות החילוניות-שמאלניות (ראו מאמריו לטובת ש"ס ודרעי) ואף משלם מחיר אישי על כך. הוא שנאמר.. במקום בו חוזרים בתשובה עומדים - צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד. ואולי בסוף "מעריב" עוד יהפוך לעתון שנעים לעיין בו, ולא לעוד שופר של סקטור צר באוכלוסיה..

masorti

New member
והבה נבחן את כתיבתו של מיברג..

לשם כך נפנה למוסף יום העצמאות של "מעריב", ונקרא את הסיכום פרי עטו של רון מיברג על רצח_רבין. (לכאורה: סיכום עובדתי של אירוע הסטורי) נתחיל מחוות דעתו של מיברג על אפי איתם, כפי שמושחלת לכתבה: "חבוש בקפל"ד עיקשות אידיאולוגי, כשהוא נע על שרשרות פלדה רומסות תבונה לאומית". נמשיך בישראל של העתיד עפ"י מיברג: "ישראל משיחית, חרדית, כוחנית וסהרורית, שיכורה מהכנעת הפלשתינים וממחיקת התהליך המדיני". נתקדם לדעתו של מיברג על היועץ המשפטי לממשלה: "..ניווט רובינשטיין את עצמו כך שלא ייפול מחסד הרבנים, כדי שאלה יעמדו לצדו כאשר יבקש להתמנות לשופט עליון בישראל". וכך זה בכתבה שעקרונית אמורה לתאר את ישראל אחרי רצח רבין. --- אבל הצימוק האמיתי מחכה בהמשך הכתבה, בה מתאר מייברג את התהליכים בחברה הישראלית לאחר רצח רבין. ומה הוא כותב?... "אומה הלומת יגון וקצרת זכרון אנחנו... קודם הפנינו את הקנים אל אחינו המתנחלים.. אחר כך ניסינו להתפייס. אנחנו עדיין חושבים שידם היתה במעל, אבל..." כלומר: מי שהפנה את הקנים אל המתנחלים ואח" כניסה להתפייס (אך עדיין מאשים אותם) הוא.. האומה. לא השמאל... האומה. וזו בדיוק המחלה של השמאל... הם מזהים את האומה עם עצמם. להזכיר... "תוגת הישראליות" היא תוגת השמאל. הרי הסטוריון זר עתידי שיקרא את מאמרו של מייברג יחשוב שבישראל היה עם ישראלי הלום יגון ומולו יישות אתנית אחרת הקרויה "המתנחלים" שהואשמה ברצח המנהיג. וזה כמובן עיוות של המציאות ויצירת מציאות שיקרית. מי שהאשים את הימין ואת כלל המתנחלים באחריות לרצח היה רק חצי מהעם, ואילו החצי השני מצא את עצמו על ספסל הנאשמים על לא עוול בכפו. והיכן בוחר מייברג לקבע מציאות שיקרית זו?... בגליון יום-העצמאות, שאמור להוות גליון זכרון ולתעד את תולדות המדינה. אז תודה רבה לדנקנר על ששלח את מייברג ללשכת האבטלה.

שוב אני לא מבין אותך

אתה בטוח שאתה בפורום הנכון? כי כל ההודעות שלך עוסקות בפן הפוליטי. יש פורומים מתאימים לעניין. אם תרצה להתייחס לאופיו של הסיקור התקשורתי בישראל - אתה מוזמן להישאר. מותר למיברג לכתוב באיזה אופן שהוא רוצה. זכותך כצרכן לא לקרוא אותו. היתה לי בעיה עם מיברג אם היה כותב בעמודי החדשות (היכן שצריכות להימסר עובדות יבשות). כל עוד הטור והכתבות שלו נמצאות במסגרת פובלציסטית - אין לי שום בעיה ולאף אחד לא צריכה להיות בעיה.

rshamir

New member
במילים אחרות

דנקנר החליט להוריד את המדור של מייברג כי הוא לא היה כתוב בצורה נמוכה מדי? כי הוא רצה לשמור על רמה מסויימת? באמת כל הכבוד דנקנר. מזכיר לי את הסיפור על ההוא שלא התקבל למשטרה כי הוא קיבל ציון גבוה מדי במבחני IQ.

rshamir

New member
מייברג מדבר

מיברג התראיין הערב לאייס ומדבר בהרחבה על הנושא: http://www.ice.co.il/article.asp?pgId=27449&catId=2

masorti

New member
האם הפורום עוסק בתקשורת או..

