תודה לחבריי היקרים

תודה לחבריי היקרים

הנה הפורום שלנו נהייה יותר ויותר מעניין. פתאום יש הרבה דברים חשובים ויפים לכתוב ולהביע עליהם את הדעה וגם לענות האחד לשני בטעם, בשקט וברצינות, ללא עלבונות אישיים. אני שמח ומודה לכם על כך. להזכירכם, בדיוק בשביל דיונים מסוג זה פתחתי את הפורום. אין לי ספק שהרמה עוד תעלה ושיש לכך גם השפעה על המציאות בשטח. הצעה קטנה נוספת באשר לסיגנון הריקודים: נסו לאחוז ידיים במעגל (כשזה אפשרי) ותראו שזה לכשעצמו יוצר שינוי באווירת ההרקדה. לילה טוב לכם מיפן.

אני ניסיתי את אחיזת הידיים הזאת וזה

לא כל כך יוצר לי שינוי לטובה - בדרך כלל יש לידי כאלה שחושבים שאחיזה חזקה מאד אולי מעידה על חברות חזקה? בדרך כלל אני חוזרת הביתה מאחיזה כזאת (למזלי לא עם אצבעות שבורות) - עם אצבעות כאובות מאד...

אחיזת ידיים לתחושת ה"ביחד"

היום פחות ופחות נוהגים לתת ידיים בריקודי המעגל וזה גם מסממני התקופה. כל אחד רוקד לעצמו, כל אחד אינדבדואליסט. אני אוהבת במיוחד את הריקוד "שדמתי" (דני דאסה), שבו רוקדים עם ידים הצמודות לגוף והאוחזות בחום את הרוקדים שלצידנו - ממש תחושת "ביחד". ברעננה בדרך כלל, מושמע הריקוד "כנרת" (מושיקו הלוי) בדיוק בשעה 11.58 בלילה, כעין המנון לפני העברה לחלק השני של הזוגות. בריקוד זה הרוקדים במרכז באולם נוהגים לתת ידיים האחד לשני, נוצר מעגל ענק, ונראה לפי הנהרה השפוכה על פני הרוקדים שהם נהנים מאד מקטע יפה זה. מירי.

CARMEL EZRA

New member
אני למשל נרתע מאחיזת יד של בחור

כמובן שאיני מסוגל לאחוז יד גם של בחורה אם היא חזקה ונוקשה כי הידיים שלי רכות ועדינות והאחיזה שלי גם רכה ועדינה.יכול להיות שיש בחורות שמעדיפות אחרת. כמו כן אני בורח מידיים שמנוניות כנראה של טבחיות או ספריות שצובעות שיער לקלינטיות. אני גם לא מרגיש בנוח כאשר אני אוחז יד של רוקדת שלא יודעת טוב את הריקוד. דרך אגב אני בורח מרוקדים לידי שהם חזקים ובסיבוב הם מניפים את ידם בעוצמה אדירה הם פשוט מעיפים ליאת הראש. אני גם לא רגיל מאז שלמדתי לרקוד ריקודי עם לרקוד במעגל גדול ולכן אני משתדל לרקוד כל ריקוד שאני יודע אותו במעגל הפנימי ואפילו לבד.יש רוקדים שהם יותר דינמיים ממני ורוקדים בהתקדמות מהירה ובצעדים בעוצמה ואני איטי יחסית לרוקדים רבים שבאים להרקדה במרץ רב ועם הרבה תנופה ואנרגיה. בקיצור לא תמיד מסתדר לי עם אחיזת הידיים.

motyp2

New member
משגעים אותי אותם .......

עזרא ידידי בתור אחד שמודה שאינך רקדן מי יודע מה ובכל זאת אתה תמיד רוקד במעגל הפנימי אולי אתה תדע לענות לי מדוע 80% מהרוקדים במעגל הפנימי הינם רקדנים גרועים,דפוקים בשכל או שניהם יחד, משגעים אותי אותם "רקדנים" ששמים פס על כלל הרוקדים ולא מודעים לגיחוך בו הם נמצאים כאשר הם מראים את עליבותם בפני הרוקדים במעגלים החיצוניים, אין לי דבר כנגד אלו אך מאחר והדבר מבלבל,פוגם בהנאת הריקוד,מרגיז אז בקשה אליכם-פנו את מרכז המעל לרקדנים המעולים שבחבורה גם כדי שאנשים שכמותכם יוכלו לצפות בהם להעתיק וללמוד לרקוד נכון. ואם מי מיכם רקדן/ית מעולה ונוהג/ת לרקוד במרכז אז אנא אל תעלב/י כפי שציינתי רק 80% מהרוקדים הם כאלה..... אתם בטוח ב-20% הנותרים.

No name for now

New member
מכיוון שזה לא מנומס

לומר למישהו שהוא לא מספיק טוב. אני רוקדת בחוג קטן יחסית שבו אני נחשבת מתקדמת (לא רקדנית מעולה, יש לי קליטה מהירה), והמרקיד מרשה לי (ולפעמים מבקש) לרקוד בתוך המעגל, וזה בהחלט מפריע שכל אחד מרשה לעצמו להיכנס אם צפוף לו קצת, בד"כ אני מבקשת מהמרקיד להדגיש במקרופון שפנים המעגל מיועד למי שיודע את הריקוד 100%, כיוון שהוא מיועד להדגמת צעדים ולא להקלת הצפיפות, על הרוב זה עובד. גם אני מקפידה לא לרקוד במרכז המעגל ריקוד שאני לא יודעת 100%, ואם אני רואה שאני טועה בצורה חריגה אני יוצאת אל המעגל כדי לא לבלבל. היו לי כמה מקרים שבהם הערתי, לא אספר עליהם כיוון שבפעם הקודמת שסיפרתי על אחד המקרים קיבלתי תגובות מאוד לא נעימות מאחת מחברות הפורום. בהרקדות גדולות קשה לשלוט על זה, בד"כ יש מספר שכבות (אני לא חושבת שאפשר לקרוא לזה מעגלים), צפוף וכ"כ רוקד איפה שיש לו מקום.

אני בדר"כ רוקדת בתוך המעגל...

כשאני מכירה את הריקוד. ולפעמים גם כשאני לא כל כך יודעת את הריקוד אני רוקדת באמצע למרות שאני יודעת שזה לא בסדר אבל לי זה ממש כיף (אין לי מושג למה!) אומרים לי שבדר"כ הרוקדים החדשים רוקדים באמצע כדי למשוך צומת לב ויכול להיות שזה נכון, אני מודה שגם אני רוקדת באמצע לפעמים בשביל שישימו לב אלי ואומרים שההיתלהבות שלי מריקודי-עם אם הזמן תרד וכך גם אני אתלהב פחות לרקוד במרכז המעגל.

למעלה