תודה ועדכון

mayakad

New member
תודה ועדכון

אתמול הצרחות לא פסקו, לא אצלי ולא אצל אבא ומה שהרגיע את הבכי בסוף היה 20 מ"ל פורמולה
. לא נראה לי שמה שהיה חסר זה ה- 20 מ"ל האלו , אבל אחרי זה הוא היה שקט ורגוע והלך לשון. להיום כבר הכנתי בקבוק רזרבי של חלב אם שאם כבר הוא ידרוש תוספת זה יהיה ממני ולא מפורמולה. בכל מקרה זה היה מוזר, בעיקר לאור זה שהיה שבת ונחתי המון ואכלתי מעולה. אולי בכל זאת גזים... תודה לכולכן על התמיכה מאיה ואיתי

אז אולי הוא ´מרביץ´ את קפיצת הגדילה

של 6 שבועות? אני לא מתכוונת לעצבן אבל בבקשה תשתדלי לא לתת פורמולה. אני יודעת כמה הבכי מתסכל וקשה להבין מה,לעזעזל,מציק להם כל כך...אבל פורמולה בשלב כזה יכולה לפגוע בביסוס מוצלח של ההנקה. לפי הגיל יש סיכוי טוב שזו קפיצת גדילה שתעבור תוך יום יומיים. אם את צריכה יותר מידע....רק תגידי...

mayakad

New member
זולו, המון תודה

אני אשמח לעוד מידע. יכול להיות שקפיצת הגדילה היא רק בארוחה אחת בערב באופן חד פעמי? בקפיצה הקודמת (שבועיים וחצי) הוא היה על הציצי יומיים שלמים. באמת לא ידענו כבר מה לעשות. אני לא יודעת אם את עוקבת אבל בגלל הבעיה שיש לאיתי בכליות, הוא קיבל אנטיביוטיקה וחשוב עד כמה שהוא יינק כדי לחזק את המערכת החיסונית. כל עצה תתקבל בברכה למה שאני אתעצבן, הגעתי פה בזכותך מאיה

ציפי ג

New member
קפיצת גדילה ../images/Emo104.gif

בכוונה שאלתי, כי כמות כזאת של השלמה, נראית לי אופינית לקפיצת גדילה. אמנם ארוחה אחת זו לא אינדיקציה, אבל אם מידי ערב יש כזה קונצרט, הייתי מציעה לך לנוח יותר אחה"צ, לשתות הרבה יותר, ולהניק בבוקר מעט יותר. וסתם עיצה. היות ואנחנו לא בעלות זכרון של פיל, צייני את גילו של איתי בשאלות חשובות כאלה. זה כ"כ עוזר.

עכשיו אני מבינה...

אם התחלתם לו טיפול אנטיביוטי אז בהחלט יכול להיות שהוא מגיב ככה לטיפול. אולי הוא רוצה יותר לינוק בגלל השפעת התרופה על הגוף(גם אני כמבוגרת מרגישה לא טוב מאנטיביוטיקה). אגב, מה שאת מתארת שהוא עצבני בעיקר בשעות הערב מאד מאד אופייני ל´קוליק´שבהתחלה מופיעים בשעות האילו(ואז מתחילים לעשות סיבוב לאורך שעות היממה). לסיכום, -אולי זו קפיצת גדילה,לכן כדאי להמנע מבקבוק. -אולי זו תגובה לתרופה בשילוב קוליק. תשתדלי לנוח ולהציע לו ציצי גם אם קשה. מנשא יעזור לך מאד, תוכלי להסתובב איתו במנשא וזה ירגיע אותו. מקווה שיעבור...

zimes

New member
אנטיביוטיקה

בילדים כ"כ קטנים עושה חגיגה בבטן. אז פשוט תניקי תניקי תניקי, ותעזרי לו לעבור את התקופה הקשה. אנחנו קראנו על זה בספרי גידול ילדים אחרי שדולב קיבל אנטיביוטיקה, שלשל עם דם, נלחצנו, ואז גילינו שזה "נורמלי" (ולא הבנו למה, לעזאזל, כל כך מיהרו לתת לו אנטיביוטיקה). ד"א - זה טיפול קבוע, האנטיביוטיקה של איתי?

