תודה ליעל ולכולם

תודה ליעל ולכולם

על הדאגה, מתחילים להתארגן. כדי להתרגל לחיים נורמאליים צריך לעשות 'סביטץ' בראש וזה לא מיד נקלט, אבל לאט לאט אנו מקווים לחזור לשיגרה.הגינה שלנו על הפנים חודש לא קיבלה מים, רק במקום אחד שם היה שיטפון הדשא גדל כחצי מטר.

בוקר טוב ליצחק ולכולם

אתמול לא נכנסתי לפורום כי הנכדים היו רוב הזמן במחשב ולי לא היה גם זמן. אז גם אני מאחלת לך יצחק ולאשתך, ברוך שובכם הביתה. ונזקי הגינה הם מזעריים (אני חושבת ) לעומת כל אלו שבתיהם נהרסו. עכשיו יש לכם קצת תעסוקה לשקם את הגינה, ושרק לא תדעו עוד ימים כאלו , ושקט ושלווה יבואו לאזור. אנחנו עוד לא שמענו כלום מן החתן ואני מאד מקווה שעד שבת בכל זאת ישוחרר לביתו, ולאשתו שכבר בקצה גבול סיבולת המתח.ול2 ילדיו החמודים שאפילו לא יודעים היכן הוא, כי אמא שלהם הצליחה להסתיר לפחות מהם את הדאגה.

לסבתא נעמי

תודה על האחולים אנו מקוים שהחתן שלך יחזור עם כל החיילים בריא ושלם בהקדם.

זה עתה קיבלתי מסר במסנג'ר מבתי

שבעלה יצא מלבנון וצלצל לה מטבריה. מיד הרמתי טלפון אליה, והיא ספרה לי שהם יצאו (הגדוד שלו) אבל עוד לא שוחררו. ומחר היא רוצה לנסוע אליו, ולכן תביא לי את הילדים מחר. אני מאד מקווה שהוא יצא לשבת. השבוע יוצא לאור הרומן הבא שלה, והשמחה שלה לא היתה שלמה כי בעלה לא נמצא אתה. עכשיו אני מקווה שהשמחה תהיה שלמה וגדולה. ועל הספר יש כבר פרסומים ברדיו. קוראים לו "תחלמי" .

sitvaniyot

New member
בוקר טוב לכולם

היו מי שביקשו חויות מהצפון. ראשית, אני הגעתי צפונה, כי במסגרת המשרד שממנו יצאתי לגימלאות, מטפלים גם במל"ח (משק לשעת חירום). כך שלמעשה עליתי צפונה כדי לתגבר עובדי משרד שאחרי שבועיים או ירדו דרומה או פשוט התעייפו. בקיצור, כדי לרענן את השורות. בחרתי את איזור אצבע הגליל, כי יש לי שם משפחה, כך שידעתי שלא אהיה תלויה רק בחסדי הסידורים למתנדבים. זו לא הפעם הראשונה שאני בצפון בתקופות קשות, תמיד טענתי שאם משפחתי יכולה לגור שם אז אני יכולה לפחות לבוא לבקר אותם, וכך הייתי עולה צפונה גם עם הילדים ולפעמים נתפסנו בנפילות וישבנו במקלטים בדיוק כמו כולם. ודרך אגב, הבית של קרובי לא נפגע. עד פה הרקע. בחדשות סופר המון על ה"צרחנים". נכון שלא נעים לבלות ימים שלימים במקלטים, כשכל הזמן שומעים בומים שלנו ושל החיזבאללה. אבל אותם צרחנים הם אותו מיעוט שצורח גם בעיתות שקט ושלווה. בגלל שהם צורחים שומעים אותם. נכון שיש נפילות שממש מפחידות. הרעש עצום והאדמה רועדת. אני לא מתעלמת מזה. ונכון שמחניק לנשום עשן של שריפות, אבל היו המון דברים ממש מכוערים בין האנשים האלה. למשל אם מישהו ניצל קצת שקט כדי לעלות הביתה להתקלח, ובאותו הזמן חילקו מזון או צעצועים לילדים, אלו שנשארו במקלט לקחו זאת לעצמם ולא השאירו לאלו שיצאו לרגע. זה הרתיח את דמי. דבר נוסף שהרגיז אותי היה אותן משפחות שירדו דרומה, אבל השאירו הורים קשישים ובינהם גם סיעודיים ללא עזרה מאחור. את הנושא הזה הפכתי לפרויקט, כשניסיתי לאתר בתי אבות במרכז שיארחו את הקשישים האלו ואז לארגן את הסעתם. כמעט שום דבר לא סופר, על הרוב הדומם. אותם אנשים שלא צרחו ולא התלוננו והמשיכו בעבודתם למרות התנאים הקשים, והמשפחות שלהם שפשוט לא נראה להם לסוע דרומה ולהשאיר את אבא, או אמא, לבד בצפון. לדעתי אלו הם הגיבורים האמיתיים של המלחמה הזאת. ושום דבר גם לא נכתב על אותם חיילים, שחופשה עבורם היתה לחזור הביתה ולשבת במקלט. אז נכון שיש לי "בטן מלאה" על כל מיני דברים שנתקלתי בהם וראיתי אבל לא פה המקום לדון בהם. אני מנסה עכשיו להשלים שעות שינה ושאר פיגורים, כי בעוד כמה ימים אני חוזרת לעבודה. למי שעדיין לא יודע, מאז שפרשתי, מצאתי עבודה כמרצה ואני מעבירה קורסים באוניברסיטה הפתוחה ובמכללות. זו עבודה גמישה, אני מחויבת רק לקורס וזה מאפשר לי להרויח בנוסף לפנסיה ולממן את הטיולים בעולם ועוד תחביבים. אז שיהיה לכולנו יום טוב ונחזור לשיגרה במהירות אבל שלא נשכח להתכונן כראוי לפעם הבאה. ביי.

