תודה וגם שאלה

רותם39

New member
תודה וגם שאלה

תודה (קצת באיחור) לארנון, ליהודה ולכל המעורבים בארגון של מפגש הפורום ברחובות. היה פשוט נפלא. אני מצטרפת לכל מה שאמרו קודמי. כרגיל, נותר טעם של עוד. הייתי שמחה לראות עוד תמונות משפחתיות וכן גם לצפות בקליפים מתוך סרטי וידאו של סיורים שערכו חברי הפורום בעיירות הולדתם של הוריהם, סביהם וכו'. אולי זה רעיון למפגש נוסף... ברכותי לארנון ושות' על המיזם הגנאולוגי החדש. הוא נראה מרשים. יישר כוח! ועכשיו, גם שאלה: קבלתי קובץ jpg ועליו כמה תמונות. האם וכיצד ניתן להפריד את התמונות באופן שכל תמונה תהווה קובץ jpg נפרד? יתכן שזו שאלה טריוויאלית אך אלה שמכירים אותי בוודאי יודעים שזה אינו התחום החזק שלי...

ענתר

New member
אכן אפשר

צריך לצורך כך תוכנה גרפית. החברה שדיברה אתך על ריבלין בכנס, הורידה משהו חוקי מהאינטרנט, והיא מעולה בהסברים.

masorti

New member
תשובה פשוטה...

1. תוריד למחשב שלך את התוכנה החינמית irfanview מהאתר הזה. 2. בתפריט הראשי של התוכנית תבחר File ובתפריט המשנה Open, ותעלה לתוכנית את הקובץ. 3. בעזרת הלחצן השמאלי בעכבר תסמן מלבן סביב האיזור שאותו אתה רוצה לשמור כתמונה נרחבת. תוכל לשנות את מימדי המלבן ע"י "משיכת" צלעותיו בעזרת העכבר. תמשיך בתהליך עד שתהיה מרוצה מהקטע המסומן. 4. בתפריט הראשי תבחר Edit ובתפריט המשנה Crop Selection. אתה תראה שה"עודף" של התמונה ייעלם, ותקבל רק את הקטע שסימנת. 5. שמור את התמונה החלקית בשם חדש ע"י File בתפריט הראשי ו- Save As בתפריט המשנה. (הקפד להשתמש ב- Save As ולא ב- Save, כדי לא להשמיד את התמונה המקורית!!) תוכל לחזור על התהליך עבור כל תמונה חלקית שאתה רוצה ליצור מתוך התמונה המקורית. (תשתמש ב- Reopen בתפריט הראשי, ותקבל מיד חזרה את התמונה המקורית)

למעלה