שמא רק בסיקור תקשורתי? הנושא העיקרי שהעליתי בכתבה של מיברג הוא... תפישת המציאות כפי שהיא מעוצבת ע"י התקשורת. אני טוען שעולה חדש או צעיר בן 16 (שהיה בן 9 בעת רצח רבין) - יקבלו מקריאת הגליון ה"תיעודי" של יום העצמאות תמונה מעוותת של ההסטוריה של מדינת ישראל (כפי שפירטתי קודם... "האומה" וכו´). לא נראה לך ששיפוץ ההסטוריה ע"י התקשורת הוא נושא המתאים לפורום? והכתבה של מיברג לא היתה במסגרת פובליציסטית אלא במוסף פסבדו-הסטורי של יום העצמאות. חוץ מזה, לא ראיתי שהערות פוליטיות כמו "נקודה שחורה גדולה לדנקנר שמזמן עבר למחנה הרעים" (הודעה של ´מחשבות´) - גרמו לך להעיר שכאן לא המקום.

תשובה

הנושא: "תפישת המציאות כפי שהיא מעוצבת ע"י התקשורת" מתאים לפורום. אבל יש כאן גבול עדין. כפי שאתה בוודאי יודע אין אמת אחת במדע ההיסטוריה ורבים הם החוקרים שחלוקים בדעותיהם לגבי מקרים לא מועטים שהתרחשו בעבר. הבעיה נוצרת בעיקר בפרשנות שנותנים ההיסטוריונים למאורעות. למשל. אין מחלוקת שרבין נרצח - וזו עובדה היסטורית. אבל פרשנויות לגבי הסיבה להירצחו כבר מובילה לחילוקי דיעות. בדוק טוב האם אתה כותב על עובדות היסטוריות שאין מחלוקת לגביהן, ורק אז תוכל לשאול האם הסיקור התקשורתי לוקה בחסר. והערת אגב - אינני חושב שמירב תשומת הלב בפורום צריכה לעסוק בנושא "שיפוץ ההיסטוריה ע"י התקשורת". יש עוד נושאים חשובים (שמשום מה לא שמעתי ממך עליהם). תקשורת צהובה - כן או לא? סיקור תופעות חברתיות. הקשר בין המו"לים לעיתונאים. הקשר בין פוליטיקאים לעיתונאים. ועוד. לכל אלו אין כלל קשר לפוליטיקה וראויים שיקבלו תשומת לב. ועוד הערת אגב - לגבי מאמרו של מיברג. בוא נבחון טוב טוב את המוסף. מדובר במוסף אשר כלל פרשנויות של עיתונאים לגבי אירועים שונים במהלך ההיסטוריה של ישראל. למוסף לא היתה התיימרות להציג את העובדות ההיסטוריות של מדינת ישראל, אלא להציג את דעתם של הכותבים לגבי המאורעות, שלדעתם היוו נקודת ציון בהוויתה של ישראל. ורק כדי שתנוח דעתך. שים לב לפסקאות הבאות מתוך מאמרו של אריק בכר "פינוי ימית, 1982 - החולות כיסו את הבושה. הנה: הציונות, שהתפארה תמיד בחדוות הבניין שלה, הוכיחה באותו יום כי בהריסה היא מצטיינת לא פחות. את היישובים הישראלים לאורך חופי ים סוף מכרה ישראל למצרים תמורת כמה עשרות מיליוני דולרים. על ימית ויישובי הלוויין שלה לא הצליחו לסגור מחיר; עלתה אז הסברה ששר הביטחון, אריאל שרון, נתן למצרים הצעה שלא יכלו לקבל, כדי שיוכל להרוס את האזור ולמנוע את הפיכתו למרכז מאוכלס על גבול עזה, בואך תל אביב. החולות הנודדים של סיני כבר מזמן כיסו את הבושה. בחצי-האי המצרי שקט עכשיו, והבדואים מצאו פיצוי מספק על היעלמות הישראלים: מי בגידול צמחי פרג להפקת סמים, ומי בתנופת הבנייה המרשימה של תעשיית התיירות המצרית. והישראלים: חלק מהמפונים הצליחו לתקוע שורשים במקומות בעלי עתיד מבטיח יותר, בישראל של הקונצנזוס. אחרים הצליחו להפסיד את כספי הפיצויים הנדיבים. וקם מאז דור חדש של ישראלים שמבין, כי כדי ליהנות מסיני, קל יותר לשלם כמה דולרים במעבר הגבול מאשר לעשות את הדרך לשארם בטנק. נו, אז מה אתה אומר. ככה מתאים עובדה היסטורית? אתה יודע מה? אין לי בעיה עם המאמר של בכר. לא ציפיתי למצוא במוסף הזה תיאור היסטוריוני. אם גגם היית שם לב שמדובר במוסף פרשני - אולי לא היית ממהר להתיר את חרצובות לשונך.

masorti

New member
כמה הערות קצרות..