שאלה בעניין קפיצת הגדילה....

שי בת 5.5 שבועות.... ניראה לי שהיא בשלב הזה... אוכלת אוכלת...לפעמים תופסת בעצבנות את השד...או בטרוף...וזקוקה לעזרה ממש בהתאמת פיה לשד...בכל אופן...אם היא כל הזמן זקוקה לשד...האם באמת יש חלב?! איך זה מספיק להתמלא אם כל הזמן יונקים ממנו?! תודות... דורית אחת....:))))))

קפיצת גדילה

כל הפואנטה של קפיצת הגדילה היא שכמות החלב כבר לא מספיקה לתינוק (למרות ששרון תחלוק עליי בנושא זה). בכל מקרה, ועל זה אף אחד לא חולק, זה נכון שהתינוק יונק "על ריק" במהלך היום, וזה נועד למעשה כדי לתת למוח פקודה להתחיל לייצר חלב בכמויות גדולות יותר. בגלל זה מומלץ לא לתת פורמולה - כי אם נותנים פורמולה, התינוק לא מנסה לינוק והמוח לא מקבל את הפקודה הזו, כך שמטרת ה"קפיצה" מתפספסת. לפי מה שאת מתארת, זו באמת קפיצת גדילה. זה תהליך שלוקח יום או יומיים, ואז הכל חוזר לקדמותו (כמובן חוץ מכמות החלב שגדלה).

ותגובתה של שרון לא מאחרת לבוא ../images/Emo8.gif

א. השד אף פעם לא "ריק". זה לא בקבוק. יוצא ממנו חל בכל זמן שהילד יונק. בהתחלה הזרימה של החלב יותר אינטנסיבית ואח"כ הרבה יותר חלשה. ב. יש תיאוריה שלדעתי היא נכונה, שאומרת שאת קפיצת הגדילה הם עושים לפני שהם זקוקים לתוספת המזון, כדי להכין את הגוף שלנו לייצור מוגבר (ולא שהם נורא רעבים פתאום ואז הגוף מבין זאת מההנקות התכופות ומסתגל).

שרון...שאלה נוספת...אם אפשר..:)))

אז ככה... אתמול שי שאבה אותי נון סטופ.... והיום ההפסקות בהנקה שלה גדולות יותר...אז....מה זה אומר... שהחלב מלא יותר ...שמנוני יותר...ומספיק לה?! ולכן לא צריכה לשאוב כל דקה?! ?! כלומר בשלב גדילה...הם שואבים , מגדילים כמויות חלב...אבל לא אוכלים יותר?! או אולי כן?! או ...לא יודעת כבר.... :))) דורית אחת....

דורית, ../images/Emo39.gif

אני אתייחס בנפרד לשי ולקפיצות הגדילה: קפיצות הגדילה - בדר"כ אחרי קפיצה הילד אוכל יותר אך הוא גם אפקטיבי יותר ביניקה. זמן ההנקה אינו פונקציה ישירה של כמות החלב שהילד מקבל. תינוק שינק שלושת רבעי השעה יכול לפתע להתחיל לינוק מספר דקות בודדות ובהן להוציא כמות כפולה של חלב. זה שילוב של ההסתגלות של הגוף של האם עם המיומנות המשופרת של התינוק. טנגו ההנקה
ולגבי שי - הגוף שלך מייצר היום יותר חלב מאתמול - ראשית, כי עכשיו תחילת היום, ובבוקר (אחרי המנוחה של הלילה) בדר"כ יש לנו יותר חלב. שנית - כי אחרי יום-יומיים של יניקה אינטנסיבית הגוף שלך מייצר יותר חלב. בנוסף, את גם יותר רגועה עכשיו, שי מרגישה את זה ומתנהגת בהתאם. מקווה שעניתי לך.. שרון.

למעלה