תודה לטועים.

תודה לטועים.

"בעת שבצפון נמשכת הלחימה, מצאו בבועה התל אביבית זמן למחאה" בישר אתמול העיתון "ישראלי". גם בידיעות אחרונות ובמערי היו כותרות מגנות. חבר הכנסת גלעד ארדן אף השתמש במילותיה המכוערות של גאולה כהן על "תוקעי סכין בגב האומה", ויורם קניוק מצא לעצמו הזדמנות לעשות לדיומיו השמאלני- בוגדני רהביליטציה באמצעות הסתה פרועה נגד המפגינים. גם בפרוץ האינתיפאדה השניה היו בשמאל כאלה שנהגו כך, ותזכר לרעה במיוחד עירית לינור שביטלה את המינוי על "הארץ" תוך כדי התנצלות: "סליחה אבל אני ציונית". ובכן, המפגינים טועים. לא בוגדים ולא תוקעי סכין בגב האומה. מחאה נגד מלחמה או שיטת הניהול שלה אינה אהדה לחיזבאללה, כמו שטוען קניוק. ההחלטה לצאת לאותה הפגנה (לא רק בבועה התל אביבית- בחדשות אחד מהערוצים הראו מפגינים בסטלה מאריס, שם נפלה קטיושה, בעוד פטריוט שולח את המפגינים להפגין בבירות) מראה דווקא שהמפגינים אינם חיים בבועה- והם מודעים לזה שיש אנשים חפים מפשע שנהרגים גם מצפון לגבול הישראלי. נכון שיש בכך צורך- אבל תמיד ישנה הסכנה שבהיעדר מחאה טרם זמנה, תפעיל ממשלתנו אלימות מעל ומעבר למה שצריך. תודה למפגינים, שבנכונותם לקבל על עצמם את ההשמצות ואת הסיכון שחמום מוח יתקוף אותם מבטיחים את היכולת שלי להצטרף למחאה אם וכאשר יתברר לי שתגובת ישראל מוגזמת. אולי אתם שוטים, אבל שוטים כלבבי- מה שאי אפשר להגיד על אלה שממהרים להתלהם נגדכם.

בערך מסכימה איתך.

נורא בעיניי שנהרגים חפים מפשע, נורא בעיני שאנשים נאלצים לברוח מבתיהם ולהפוך לפליטים. אצלנו יש לפחות מאמץ להקל על הפליטים, אצל הלבנונים אני מבינה שזה לא מתאפשר והפליטים שם אומללים ונמצאים בסכנת חיים. מצד אחד ברור לי שהמצב הוא לא צודק, שצריך לעשות משהו אחר ולא לפגוע באזרחים, אך מצד שני אני לא יודעת מה אפשר לעשות אחרת כעת (בעצם אין זה תפקידי לדעת. המפלגה שהצבעתי לה קיבלה את תיק הביטחון ולא מוצאת, לצערי, פתרון אחר). אני באמת מקווה שנוכל להבדיל בין הרע ההכרחי של עכשיו לרע נבזי שיהיה בהמשך, אם יהיה, ושנספיק למחות לפני שיגרם נזק לא הכרחי. בכל אופן, בודאי שחביבים עלי הרבה יותר המפגינים נגד המלחמה מהנקמנים והמתלוצצים על חשבון אזרחי לבנון (דוגמת בדיחת המזגנים של צביקה הדר שהובאה כאן).

יש לי תיקון בשבילך:

את מסכימה איתי לגמרי. השורה אחרונה שלך היא הפואנטה שלי, ובשאר ההודעה את כותבת שגם את לא רואה אלטרנטיבה למלחמה, ואם כן גם את רואה בה רע הכרחי- אז נצטרך לחשוב על משהו אחר לריב עליו.

שרוֹן

New member
אפרופו הארץ,

כבר כמה ימים האתר לא נפתח, וכמה ימים לפני זה הוא היה עושה קרחצים. יש למישהו מושג מה הסיפור, או שלמהר ולחשוד בחסימת פיות? מעבר לזה, בעניין השירשור, אני עומדת באופן בילתי מתפשר(!) מאחורי דעתה הלא מוחלטת ולא חד צדדית, של תרנגולת עירומה. באמת מוזר ומסובך פה.

שרוֹן

New member
אני מקבלת דף ריק

אפילו אין את הכיתוב הרגיל במקרים כאלה. למטה בשורה התחתונה כתוב DONE. מה זה יכול להיות?

מוגג

New member
זה קרה לי איזו תקופה מסויימת

הייתי צריך כל פעם להיכנס לכלים ואפשרויות אינטרנט וללחוץ אישור ב"אבטחה" או משהו כזה ואז הדף היה מתגלה. זה היה נורא מעצבן.

Canta Brasil

New member
בקשה ניטפוקית:

אכפת לך לעשות רווח של שורה בין פסקה לפסקה? על באמת קשה לי לקרוא כך. חן-חן על ההתחשבות.

תראה איזה עולם ../images/Emo141.gif

עד לפני שבועיים, תמיכה בחלוקת הארץ למדינה יהודית ומדינה פלסטינית הייתה מספיקה כדי להגדיר בן אדם כסמולני. היום, אם אתה לא עומד על כך שבכל עימות צבאי שישראל מעורבת בו ייפגעו יותר ישראלים מאשר אנשים של הצד השני (פלסטינים, לבנונים, איראנים, לא משנה מי), נשללת ממך תעודת הסמולן ואתה מוגדר כמתקרנף חסר מצפון, משתף פעולה עם השטן, בן דמותם של עירית לינור ויורם קניוק הרשעים.

לא מדויק

אם אתה לא מכנה כל פעולה צבאית ישראלית כ"פשע מלחמה" אתה ימני המפיק רווחים מהמלחמה

mucool2

New member
ובהרחבה -

לא רק פעולה צבאית ישראלית, אלא כל פעולה צבאית של לא-מוסלמים נגד מוסלמים (מוסלמים נגד מוסלמים או כל אחד אחר זה לגיטימי ואפילו מוצדק).

אל תגזים ../images/Emo141.gif

גם שירות בגלי צה"ל הוא בבחינת "פעולה צבאית ישראלית", ואין בה כדי להטיל דופי קל שבקלים על טוהר כפיו ונקיון מצפונו של העוסק בה.

למעלה