תודה למשרשרים

תודה למשרשרים

אמנם באיחור, כי המון זמן לא הייתי כאן- אבל כתבתי משהו על השוואה בין קישון וסיינפלד וקיבלתי כמה דוגמאות. אני מציע למכורי סיינפלד לקרוא את אפרים קישון. אני חושב באמת שלארי דיוויד היה יכול לקרוא את קישון. להומוריסטן יהודי יכולה להיות בהחלט גישה. אבל גם בלי הוכחת הקשר, הדמיון מדהים- ותחשבו על המרחק בזמן והגיאוגרפיה- אבל בכלל לא בתרבות. ג'ק קלמפוס, ההורים של ג'רי הדוד ליאו- זה בדיוק קונשטטר, שולטהייס וארבינקא. ארבינקא זה בכלל קריימר רק יותר חכם. בכל אופן, הדוגמאות העשירו אותי. אולי יום אחד אכתוב ספר על השוואה ביניהם. ואם למישהו בא בראש איזה משהו- כיתבו לי. פליז!

bart simpson75

New member
אתמול, אחרי הצפיה בביפ, נזכרתי בסיפור הספרים

זה באמת אחד לאחד. ובדיוק חשבתי על זה שקריימר זה פשוט ארבינקא מודרני. אין לו עבודה ויש לו כסף, יש לו בחורות כל הזמן ורעיונות מטורפים. (הקטע עם מכונת הגילוח שאומרת לשכן מה לעשות, הבר מצווה שהוא נכנס כדי לאכול חינם...) יש קטע בסרט שהוא מתחבר איכשהוא בטעות עם עובדי העירייה וראש העיר ומפה לשם מסדר עבודה לשכן - היה את הקטע הזה בסיינפלד, כשקריימר מצא עבודה אצל ליילנד, אם אני זוכר נכון את שמו.זה באמת מעורר תהיות גדולות האם מישהו מצוות הכותבים פשוט שאב משם רעיונות ואפילו כדאי לברר את זה איכשהוא.

כבר כתבתי על זה

בעבר, כתבתי כבר על הדמיון המדהים בין הפרק שקריימר הופך ל"איש עסקים" לפרק שארבינקא מתחיל לנהל משרד רק בגלל שמישהו שואל אותו איפה נמצא מישהו. וכשג'ורג' מחזיק ביד פטיש אוויר באמצע הרחוב נזכרתי כמובן בבלאומילך... אבל זה כבר קטע קולנועי ולי תמיד נראה שלארי דיוויד אולי ממש קרא את קישון באנגלית.

למעלה