שרי סילבר
Active member
תודה לכל המנחמים! כמו שאיימתי על ערן, הנה חזרתי. אז קודם כל המון תודה לאנשי הפורום הנפלא הזה על הודעות הניחומים, שכמובן נשמרו והודפסו (המשפחה דורשת לראות. מייד הפירוט...), על הטלפונים, הביקורים, הדוא"ל והמסרים האישיים, וגם למנהל הפורום, שטרח כל הדרך ממכסיקו לשלוח מסר אישי. וכעת, כשנכנסתי לפורום, אבוי, הצלחתי לקרוא רק איזה 2 עמודים, והעבודה עוד רבה. חבר'ה, במבט מהצד זה נראה ממש מוטרף מה שהולך כאן. איזו פעילות רוחשת, לא יאומן. שרק ימשיך כך. השבוע הזה של השבעה היה מאד בסימן שורשים. איך אפשר לספר לאנשים שלא הכירו את אבי, איזה איש חריג ומיוחד היה? הרי תמיד תוכלו להגיד לי שאני לא אוביקטיבית, שהרי היה אבי. אז די אם אספר לכם באיזה עצב נפרדים הילדים (ולא רק ילדי המשפחה) מ-"דוד הנרי של הממתקים", "דוד הנרי של הקונצים (תוך שהם חוזרים ומנסים לעולל את הקונצים והטריקים שלימד אותם)", "דוד הנרי של החידות בחשבון". ודי אם אספר לכם שאבי התחיל ללמד בהיותו בן 17, ותלמידיו היו בני 12. וכעת, הם נהרו מכל עבר, חלקם מבתי-אבות, לנחם את המשפחה של המורה שלימד אותם לפני 60 שנה ויותר. זה אומר הכל. והכי חשוב, סיפור השורשים. ראיתי פה את השרשור ל-מיהו זכרוני? ונאמר שהמייסדים היו מיוחדים ומיוחסים, לפחות בעיני עצמם. אז זהו, שלא!!! כמה פעמים נאלצה אימי לחזור ולספר איך הוריה הכירו והתחתנו בביה"ס אליאנס בנווה צדק, איך הכירה היא את אבי, אודות משפחת אבי בצפת, ועוד כהנה וכהנה. מסתבר שאנשים שבמשפחתם אין שורשיות כה עמוקה וארוכת שנים בישראל נפעמים ומתעניינים. כמה פעמים ששמעתי במהלך השבוע הזה משפטים כגון: יו, איזה יחוס יש לך...את צנועה, תתחילי להשוויץ קצת. ולסיום המגילה הארוכה הזו, פרויקט השורשים שלי זכה לפרגון אדיר מכל עבר. אז כמובן שניצלתי את ההזדמנות להזמין אנשים לפורום. קיבלתי שעורי-בית מאנשים שרוצים שאבדוק למענם, אני מקווה שהפירורים שאזרוק להם אכן יפתחו את התיאבון. בכל אופן אחותי גרה במקום בו הרבה משפחות דתיות, והשכנים כולם באו לנחם. התגלגלנו לשיחות אודות גליציה (איך לא...), ובשלב כלשהו קם אחד השכנים, איש חרדי, ואמר לי: תשמעי, כמה שאת יודעת בנושא החסידות, אני לא יודע אפילו עשירית ממך...זה מדהים... אז כאן המקום להגיד גם על כך המון תודה לחברי הפורום. אין ספק שהתעשרתי בכל כך הרבה ידע בשנה וחצי (כמעט) שאני כאן. אפילו דברים שידעתי, כאן השתלבו בפאזל וקיבלתי תמונה מלאה ועשירה יותר. תבורכו, ותמשיכו כך, כי...יש לי עוד המון עבודה שם בגליציה וסביבותיה. אני רק בתחילת הדרך! טוב לחזור אליכם!