תודה ענקית :)

אלעד רז1

New member
תודה ענקית :)

אהלן. תודה לכל מי שעוזר לי :). בבקשה תמשיכו לעזור!!! למצפה לגאולה 1, זה יהיה בסדר אם תשאיר לי כאן את המייל שלך? בכל אופן, הצלחתי להעלות לפורום את השאלון, ולעניות דעתי עדיף שתוריד אותו ושתשלח לי אותו בבקשה ממולא למייל. בנוסף, תודה לך על התמיכה ועל העידוד! לאופ אופטימי, אני חוקר את המתח שבין דת ובין הומוסקסואליות ואולי משתמע מדברי שאפשר לשלב בין השניים אבל לא אמרתי את זה. בכל אופן, אני מכבד את הדיעה שלך שא"א לשלב ביניהם ואני גם מכבד את הדיעה של מי שחושב שכן אפשר לשלב ביניהם. תודה על הביקורת ובהצלחה גם לך!

אני חושב

שלא אמור להיות מתח בין דת להומוסקסואליות, זה כמו שתגיד שיש מתח בין שתיית יין לקוראן, אסור למוסלמים יין אז אסור! מוסלמי ששותה יין עובר על מצוות דתו, מישהו רואה כאן מתח? המבין יבין. זה גם לא קשור לשילוב, תחשוב שאביך יאמר לך לא לספר משהו למישהו ואתה מת לספר, יש לך איך לשלב בינהם? בין האיסור לסיפור? אולי תספר למישהו ברמז... בהצלחה.

המתח

בין תסכול למציאות! אני עקשן כן, אני מתעקש שאי אפשר לגעת באש, אין אפשרות לשלב בין העור שלך לאש, או שתגלה לי משהו שאני לא יודע? אני מתעקש לא לקפוץ לכביש גהה באמצע היום אולי אפשר לשלב בין מכוניות נוסעות במהירות לאיש נחמד ולא אטום שרוצה לעבור לאיש? אה גברי?

אתה מתעקש לעמוד מול ג'ירפה ולומר:

אין דבר כזה. הפורום הזה חי וקיים ותוסס ורענן כבר שנים וכולו הומואים דתיים. מטרתו היא לישב את המתח שנמצאים בו אותם הומואים דתיים. כלום טחו עיניך מִראות?

עיניי לא טחו

וליבי לא נאטם, צר לי לבשר לך שזו המציאות ויהודי דתי מאמין יודע שיש תורה, מי שברא את העולם מסר גם ספר חוקים ואחד מהם זה לא! לשכב! עם! גבר! מה לעשות...? זו המציאות! כל הניסיון להלחם נגד זה ולעשות מחקרים שיובילו לחיבור בין דת להומוסקסואליות לא יצלחו! כי זה לא הולך ביחד פשוט לא הולך! ואני מתפלא איך ישנו אחד שאנשים גם כאן קוראים לו רב בעוד שהוא ``יצא מהארון`` בפומבי, תאר לך שיבוא רב ויאמר שהוא יוצא מהסטיגמות ומחלל שבת, יפה, יקראו לו הרב דן מחלל השבת, ואז הוא יפתח גם פורום שבו יכתבו כל אלה שלא מסתדרים עם השבת ואז יבוא מישהו נחמד מאוד ויבקש עזרה למחקר בנושא השילוב בין חילול שבת לדת! עד כאן, אני לא ממשיך לרדת לרמה הזאת עם כל הכבוד.

ישנה סיבה מדוע אין פורום של רבנים מחללי שבת

הסיבה היא שאדם יכול להחליט אם הוא מחלל שבת או לא. לעומת זאת, אדם אינו יכול להחליט אם הוא נמשך לגבר או לא. הוא יכול להחליט מה הוא עושה עם המשיכה הזאת, ועל זה הדיון כאן. הרב רון אינו אומר שמותר לשכב עם גבר. הוא אומר שישנו רב שנמשך לגבר. יש הבדל בין להימשך ולשכב, הלא כן? אף אחד בפורום אינו מנסה להתיר לשכב עם גבר. המחקר שאלעד מבצע הוא על המשיכה של איש דתי לגבר ועל הפעולות שהוא נוקט. (קראת את הטופס שהוא ביקש למלא?)

הבנתי

המחקר הוא האם אדם שנמשך לגבר גם שוכב עם גברים, אתה צודק. עכשיו אני יודע מה המחקר הבא- האם אדם שחולה על פיצה אוכל פיצות לפעמים או כל יום. הנה מחקר חדש יש מעוניינים?

מי שחולה על פיצה ויש לו כולסטרול

לא אוכל. אז מה אתה אומר. אסור לדתיים שנמשכים לגברים לדון במשיכה הזאת שלהם? הם אמורים לשבת ולשתוק?

דיברתי בדיוק

על אחד שיש לו כולסטרול... אני חושב שהומו דתי אמור לשים גבולות לעצמו, הומו דתי אמור להתגבר כמו שאדם שיש לו כולסטרול ואוהב פיצה בטירוף יתגבר ולא יאכל כי הוא עלול למות! במקרה הגרוע יותר הוא יכול להכיר הומו דתי הדומה לו ומבין את הצורך שלו אך גם יודע יותר מאדם לא דתי, לשים גבול, ושבעולם שלנו יש גבולות, הים לא יכול לעלות על החוף בגלל שיש לו משיכה להטביע, חיות לא יוצאות מתחום הגונגל, כל דבר בעולם יש לו גבולות, ככה זה! ובמקרה העוד יותר גרוע הומו דתי צריך להתפלל, כן, להתפלל למי שעשה אותו כך, ולא לתת לעצמו לחשוב על זה כל הזמן ולהכנס לצ`טים בכל רגע נתון, ולראות סרטי גייז כל אימת שהוא יכול, כי זה מה שמכניס אותו לסרט של החיים, ואז הוא משכנע את עצמו שהוא הומו ובזה נגמרים החיים שלו, כי הוא אומר לעצמו וואו יש הרבה אנשים כאלה, והוא לא שם לב שרובם בלי ברית מילה, אנשים גויים שדומים לבהמות בהתנהגותם וזה לא אני אומר אלא חכמים גדולים ממני, וזה ממש מוזר שדווקא אדם בן 40 צריך לדבר איתו על דברים כל כך פשוטים!