סיטווי אשת חיל../images/Emo140.gifאיך לא פגשתי

אותך בצפון? אז נתראה בשמחות
צהריים טובים לכולם

יעל'י?../images/Emo193.gif

שרת הבריאות וחברחי היקרה- מה קרה שלא נכנסת כל הבוקר ועד עכשיו לפורום? הראי את עצמך בבקשה, הרבה חיבוקים ונישוקים.

erika6

New member
הודעה לא עברה מנסה שנית

יצחק - טוב שחזרתם הביתה. הגינה תשתקם עם הזמן. הצמחים צמאים למים, הכל יפרח כפע שהיה העיקר שאת בריאים והכל יחזור למקומו. סבתא נעמי - מאחלת שחתנך יחזור הביתה בשלום לחיק משפחתו ולילדיו. סיתווניות- אני אישית מאוד מעריכה על פעילות ההתנדבותית שלך. אני פעלתי בעורף ככל שניתן היה. שוש- הכל בסדר אצלכם?, איך אתם מרגישים? אולי עכשיו זה הזמן לצאת לכמה ימי מנוחה. ציפי - שוב מזל טוב לכם עם בריאות טובה ונחת מכל הסובבים אותכם. אכלתי מהעוגה שלך טעימה מאוד. שלמה - אתר עצוב מאוד, זה חלק מחיינו. שלוחה החלמה מהירה לכל הפצועים, לחיילים ולאזרחים שיחזרו הביתה בריאים. יעלי עוד לא הגלידו הפצעים, החיילים עדיין לאחזרו הביתה וכבר נשמעים קולות העתונאים בחיפוש סקופים חדשים. שיתנו לנו קצת לנוח לחזור לשיגרה. זמרי ישראל ב ynet

../images/Emo51.gifאריקה../images/Emo39.gifאנו בהתאוששות,

לנופש עוד קשה לצאת,אין את התענוג אפילו לתכנן, אני מאמינה (מנסיון) שהזמן עושה את שלו, איך כותבים פה בפורום הזה בתדירות,,העיקר הבריאות , המשך ערב טוב

