תודה ד"ר מאייר, יש

קארן100

New member
תודה ד"ר מאייר, יש

מחלוקת מאוד גדולה לגבי מזון לחתולים וזה די מבלבל, חלק טוענים שעדיף ללא דגנים (ויש וטרינרים שטוענים שבהחלט רצוי דגנים- בסוף ההודעה שלי אביא מאמר של אחד הוטרינרים בנושא), בעיני זה שטות כי במקום האורז שמים תפוח אדמה שהוא לא יותר טוב (אינדקס גליקמי גבוה מאוד שלא טוב לבעלי נטיה להשמנה ולסוכרת ומעבר לכך אצל חלק מהחתולים גורם לאלרגיה), ויש הטוענים (כמו באחד המאמרים מיני רבים, המאמר שהביאה שרונה - תודה לך שרונה) שלא רצוי אחוז גבוה של חלבון כי זה יוצר עומס על הכליות, ובכלל אני לא מבינה למה קוטלים את התירס, מה רע בתירס ? רק לידיעה - תירס הוא בעל אינדקס גליקמי מתון מאוד, מומלץ לחולי סוכרת, מלא בויטימני B, מזין, מה רע בו ?
מה שאני יכולה להגיד אחרי חיפוש ובירור מעמיק אחר מזון איכותי (בין השאר לפי הקריטריונים שלך ד"ר מאייר שאני די מסכימה איתם), שאין ! אין מזון כזה ואסביר:
חלבון עם 35%-40% + פחמימות מורכבות (אורז מלא, שיבולת שועל וכו") באחוז נמוך + ירקות ופירות + נטול חומרים משמרים מזיקים, צבעי מאכל סינטטיים וכו", זה המזון שהייתי רוצה אבל אין !! בדקתי עשרות חברות, המזונות שנחשבים לאיכותיים עם אחוז גבוה של חלבון מכילות כולן תפוח אדמה (ללא דגנים כלל), ואלה שכן מכילות דגנים טובים כמו אורז מלא וכו" אז הדגנים באחוז מאוד גבוה (והרי הרצוי הוא אחוז נמוך), אני מדברת על מה שיש בארץ כי בחו"ל כן אפשר למצוא מזונות כאלו.
והנה מאמר של ד"ר אילן סקורינסקי בנושא דגנים (שהביאה לידיעתי אחת המשתתפות בפורום) :
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=708&messageid=163686747

למעלה