תודה,באמת תודה...

תודה,באמת תודה...

לא אכפת לי באמת שלא,תרביצו אחד לשני כמה שאתם רוצים.אבל למה כשמחר אני ילך ברחוב.בעל כרחי אני יזוהה כאחד ממכם? מהיום,אני מתבייש בהשתייכותי למגזר החרדי.בושה.

חרדים או לא...

בציבור הכללי הם נתפסים כחרדים.ברגע שקהילות שלמות פועלות בבריונות וכמאפיה מאורגנת,זה בושה להיות חרדי.ואין פה מה לעצום עיניים.

בעיני הציבור

תמיד נתפס לא טוב אנחנו צריכים להיות שלמים עם עצמינו זה שכמה שבבניקים מתפרעים לא נראה לי שאני חייבת לקחת אחריות עליהם

לביא4

New member
מדוע דווקא חרדים?

לא בושה להיות חרדי, אנחנו מקיימים הילכות שולחן-ערוך וההלכה הראשונה שפותחת את ספר ההלכות הגדול הזה אומרת: "אל יבוש מפני המלעיגים" וכבר נאמר במשנה, (מס' סוטה) על הדברים שיהיו ב"עקבתא דמשיחא" והם מתקיימים בצורה מדהימה: "חוכמת סופרים תסרח, ויראי חטא ימאסו" הציבור הכללי תמיד יחשוב על החרדים דברים שליליים ולא משנה מה הם יעשו, מדוע דווקא הציבור החרדי אמור להיות בתדמית חיובית כל הזמן כברירת מחדל, והציבור החילוני לא? היות והחילונים יודעים שהיהדות אמת ומחייבת אז זה נראה כך משום מה נראה שחילוני באשר הוא מותר לו הכל....

shlomiff

New member
אתה צודק, אבל

מה אכפת לך שיחשבו מה שבא להם.. מי שאני לא מתאים לו בפרצוף- שיזנק לי..

קליט

New member
הסתכל סביב

הציבור החרדי הוא נפלא בס"ה . בציבור הכללי נשחקו הערכים, המוסר, החמלה, ההגינות, הסבלנות, והכבוד איש לרעהו . התרבו האלימות, הפשע, הסמים, החוצפה, בגידות וסיכסוכים . אין כ"כ שלוה וסיפוק כי הנפש לא תמלא מגשמיות, אין להם את המתנה שנקראת שבת, אין נחת וקשר עם הילדים המצפצפים על ההורים שלהם . אשרינו

אתה ממש מפליא אותי!

נראה כאילו אתה מכיר את הציבור הכללי לגווניו. למרבה הפלא - אני מתקשר ומתחכך עם אנשים רבים למדי מהציבור הכללי. בחלקם מצאתי מוסר (מוסר אנושי, לא תורני) בחלקם מצאתי חמלה(, בחלקם הקטן גם מצאתי הגינות בחלקם הגדול מצאתי סבלנות וסובלנות וכבוד כלפי. לא נתקלתי עדיין באלימות, לא בפשע ולא בסמים. בגידות וסכסוכים - מתבצעים מתחת לפני השטח ושם עדיין לא ביקרתי, ב"ה. התיאור על החוצפה האלימות הפשע והסמים שאתה מתאר - מתאימים לבני הנוער החלוני, נוער שתוך כמה שנים מוצא בדרך כלל את עצמו בשוק העבודה ובשטף החיים - ומתאזן. זה נכון, בקרב הילדים והנוער החרדי - אחוזי הטטלאך - חנונים בלע"ז - גבוהים משמעותית מאשר בקרב הנוער החילוני. אבל האוכלוסיה לא מסתיימת שם. מה עוד, שישנם אוכלוסיות שלמות, במרכזי הערים החילוניות המרכזיות - שאנו כלל לא נחשפים אליהם, לא להם ולא לתרבות שלהם. מה שנכון, חסרים להם כמה דברים בסיסיים כמו שלוות השבת, נחת מהילדים, ובעיקר, נחת ממשפחה גדולה ותוססת - דברים שאצלנו מתקבלים כמובנים מאליהם...

קליט

New member
אז מה אני מפליא אותך ?

נראה שאנחנו מסכימים . דברתי על מוסריות שירדה בציבור הכללי . ברור שפשע עושים בסתר . . גם אתה מציין משפט חשוב ואומלל "בחלקם הקטן מצאתי הגינות" . !! .

לא ממש מצאתי חפיפה...

