תודה ושאלה

קמליה1

New member
תודה ושאלה

לכולם על ההומור, עשיתם לי את היום. שאלה: מה השימוש בבהרט? כבר יושב אצלי כמה שבועות ולא אומר מילה...

עד כמה שידוע לי, זאת תערובת תבלינים

מרוקאית שמשתמשים בה בעיקר לתיבול קציצות. לא יודעת למה עוד משמשת התערובת הזאת.

לישר

New member
יש כמה סוגים תלוי איזה סוג של בהרט

יש לך.בהרט זו תערובת של תבלינים יש בהרט לדגים, לקובה, למאפים תסתכלי ותראי מה כתוב על הקופסא.

al55

New member
תבלין נהדר .אני משתמשת בו לתיבול

ממולאים ולקציצות בשר.

איזה מקריות בדיוק היום

הכנתי בפעם ראשונה בהרט בבית טחנתי ציפורן,קינמון,פלפל אנגלי,הוספתי מעט פלפל שחור גרוס. אני מוסיפה לתערובת של אורז כדי למלא עוף,למרק קובה, ולקציצות בשר.

רמיזאוס

New member
קיבלתי הוראות

מחמתי ואת יודעת איך הן מסבירות קצת מזה, וקצת מזה, בסוף הבנתי ממנה, כף מכל תבלין, אבל אצלי בבית לא כל כך אוהבים ציפורן אז הפחתתי שמתי 1/2 כף ציפורן 1/2 כף קינמון רבע כף פלפל גרוס שחור, וכף פלפל אנגלי. את יכולה לבנות לך את טעם התבלון,דוגמא אם אצלך אוהבים ציפורן אז שמי יותר וכך הלאה.

al55

New member
תערובת תבלינים -בהרת-מתכון

50 גר קינמון 6 אגוזי מוסקט 2 כפות פרחי שושנים 1 כף זנגויל 50 גר פלפל שחור 50 גר פלפל אנגלי מערבבים היטב שומרים בצנצנת סגורה. מקור המתכון:מטעמי עירק/פסקל רובין פרץ

r66

New member
מתה על בהרט. ובקציצות זה מעולה

בעיקרון זה תבלין שמתאין למאכלי עיראק. אם יש לך הספר, תוכלי לחגוג איתו

yael757

New member
יש שני סוגי בהרט

הראשונה שמשמשת להכנת קובה והשניה למרק או תבשילי בשר התערובת היא עירקית (למרוקאים יש את ראס דל חנות שיש בה חלק מהמרכיבים) אני משתמשת בבהרט הרגיל לתיבול הקובה בסלק כאשר אני מוסיפה אותו גם למילוי הבשר וגם למרק הסלק עצמו. מאחר ואני אספנית של תבלינים (תבליני הכפר=בשבילי ליורו דיסני) אני מכינה את התערובות בבית ואז אני גם מקזזת בקנמון או בציפורן וכיו"ב

yael757

New member
ואגב תבליני הכפר,

טעמתי שם סלט גזר עם צנון (שניהם מגוררים) בתיבול של סויה + רוטב צ'ילי מתוק + שמן שומשום + וחומץ אורז שהיה מעולה היום בבית החלטתי להכין את הסלט אבל.... במקום חומץ אורז השתמשתי בחומץ בן יין לבן במקום שמן שומשום השתמשתי במעט שמן חמניות וכמובן סויה אותנטי מתבליני הכפר ורוטב צ/ילי מתוק מ"אוסם" אומנם חצי מהמרכיבים לא היו לי אבל הסלט יצא נהדר ומומלץ מאוד כמו-כן קניתי שם: רוטב סויה ימאסה-מעולה ג'נג'ר מוחמץ-נגמר אחרי חצי שעה משחת וניל-הוספתי טיפונת לקפה קר-סוף הדרך נענע מיובשת -אני מוסיפה לקציצות תבלין איטלקי מעט מכל הפירות המיובשים-חלקם מוצלחים וחלקם פחות בצל ושום יבשים שאני מוסיפה בעיקר ע"מ לתת ניחוח יותר חזק פקאן סיני לתיבול גלידות וסלט פירות זנגוויל מסוכר לתה קינמון שלם אותו כנ"ל טוסקנה-כמובן והוא מעולה עם שמן זית וחומץ פילדלפיה קוקוס ופרג לעוגות שושנים מיובשות-שמתי חלק קטן בנרות שדלקו-הריח היה מצוין חליטת תה שוווארמה כבש-נהדר עם רצועות הודו עם הרבה בצל ושום תבלין פרגיות קינואה לואיזה מיובשת-לתה אוכמניות מיובשות-עם כל דבר גריל דג טחינה היונה קרם קוקוס (אשמח לקבל מתכונים) בקיצור,יצאתי מאושרת סןף שבוע נעים יעל

amashta

New member
תיקון וברכה

קודם כל כפי שצויין למעלה בהרט זה תערובת של מספר תבלנים ולכן יש יותר משני סוגים. לפי מה ששמעתי ממספר מקורותשאומרים בהר (בלי ה'ט' ולכן במשמעות יחיד )הכוונה היא לפלפל אנגלי. בכל מקרה אם תסתובבי בלוינסקי תביני שיש יותר מסוג אחד אם כי יש כמה מובילים כמו בהרט עירקי, בהרט מזרחי (אם אנני טועה וכו'). הבהרט למשל של הדרוזים מורכב משילוב של ציפורן, קינמון, מוסקט והל ביחסים שונים (לעיתים גם פלפל אנגלי). לסיום הברכה כל הכבוד על הקנייה היפה והטעימה - שיחקת אותה.

יעל הזכרת לי

חמתי אמרה להוסיף פרחים יבשים לתערובת הבהרט, הכוונה לעלי כותרת מיובשים ורדים בצבע בורדו עם ניחוח משכר, יש לי בגינה אך נאלצתי לוותר כשהתיעצתי עם בני משפחתי. יעל נשארו מצרכים בתבלני הכפר
תהני

alex

New member
ואני נהגתי ...

לקנות בשוק הכרמל עוגיות מתוקות יבשות שעליהן מפוזר סוכר ובתוכן בהרט .

למעלה