תודה לאל!!

תודה לאל!!

חברים! פירוק משרד הדתות יוצא היום לדרך! בכנסת, אושר היום בקריאה ראשונה חוק הדיינים, חוק הרבנות הראשית ואת העברת סמכויות משרד הדתות למשרד המשפטים
רק נשאר להגיד- ברוך אתה ה' אלוהינו שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה!

kundason2003

New member
ועכשיו, שלא יגידו שאנחנו לא עושים..

הבאנו להם בהפוכה! דרך אגב, סגירת משרד הדתות, ללא ביטול שירותים וכו', חסך למדינה חמי מיליארד שקל בשנה. אני שואל? איפה היו החצי מיליארד האלה קודם? אם לא ביטלנו כלום, ולא פיטרנו אף אחד, איפה הכסף?

eviv

New member
לא "סגרו" אותו

פשוט העבירו אותו למרות משרד אחרת. אם לא ישנו את תוכן משרד הדתות אזי לא השיגו הרבה בזה עוד כמה זמן שר המשפטים ישתנה וזה יהיה תחת מישהו אחר שלא יודעים מההיחס שלו יהיה...

אני לא יודע להגיד בוודאות גמורה אבל

נראה לי שהחיסכון נובע מסגירתו כמשרד ממשי (לשכת שר, מנהלה וכד'), כמו גם מקיצוץ ממשי בתוכן השירותים ובכמותם: תקצוב לבחורי ישיבות, למשל, קוצץ, ולכן חסך כסף. ש.

נכון, וחוץ מזה...

לפני שהמשרד פורק, הישיבות, הכוללים, האולפנות וכל מה ששייך לזה, קיבלו כפל תקציבי- גם ממשרד החינוך וגם ממשרד הדתות. לכן גם פה יש חיסכון אדיר בתקציב. ואגב, מעניין ממי הם יבקשו עכשיו עוד תקציב חוץ ממשרד החינוך? מטומי? I don't think so....

סלוניק

New member
אני חושב שההפך הוא הנכון

למיטב זכרוני תקציב משרד הדתות עמד על כמיליארד ושבע מאות מיליון שקלים, בעוד שמיליארד מאתיים הועברו ממנו לישיבות. סגירת המשרד היא לטעמי אקט סמלי יותר מאשר משמעותי. נכון שהוא סותם את הגולל על צינורות מפוקפקים להעברת כספים, אבל אני מאמין שהג'ובים וכספי המנהלה הם כסף קטן ביחס לשירותים. ההישג המשמעותי היה הקיצוץ בתקצוב לישיבות שהוא נעשה עוד במשרד האוצר ובתקציב.

למעלה