תודה רבה לאל

תודה רבה לאל

על דודים - לא שאני מאחל לכם את המשפחה שלי היא דומה לכל משפחה יהודית טובה ונעצור פה.... אז דודי שעשה את עבודה גינאולוגית טובה אבל יש כמה בעיות עם התאריכים (אני לא נכנס לזה כרגע) זה התפקיד שלי ... עכשיו באחד מן הדפים מצאתי את השם ר´ אליהו גונטמכר - שהיה אחד מייסדי חובבי חיבת ציון ברוסיה. הוא גם היה ידוע מטרנובקה שהיה חוצב בקרח (בחורף הוא וחבריו היו מקיימים את מצוות הטבילה) כל מי ששמע פרטים סיפורים (במיוחד אתה זאבי) עוד מוזמן לספר ולשרשר אני כל הסוף שבוע בקלדת החומר למחשב בצורה יותר טובה אז שבת שלום ומבורך לכם ולכל בית ישראל

א77

New member
גונטמכר? אוליי גוטמכר ?!

שם המשפחה מוכר ואינו נדיר. ומשום מה גם האליהו. אבל איני זוכר כרגע. במושג חוצב בקרח, זה מושג ידוע על חלק מהצדיקים שנהגו בדרכי החסידות. היו שוברים את קרח הנהר שקפא בחורף, והיו טובלים. היו גם פשוטי עם שעשו זאת בצנעא ובהסתר, עד שנודע והתגלה. הכרתי יהודי אחד שעשה זאת. ואף "זכה" לשבת בכלא עשור, בכלא הקומוניסטי, באשמת דתו היהודית... אוליי את הסיפור לשבת אכתוב אודות נושא הטבילה בקרח. קצת קשה לי. בעיית בריאות שצצה לפתע... אבל אני מקווה שכוחותיי יעמדו לי, אם לא בזכותי, אז לפחות בזכותכם. שבת שלום, זאבי.

שרה המל

New member
הקיבוץ "שדה-אליהו" קרוי

על-שמו של הרב אליהו גוטמכר. לכן יש להניח, שאצלם אפשר למצוא חומר עליו. שרה

טוב

אני יודע ואני מודע לזה
אבל הנון היא נון נחה לא נשמעת אבל כל בני המשפחה מצד אימי ז"ל כותבים את זה אם נון (מי אני שאשנה את זה) ואני שלחתי להם מכתב ואני מחכה לתשובה

כוכה

New member
גוטמאכר - ע"פ ספרו של אלקיים

"...בשנה זו (1856) הגיע ליפו מבשר הציונות המדינית ר´ אליהו גוטמאכר, חברו לדעה של ר´ צבי הירש קלישר, אשר היה מוכר וידוע לציבור היפואי בזכות ספרו "דרישת ציון" ובזכות קשריו עם ר´ יהודה אלקלעי ור´ יהודה הלוי מרגוזה שנוהג היה להפיץ ספריהם של מבשרי הציונות בקרב קהילות ישראל. בנמל יפו קיבלו את פניו ר´ יהודה הלוי ועמו ראשי קהילת יפו ורבניה. ר´ אליהו התארח בביתו של ר´ יהודה הלוי ועשה עמו את הימים עד עליית השיירה לירושלים. בשיחות שהתקיימו, הביע ר´ אליהו גוטמאכר הזדהות מלאה עם עקרונות הרבנים ביבאס ואלקלעי וטען כי שיבת ציון צריכה להתבצע בדרך הטבע. הוא הוסיף כי יישוב א"י הוא בבחינת פתיחת שער לגאולה השלמה וכי טעות בידי אלה הסבורים כי שערי השמים יפתחו לפתע פתאם ויתרחשו מופתים בשמים ובארץ אשר יביאו עמם את גאולת ישראל. דעתו הייתה כי חייבים להתחיל בפעולת יישוב הארץ. ואכן, כנציגו ויד ימינו של קאלישר עלה גוטמאכר לירושלים להקים בה חצר ובית מדרש בשנות ,שנות אליהו". בסמוך תכנן הקמת ישיבה וחברה בשם "סוכת שלום". השקפת העולם שלו עוצבה על יסוד גישה קבליסטית. א"י ע"פ תפישה זו ניצבת במרכז העולם בכוח יציבתה. מבחינה זו היא בסיסו של כל מנוף לתחילתם של תהליכים. מובן על כן מדוע הקדיש ר´ אליהו תשומת לב כה רבה ליישובה של א"י. הרב גוטמאכר עלה והתיישב בירושלים וממנה פעל ברוטח הדברים שקיבל מקאלישר ועצבם על פי אישיותו הוא." ונחפש עוד (כוכה)

כוכה

New member
הבעיה היא שלא לן אצל בקר

בדרכו לירושלים, אלא אצל ר' יהודה הלוי ובכך חסך גם כסף וגם קשר בין ארנון לאייל הקורא...

סליחה? רצה לחסוך קצת כסף אבל

עכשיו הוא גורם לנציג המשפחה מהדורות הבאים להיעלב: לפחות היה נכנס, מוסר ד"ש, משאיר איזה פתק... מה, הוא לא ידע שמישהו מצאצאיו יפגוש מישהו מצאצאיו של בקר? איזה חוסר התחשבות...
ארנון

למעלה