yaely2

New member
מנהל
סיפור קשה אך נתגבר עליו ../images/Emo63.gif

ערב טוב לכל חביביי כאן
ציפי, תודה על הדאגה לי. יש לי פתק מההורים ופתק מהילדים וסיבה מוצדקת להעדרי. מאחלת לכולנו בריאות שלמה, שיבואו ימי שלום ורגיעה שרק נגיד בהם כל הזמן "אוי". "אוי, שכחתי לצלצל לקבוע תור במספרה" "אוי ביטלו את ההרצאה שאהבתי" "אוי המלחתי את המרק." רק אוי מהסוג הזה. שהבריאות תהיה רק משרד ריק מתוכן כי כולנו נהיה בריאים. ולא נצטרך אותו. והנה הסיפור הקשה
תלמוד בבלי מסכת שבת דף קכז עמוד ב ומעשה באדם אחד שירד מגליל העליון ונשכר אצל בעל הבית אחד בדרום שלש שנים. ערב יום הכפורים אמר לו: תן לי שכרי, ואלך ואזון את אשתי ובני אמר לו: אין לי מעות אמר לו: תן לי פירות אמר לו: אין לי תן לי קרקע, אין לי תן לי בהמה, אין לי תן לי כרים וכסתות, אין לי הפשיל כליו לאחוריו, והלך לביתו בפחי נפש. לאחר הרגל נטל בעל הבית שכרו בידו, ועמו משוי (משא) שלשה חמורים, אחד של מאכל ואחד של משתה ואחד של מיני מגדים, והלך לו לביתו. אחר שאכלו ושתו נתן לו שכרו אמר לו: בשעה שאמרת לי תן לי שכרי ואמרתי אין לי מעות במה חשדתני? אמרתי: שמא פרקמטיא (סחורה) בזול נזדמנה לך, ולקחת בהן ובשעה שאמרת לי תן לי בהמה ואמרתי אין לי בהמה במה חשדתני? אמרתי: שמא מושכרת ביד אחרים בשעה שאמרת לי תן לי קרקע ואמרתי לך אין לי קרקע במה חשדתני? אמרתי: שמא מוחכרת ביד אחרים היא ובשעה שאמרתי לך אין לי פירות במה חשדתני? אמרתי שמא אינן מעושרות ובשעה שאמרתי לך אין לי כרים וכסתות במה חשדתני? אמרתי: שמא הקדיש כל נכסיו לשמים אמר ליה: העבודה (לשון שבועה), כך היה! הדרתי כל נכסי בשביל הורקנוס בני שלא עסק בתורה, וכשבאתי אצל חבירי בדרום התירו לי כל נדרי, ואתה, כשם שדנתני לזכות - המקום ידין אותך לזכות תנו רבנן: הדן חבירו לכף זכות דנין אותו לזכות. תאמרו מה קשה בסיפור? הקושי הוא לא בהבנה כתוב בצורה קלה, הקושי לא ברגשנות שבו, הקושי הוא בחיקוי הסיפור ובהשתמשות בו. אנחנו בני האדם קופצים מיד למסקנות שליליות, תמיד מאשימים את השני מבלי לברר בדיוק בדיוק לעומק מה היה. היום כשמתחילים להלעיז אחד את השני ולזרוק בוץ, יכול סיפור כזה להיות מגדלור לשפיות חיובית. הפורום הזה וחבריו, מיום הקמתו שאף להדגיש את החיובי בכל דבר. דרך חיפוש החיובי אינה קלה ואפילו קשה, אך אנו נעשה מאמץ להיות יחודיים גם בזה.

ערב טוב../images/Emo39.gif

לכל חברי הפורום. אני קוראת בעתון קצת, אני רואה טלויזיה קצת, אני שומעת רדיו קצת וזה מספיק לי. אני מתפלצת מכול הרפש שזורקים אחד על השני, אני מתפלצת מזה שעדיין לא נגמר סיפור החיילים השבויים, אני מתפלצת מכל העסק הזה, אבל מה שהכי כואב לי זה הביזה איך אפשר לעשות זאת לאנשים שעזבו את ביתם כדי להציל את חייהם, פויה פויה. יעל'י יקרה רק חזרת וכבר שוב הבאת לנו דברי חכמה כרגיל, אז פלא שחסרת לי? סיתוונית יקרה, את ממש אשת חיל אני מאד מעריכה אנשים שעושים למען הזולת ללא קבלת תמורה. אני מקווה גם שבמפגש הבא שלנו אוכל להכירך וכמובן גם את כל יתר האנשים מהפורום החמוד הזה. יצחק, אני מקווה שכל הנזקים שנגרמו לך ישוקמו מהר. תודה לך אריקה על ברכתך ושמחה שטעמה לך העוגה. יסלחו לי כל מי שלא התייחסתי אליהם באופן אישי. הרבה חיבוקים ונישוקים ציפי

ערב טוב לחברי הפורום../images/Emo140.gif

לא הייתי כאן מספר ימים, קראתי עכשיו את כל מה שכתבתם, ואני מצטרפת לכל המברכים את ציפי לחגיגות ה-50 לנישואיה, ומאחלת לך ציפי עוד הרבה שנים טובות. אפילו הספקתי לטעום משתי העוגות שהבאת,ממה שנשאר . עמליה, לצערי לא יכולתי לבקר בתערוכה בה הוצגו גם ציוריך, וממה ששמעתי אני מבינה שהפסדתי ובגדול, וגם את ההמשך שהיה בישיבה על הדשא בחברותא, חבל. אני מקווה שיהיו עוד הזדמנויות. סיתווניות, כבר הקדימו אותי ואמרו לך, את ממש אשת חיל וכל הכבוד לך על פועלך. ליצחק, ולכל ה"צפונים", מקווה שהחזרה לשיגרה תבוא לכם בקלות, ושיהיו לכולנו ימים טובים יותר, וכמו ששושי ציינה, העיקר הבריאות, כל היתר לא חשוב. ודבר אחרון, יש לי שאלה, מישהו יודע לאן נעלמה לנו אדזה ? או שהיא הודיעה משהו ואני פספסתי. זהו. סיימתי להיום. לילה טוב לכולם. בשורות טובות.

למעלה