Nחמן

New member
דיון בנושא הנטייה

אופ אופטימי יקר! אני שמח לראותך שוב בפורום. לצערי אינני נמצא כאן כמימים ימימה מסיבות, שהזמן גרמא, אבל אני קורא בשקיקה רבות מההודעות המובאות. בדרך כלל אני נוטה לצדך אולם הפעם הרשה נא לחרוג מהרגלי (כפי שאתה מציע) ולחלוק עליך. הובא כאן בפורום מחקר ולמרות שאינני בטוח באמיתותו המוחלטת (וכבר כתב המצפה לגאולה, שאין מחקר 100% טהור), אני מסכים בהחלט עם הצורך לדון בנטייה. לא מצאתי שום איסור לכך לא מדאורייתא ולא מדרבנן לדון בדבר בשיקול דעת מחושב היטב ואף להיפך: מצאתי פתגם ידוע - "דאגה בלב אישי - ישיחנה". הדעת נותנת, שהן להומו הדתי והן לחילוני ישנה דאגה מסוימת (למעט מקרים, שהוא מוותר מרצון על נורמות חברתיות מקובלות). המחקר לא בא לדון באיסור או בהיתר של המעשה, כי רבים מאיתנו מקבלים את דעת תורה. המחקר מבקש לדעת, כיצד מתמודדים עם הדת והנטייה. אין כל קשר בין המחקר לבין דבריך. הומו דתי צריך להתגבר על יצרו - מסכים. רק "אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו". לפעמים זה לא פשוט כלל ומודים בזה גם תלמידי חכמים גדולים ואנוכי עפר ואפר לרגליהם. צריך להתפלל וצריך גם לעשות - גם זה נכון. יש כאן לא מעט בעיות וקשיים ואני ממליץ בפניך לקרוא באתר "חברותא" את מאמרו של הרב עזריאל אריאל ודע לך, שאף אני מופתע מדבריו החמים, כיוון שאני מכיר אותו נואף את אביו, שאינם מן המקילים. בקיצור: אם אתה בעל נטייה הומוסקסואלית ומצליח להתגבר עליה ללא קושי, אשריך! רק אל תשווה אף אדם אחר אליך, כי כשם שאצבעותיך אינן שוות, כך גם בני האדם.

צדיקים- מלאכתם נעשית בידי אחרים ../images/Emo13.gif

אבל במקרה זה מלאכתי נעשתה בידי צדיק
תודה, Nחמן חביבי

Nחמן

New member
ואווו...! לא צריך להגזים!

הלוואח אזכה להיות אדם פשוט!...

אלעד רז קיבלתי את המייל שלך...

אני בעיצומו של מענה על השאלות, כשאסיים אותו אשלח אליך חזרה במייל. בתקווה לשמוע תוצאות המחקר שאתה עושה. זה נשמע די מעניין.

לא הבנתי

נחמן מסכים או לא מסכים, ``אני תמיד בעדך אבל בזה לא, אני מסכים ש... אבל לא ש... ומסכים ש...`` אז אתה בעד או נגד?

Nחמן

New member
אסביר שוב

אינני בעד וגם לא נגד. דעתך יקרה לי מאוד, כי היא מבטאת את האיסור החמור של משכב זכר. אלעד לא בא לחקור את מקור האיסור אלא את השילוב בין דת לבין הומוסקסואליות. הומוסקסואליות היא תופעה מולדת או נרכשת ואיננה עוד תאווה אלא נטייה לחרוג מדרך הטבע (אני יודע, שלא מעט חולקים עליי אבל זו דעתי) ולתחבר לבני אותו מין. בעצם הנטייה אין כל איסור כל עוד לא נעשה מעשה. המעשה אסור בלא כל קשר לנטייה. אלעד מבקש לחקור, כיצד מתמודדים הדתיים עם התופעה. לדעתי הוא ראוי לכל המחמאות ולשיתוף פעולה מלא, משום שבאמצעות המחקר הוא מבקש למצוא כלים להתמודד עם הנטייה. עם היא מולדת, היא לא תשתנה, אבל לפחות ניתן יהיה להתגבר עם יצר האיסור. לכן דבריך הנחרצים נגד המחקר אינם במקומם. אינני בא ל/שפוט איש. כבר כתבתי כאן כמה פעמים, שאני בעד נישואין פתוחים, שבהם האשה יודעת על נטיית הבעל ומוכנה להתמודד עם זה (ויפה הבהיר זאת סבבב), לבין מצב, שבו האשה איננה יודעת דבר אודות נטייתו של הבעל, ואז אני מסכים עם דברי אלו, שהביאו את המחקר האמריקאי, שלפיו אך הגיוני הוא (ולא הוצרכתי למחקר), שהנישואין הם פתיל השהייה, המחובר לחבית חומר נפץ. אני בעד להקים משפחה עם אשה וילדים אך אני נגד הסתרה וטאטוא הבעייה אל מתחת לשטיח. בעניין זה קיימת כמעט תמימות דעים בפורום.

למעלה