לגבי מיעוט ההגונים - נשמטה הערה מוסגרת: גם בקרב החרדים מצאת מיעוט קטן של אנשים הגונים. בא נאמר ככה: לא מצאתי הבדל יחסי בין החילונים והחרדים בכל הנוגע להגינות. האמת, אני עוד עדין... בגידות וסכסוכים נעשים בסתר, אלימות ופשע נעשים לאור יום. אגב, אני לא הכחשתי את היותם, רק ציינתי שעדיין לא נפגשתי בהם, וליתר דיוק אציין שאדם חילוני נורמיבי - ממש לא חייב להפגש בהם. ולעניין הסמים - על מוסד רטורנו שמעת? זה מוסד גמילה גדול ש 95 אחוז מחניכיו הם חרדים, והם מגיעים מכל רוחב קשת הזרמים החרדיים... אני יכול לשער שסטטיסטית אחוזי המשתמשים החרדים נמוך משמעותי מהמשתמשים החילוניים - בשל החינוך הקפדני והשמרני, אבל עדיין, לצערי, המחלה הזו לא פסחה עלינו. אני אישית מכיר כמה בחורי ישיבה משתמשים קלים ואפילו אחד משתמש כבד... באופן כללי - באתי לומר שכרגיל, הנטייה בציבור החרדי היא טפיחת שכם עצמית תוך בחינה מדוקדקת של חסרונות הציבור החילוני, מבלי להתייחס לכמה מהחסרונות הללו שפשו בציבור שלנו. ומשום שאיני רוצה לקטרג על ציבור עובדי ה', לא ארחיב על פגמים המאפיינים בעיקר את הציבור החרדי, בשעה שבציבור הכללי השכילו לפתח כלים פשוטים ויעילים להתמודד איתם.

קליט

New member
אין כ"כ טעם שנתווכח כי אתה עומד אי שם

ואני עומד עמוק בתוך הציבור החרדי . . בולט מאוד שאתה מושפע מהתקשורת שמעצימה את הרוע שיש בציבור החרדי . הציבור החרדי הוא נפלא ! . לרוב - חרדי לא יעקוף את התור כי זה לא מוסרי . בעיני ראיתי השבוע שחייל וחיילת שנראים מלח הארץ - איך שהם עוקפים את התור הארוך לאוטובוס שמצפה להגיע לירושלים, מניחים את התיק שלה בפאגז` ומשתחלים להם לתוך התור הארוך הרבה לפני . . מהיכן שאני נמצא ; הציבור החרדי ברובו הוא טוב דבש כמו פעם, הוא מוסרי כי התרגל ככה ולא כי הם מלאכים . . מה שנכון שאיכשהו בענייני כספים -לא מחזירים הלוואה בזמן- וכדומה - בין השאר - כי המצב קשה, וכסף זה נסיון קשה . אני מכיר חרדי בע"ת אחד שאמרו עליו שהשתמש בסמים . כמה רוצחים חרדים אתה מכיר ? . . . שבת שלום ומבורך

קליט

New member
אני חוזר בי במה שכתבתי

"שאינך מכיר את הציבור החרדי" . איך שהוא היתה לי הרגשה שאתה מושפע מהתקשורת ששמה זרקור על איזה אם מרעיבה אחת לא שפויה וכל המדינה עוקבת אחריה בדריכות . . . *גם אני מרגיש שבציבור החרדי דברים מתנהלים בעצלתיים, וגם במוסדות החילוניים זה ככה . *הגבת לי בדרמטיות, תחזור בבקשה למסר הראשון שלי ותראה שהתנסחתי כדעתך .

ואם מדברים על כך שכביכול

המוסריות ירדה רק אצל החילונים אז ברור שזה לא כך כי אם כל אחד מהחרדים היה כל כך חזק מבחינה רוחנית כך גם המצב של החילונים היה יותר טוב כך שהמצב של החילונים הוא באיזשהו מצב ראי למצב הרוחני של החרדים

במקום לדאוג לשלווה שחסרה להם

תדאג לאלימות הפושה על ימין ועל שמאל ובמקום לצחוק לעצמך בפרצוף שהם לא חרדים ולקבור את הראש באדמה כמו בת יענה תפתח את העיניים ותראה מה באמת קורה מסביבך

איני דואג לשלוותם כלל

וגם לא צוחק לאף אחד בפרצוף. אני רק קובר את הראש באדמה כמו בת יענה, אדיש כמו בלטה. כל מה שעשיתי הוא להעמיד את הכותב על אמיתות הדברים, כפי שאני רואה אותה.

למעלה