הראשונה: -------- אני כן עסקתי בעובדות הסטוריות מוסכמות. הטענה שלי לא היתה האם הימין אשם ברצח רבין או לא, אלא האם האומה כולה האשימה את המתנחלים ותומכיהם בכך. ואין מחלוקת עובדתית שזו היתה טענת השמאל בלבד. השניה: ------- אני כן התייחסתי בפורום לנושאים לא-פוליטיים. קרא את תגובתי להודעתך על מעבר ערוץ 1 לשדק 24 שעות ביממה. השלישית: -------- אולי קורא מתוחכם יכול להבין שמוסף יום העצמאות שבו עסקנו הוא מוסף פרשני של דיעות אישיות. הקורא הפחות מתוחכם (וזה הרוב) מקבל רושם שמדובר במוסף תיעודי שמציג "60 שניות על.." בנושאים שהיו אבני דרך בתולדות המדינה. כך המוסף מעוצב, וכך מקובל במוספים מסוג זה. והרביעית: --------- דווקא תמכתי בהסכם עם מצרים. ומשעה שהדבר היה בגדר עובדה מוגמרת - נכון היה להרוס את חבל ימית עד היסוד ולא להשאירו כמזכרת כואבת לבתים שהיו שלנו והיום גרים בהם זרים. כך יש חיתוך חד בין העבר לעתיד. (אבל זו כבר הערה שלא קשורה לפורום. סתם רציתי להבהיר.)

rshamir

New member
אתה צודק

העיתונאים האלה,צריך לפטר את כולם. ואחר כך לשרוף את כל מה שהם כתבו. ואחר כך לגרש את כולם. לא סתם לגרש אותם, לשלוח אותם למחנה עבודה בסיביר. לא, למה לעצור בזה? פשוט להרוג את כל מי שלא מנוי על הצופה ומקור ראשון ואת כל מי שלא התפקד ל"ישראל ביתנו".

masorti

New member
למה אתה כזה קיצוני..

מה רע באורי אורבך ואורי אריאל ב"ידיעות אחרונות"? אפילו יואב יצחק ב"מעריב" אינו מכפיף את ביקורתו לבון-טון של השמאל. ובל נשכח את אמנון לורד שהתפכח והיכה על חטא.

ים ושמש

New member
למרות שהוא כלבלבו של שרון

אל תוריד מזכויותיו המיקצועיות של אחד העיתונאים הטובים בארץ.

מחשבות

New member
כל מילה של מיברג חתומה בסלע ושלך

חתומה בקרח. מאז רצח רבין המדינה בורחת לנו מן הידיים לידי דתיים נבערים ופלשתינאים פונדמנטליסטים. אתה יכול כמובן לחשוב אחרת. אז מה?

masorti

New member
המדינה בורחת "לנו"?...

מי זה "לנו", וממתי המדינה שייכת לכם? ומה שאני חושב אינו רלוונטי. הנקודה היא שמייברג טוען שהאומה האשימה את המתנחלים ברצח רבין.. ובכך הוא מסלף את המציאות. רק השמאל האשים את המתנחלים ברצח רבין. הימין האשים אדם אחד מסוים (ואולי קבוצה קטנה סביבו). אבל כמובן: כמו שאמר לואי ה-14.. "המדינה זה אני". השמאל מזהה את עצמו עם "האומה". כך מיברג, וכך גם הספר "תוגת השמאל" שבטעות נקרא "תוגת הישראליות".

מחשבות

New member
אתה מזיין את השכל ומתפלפל כמו כל

חובשי הכיפות החושבים כמוך. יגאל עמיר נרקב עכשיו בכלא כי ייצג גוש מסויים בעם שחשב שרצח זה דבר לגיטימי. על מי אתה בא לעבוד? את מי אתה מסבן? לך לפורום חופש. שם אוהבים פנטזיונרים כמוך.

masorti

New member
נתחיל מהעובדה הטכנית הפשוטה..

שאיני חובש כיפה. (ולכן גם איני בקיא בטכניקות פלפול של חובשי כיפה) יגאל עמיר נרקב בכלא משום שהקיצוניות הסהרורית שלו הובילה אותו לרצוח את ראש הממשלה. הוא לא נשפט על כך שייצג גוש זה או אחר של אנשים, אלא על כך שירה למוות באדם. ואכן היה גוש בעם שחשב שרצח זה דבר לגיטימי, והגוש מנה אלפים ספורים של אנשים... וקוראים לגוש הזה: כהניסטים. מי שפינטז הוא השמאל שהסית נגד הימין בטענה שכל מי שלא תמך בהסכם אוסלו עמד מאחורי יגאל עמיר. השמאל ניסה לטעון שהליכוד ושאר מפלגות הימין אחריאיות לרצח, ובכך להכתים חצי מהעם. אז אל תסבן ואל תמכור לי לוקשים.

למעלה