תודה ושאלה

metrocard

New member
תודה ושאלה

שלום לכולם, אחרי לבטים ארוכים, לפני שבוע רכשתי את הKHS AGUILA ואף הספקתי לצבור עליהם כמה שעות רכיבה במצטבר. (קדמו להם אופני XDS פשוטות)
קראתי לא מעט חומר בנושא לפני הרכישה (באנגלית ובעברית) וגם נעזרתי בפורומים, בינהם גם זה אז המון תודה למי שענה וסייע בזמנו.
אני רוכב בסופי שבוע על שבילים באיזור מגורי (בנימינה), לרוב לבדי, רכיבות של בין שעתיים לשלוש., על השבילים בין השדות והישובים. בנוסף האופניים משמשות אותי ככלי תחבורה יומי , לוקח את הילד לגן עליהן וממשיך ברכיבה לעבודה (סיפור של לא יותר מ רבע שעה).

אני רוצה "לשדרג" מעט את הרכיבה ולהתחיל ברכיבות קצת יותר ארוכות, וקצת יותר מאתגרות. השלב הטבעי באבולוציה (אני משער) הוא מסלולים או סינגלים קלים לרכיבה.
אני רוכב לבדי לרוב,יש פה גם עניין של העדפה וגם בעיקר שאין לי חברים שרוכבים הגרים קרוב. לא רוצה להיות גם זה שמתעלק על קבוצת רוכבים מנוסה, לגלות שאני לא בכושר או לא מנוסה מספיק, לעכב את שאר הרוכבים ולדפוק להם את החוויה.
האם אתם מכירים מסלולים באיזור שניתנים לרכיבה בסולו ? האם יש יותר סיכון ברכיבה בסינגלים ?

meedas

New member
סינגלים באזור בנימינה

ממש ליד הבית יש לך את הר חורשן. יש בו לא מעט סינגלים, ברמות שונות. קצת רחוק יותר יש את מענית ואת מיר"ב (יער עופר), שכדי להגיע אליהם תצטרך אוטו (או "לבזבז" הרבה אנרגיה ברכיבה מנהלתית אל ומ- הסינגלים)

רכיבת סינגלים מטבעה מסוכנת יותר מרכיבה בשבילים לבנים. ככלל לא רצוי לרכב לבד אבל אפשר "להיות עם ולהרגיש בלי" אם מגיעים לשטח בימים ושעות שהשבילים יחסית עמוסים ברוכבים - כך שבמקרה תאונה, לא תשכב על השביל לאורך זמן ומישהו כבר יעבור וימצא אותך

אגב, כולם היו מתחילים מתישהו, ורוב הרוכבים (לפחות מנסיוני) מוכנים בשמחה לספוג עיכובים מצד רוכב חדש ולא מנוסה שמצטרף לקבוצה. רכיבה לצד רוכבים ותיקים ומיומנים יותר היא הדרך הטובה ביותר לשפר יכולות, הן יכולות טכניות והן יכולות פיזיות.

metrocard

New member
תודה רבה על הר חורשן

שמעתי וכנראה שם יהיה ה"יעד הבא". כרגע אין מתקן לרכב הרכישה הבאה), ככה שאני מוגבל לאיזור בטווח הקרוב.
ניסיתי לרכב בשבת האחרונה באיזור רמת הנדיב, גיליתי שאני כנראה לא מספיק מיומן כיוון שחלקים מסויימים לא ידעתי איך לעבור (מלאים באבנים שגרמו לאיבוד אחיזה בגלגל האחורי - דרדרת? ). עשיתי אחורה פנה והסתפקתי במסלולים מוכרים ובטוחים יותר.

שאלה נוספת לגבי ציוד "קטן" , אני רוצה לרכוש עזרים כגון משאבה קטנה,מתקן לבקבוק,ערכת תיקון לתקרים, תיק לאוכף, מחזיק לבקבוק . את רוב הדברים האלה אני מעדיף לרכוש ברשת (בחנויות הפיזיות גיליתי פערים גדולים). האם יש הבדלי איכות גדולים בין הסחורה הנמכרת ב CRC הבריטית מול אליאקספרס, DX ודומיהם ? או שמדובר באותם מוצרים עם מדבקה שונה?

shangu23

New member
ציוד שבו יש חשיבות לאיכות אל תקנה ב DX

עזרים כמו משאבה עדיף לקנות מחברה מוכרת. אתה לא רוצה לחסוך כסף על משאבה רק כדי לגלות שברגע האמת (פנצ'ר באמצע השטח) היא לא מתפקדת. גם משאבות אפשר למצוא ברשת בזול אבל בחנויות אמינות כמו CRC שציינת, KOOBIKES, וגם בארץ בחנויות אופניים אינטרנטיות. חפש קצת בפורום המלצות למשאבות ותחליט גם מה התקציב ותהיה מרוצה, אני יכול להמליץ על המוצרים של TOPEAK.

את שאר הדברים (מתקן לבקבוק,ערכת תיקון לתקרים, תיק לאוכף, מחזיק לבקבוק) תוכל למצוא גם באתרים הסיניים הזולים, וכאן לאיכות אין תפקיד כל כך חשוב, לפחות לא בהתחלה אם אין לך כוונות לשימוש אינטנסיבי.

הייתי מציע לך לבדוק לגבי כל מוצר שאתה רוצה לקנות ולחפש המלצות לגביו וכך לדעת מאיפה ואיך להזמין, ואם שווה לשלם קצת יותר או להסתפק במוצר בסיסי וזול...

ungy

New member
גם על תיק אוכף זול לא הייתי ממליץ...

נקרע/התפרק/נפל באמצע רכיבה וגרם לגלגל לעצור. אז קניתי טיפה פחות זול וגם הוא לא בושש ליפול.
אז החלטתי לעבור מתיק אוכף לתיק שעל ה TOPTUBE

xrlmike

New member
מומלץ לעבור שלב שלב

אם אתה מתקשה בשבילי רכב ברמת הנדיב ממליץ בחום להסתדר איתם לפני ניסויים בחורשן למען שלמות גופנית
סינגלים ברמת הנדיב אסורים לאופניים ורובם ברמת קושי שלא מתאימה למתחילים
לשיפור הטכניקה והכושר הבסיסי אפשר להכנס בכניסה שליד אורט ולקחת מיד שמאלה בשביל הרחב שעולה למעלה בפיצול הראשון שמאלה (הימני ללא מוצא) זה שביל זרוע אבנים אבל רכיב לחלוטין ויכול לתת מדד בסיסי לשיפור בעבירות וטכניקה וחזרה ירידה נחמדה וזורמת
יש לא מעט סרטונים שמסבירים איך לרכב באיזורים שונים וכמובן אין תחליף להדרכה בפועל

metrocard

New member
אתה מתכוון לשער שיוצא מהחניה ?

אני פניתי ימינה והתחלתי לעלות בשביל בשביל להבין שכנראה אני קופץ מעל הפופיק שלי
.
אחר כך פניתי שמאלה אבל זה היה שביל שהיה מאוד נוח לרכיבה (מקביל למסלול האופניים החדש שנבנה לילדי ביה"ס) אבל פשוט נגמר בשום מקוםף כנראה זה החלק של הללא מוצא.
אני אנסה את השמאלי, תודה רבה.

למעלה