תודה על ההשפעה

תודה על ההשפעה

היי שמי עומר (כמובן שם בדוי, מכירים חרדי שלא נכנס בשם בדוי לפורומים?!) קראתי את התגובות בפורום (עד כמה שניתן, בסה"כ 96 עמודים זה לא מעט) אני נשוי בן 26 + ילד כמו שראיתם הרבה נחשפו לפורום בעקבות הכתבה ואני בתוכם... לא הספקתי להיכנס בשבוע האחרון...וכמובן כשהתפניתי נכנסתי לעניין... בכל אופן מה שרציתי לשתף אתכם זה בהשפעה של הכתבה. אני כבר תקופה ארוכה של כמה שנים נמצא בתהליכים פנימיים שדיי שינו אותי. ואפשר לומר גם קצת חיצונית. מה שנתן לי את הבום החזק זה היה בשבת שקראתי את הכתבה. עד היום לא הגעתי למצב של לחתוך בצורה מוחלטת מהדת... א. מכיוון שאישתי היא חרדית. אמנם היא מודעת למצבי והיא לא נלחמת, (מכיוון שהגיעה מבית קצת יותר פתוח) אבל עדיין בגדול לא חתכתי בצורה מוחלטת, שזה אומר שבת שמרתי. כי אתה בבית, ולא תחלל שבת, אפילו שברור שאתה רוצה. כי זה רק יסבך את המצב העדין ממילא. במהלך הזמן אפילו קצת התפתחה לי מחשבה של לשמור על המצב הקיים ואולי איך שהוא, זה יסתדר. אבל כמובן דברים לא מסתדרים אם לא מטפלים בהם, ואם לא מעניין אותך הדת אז לא יעזור כמה שתנסה לשמור עליה. לעניינינו לאחר שקראתי את הכתבה בשבת החלטתי שחסל סדר משחקים וביצעתי את חילול השבת הראשון שלי (תאמינו או לא, זה לא ממש הטריד אותי אחר כך) יצאתי ועישנתי את הסיגריה הראשונה וכן הלאה. במקרה אותה שבת לא היתי בבית מסיבות אישיות כך שהיה הרבה יותר קל (על אף שאני מאמין שאם היתי עושה את זה בשבת בבית לא נראה לי שבחינת אישתי זה היה קריטי). בכל אופן רציתי לומר תודה על העלאת הנושא ועל החיזוק שקיבלתי דרך זה.

עומר

חזק וברוך אשכוייעך. ועכשיו ברצינות, אמנם עוד נותרה לך דרך מלאת מהמורת ועקלקלה ברובה אך מקווה אני שכשתגיע לפסגה תוכל להביט לאחור בחיוך ולומר "היה שווה". אשמח לעזור בכל דבר וכמובן ברוך בואך בצל קורתנו.

מיטאקשת

New member
ברוך הבא!

אני גם זוכרת את החילול שבת הראשון שלי. הייתי עוד רווקה. ומשהו שכנע אותי לסע איתו במונית לאיזשהו כנס שהתקיים בשבת. אני זוכרת שעד שנכנסתי למונית היו לי המון התלבטויות. אבל ברגע שכבר הייתי בפנים חויתי את הרגשת החופש והשחרור הכי חזקים שזכרתי עד אז. בהצלחה בכל.

אגס 10

New member
וואו,זה פשוט מדהים

כמה שחשבתי שהכתבה תשפיע ותביא עוד ועוד אנוסים לדעת שיש עוד אנשים כמוהם זה ממשיך עוד ועוד. וזה עוד רק מאלה שמצליחים איכשהו לקרוא ידיעות,מי יודע כמה יש מבין אלו שלא מצליחים אפי' לקרוא ידיעות. ממש מרגש לראות זאת. ברוך הבא עומר יהא בואך בצל קורתנו לברכה לנו ולך.

סוג ב

New member
ברוך הבא איש

עכשיו בטח מאשימים אותי בהחטאת הרבים ואם המשפחה שלי הייתה יודעת שמדובר בי, היא הייתה יושבת עלי שבעה. ומה הלאה?

אגס 10

New member
בדיוק להיפך...

לו רק היו יודעים במשפחתך מה את באמת לא היו יושבים עלייך שבעה... כפי אשר הורה הרב אלישיב לרב הרשע דן סגל שלא לשבת שבעה על אחיו הדגול היקר שבאדם ישראל סגל ז"ל.

סוג ב

New member
אז למה אתה קובר גם אותי?

לא ישבו עלי שבעה כשאמות, כי ישבו עלי שבעה כאשר יגלו שאני מחטיאה את העם הקדוש.

היי

תודה על התמיכה זה ממש מחמם את הלב. מה שמצחיק (או אולי עצוב) זה שתמיד החשיבה החרדית הקלאסית תהיה על החטאת הרבים ועוונות בלי שום חשיבה על הסבל שעובר הפרט כאילו זה לא רלוונטי בכלל... תחשבו על אותו אחד שכשמגיעה שבת (לצורך הדוגמא) הוא מקלל את הרגע הזה בו הוא נאלץ לעשות משהו שהוא לא מעוניין, לא אוהב או רק גורם לו אי נוחות. גם מבחינה חרדית או אפילו דתית היו צריכים לתת לו חופש ולו רק כדי שלא ישנא. ובמקום זה יש נידוי והחרמה וכן על זה הדרך. נראה לי שפה טמון שורש ההבדל...

סוג ב

New member
יש עניים סמויות לפורום

ותהיה בטוח שהרבה אנשים "טובים" עוקבים אחרי התפתחותו. כשאתה כותב הודעה, שבזכות הכתבה חיללת שבת, זה ישר מעביר באותם ראשים את המחשבה של 'הסוג ב' הזאת מחטיאה רבים'... אתה רואה זאת כברכה, הם רואים זאת כקללה. רק ציינתי זאת.

למעלה