תודה אישית

תודה אישית

לנועה - בייבי רן גיאוגיטסו תודה רבה על כל אירגון אימון הפורום וכמובן לאמיר ברנע שנידב את האולם ביום גשום מיצטער על האיחור בכתיבה אבל היום סוף סוף הגעתי מהמסע...עזבתי את ישראל לפני כ 10 ימים ומאז אני נע בין ניו יורק לקולוראדו ששם כרגע שוב סופת שלגים רצינית ( מינוס 12 ) ולאחר נהיגה של 7 שעות בשלג הגעתי לפנות בוקר הביתה סוף סוף ופה מינוס 17 ונכון הכל מושלג יפה לאללה אבל גם קר בהתאם..... ברצוני להודות למר חיים פאר שטרח ללוות ולתמוך בכל הביקור שלי ולמרות היותו מאוד עסוק לארגן ולעזור וכמובן שגם לאימון הפורום שהגיע הדריך ופיקח ועזר לדודי ארמה שנע סביבי מנהיגה לאירוח ועזרה בכל ושגם לימד בפורום וכמובן לצחי ועופר שהדריכו לגאי ויובל אנשי הארניס ברצוני גם להודות לכל מי שהגיע ושמחתי לראות שיתופי פעולה בין שיטות ואירגונים לאורן שלא שכח והפתיע אותי כשהביא לי גי מלפני שניםשהשאלתי לו ! שי ששמחתי לראות שוב אחרי כל כך הרבה שנים ולכולם ! פגשתי מדריכים מווינג צון לקונג פו משיטות שונות קארטה גיאוגיטסו ועוד ושמחתי שכולנו מגיעים למסקנה דומה של שיתוף פעולה ומה ניתן ללמוד האחד מהשני ויהיה שם השיטה אשר יהיה וכמה יותר חשוב מה דומה ומשותף בין השיטות מאשר מה שונה צירפתי תמונה מספר משנת 1400 בגרמניה שרואים שלא משנה שם השיטה גודו האבקות גיאוגיטסו - מדובר בלחימה ולכן נניתן ללמוד מכולם אז שיהיה שבוע טוב

אבי, אתה איש מדהים

ממש חבל לי שלא יצא לנו להפגש, אבל ממה שאתה כותב כאן אפשר לראות חלון ישיר לכמה אתה מדהים. תודה לך על הכל.

../images/Emo24.gifחזרת אלינו

תודה רבה לך על הכל
אכן זכות אדירה להכיר אותך, ולעבוד איתך. כל מילה זהב... חסרת לנו כאן בפורום
נועה

../images/Emo24.gif ברוך השב בשלום

ושוב תודה על כך שלימדת במפגש האחרון
שבוע טוב ומבורך!

fa jing

New member
אחלה תמונה אבי

אפשר לדעת מהו המקור לתמונה ומאיזה כתב יד הוא נלקח? חנן

הספר ממנו לקוחה התמונה../images/Emo91.gif

לחנן וכל מי שמיתעניין צירפתי PDF עם מיספר צילומים מהספר זהו מנואל בוק באירופה של מיספר מורים אירופאים שהודפסו בין השנים 1443-1674 כל חלק בספר הוא ממאסטר שונה מזכיר מאוד את הספר המקורי שממנו "צמח " הקארטה גוגו-ריו שניקרא "בובישי " ודי דומה בצורת הציורים - איורים טכניקות ועוד הספר הובא ליפן לראשונה על ידי קנריו היגוהאנה ( ממשיכו כיום מוריו היגואנה שני דורות אחריו ואין קירבת מישפחה ) הספר הודפס מחדש בשנת1977 מהדורה חמישית וניתן עם חיפוש ברשת למצוא ולרכוש אותו ומומלץ מאוד מראה כמעט כל טכניקה שנילמדת בגודו גיאוגיטסו אייקידו האבקות מונגולית יפנית אירופאית ולא משנה מה יהיה השם ( בננה - דו , , קרב מדע , שוארמה - גוטסו ) כניראה האדם יגיע לאותם תובנות בלחימה

fa jing

New member
וואוו....היתה לי הרגשה שהתמונה

לקוחה מעותק פקסמיליה לכתב היד של טלהופר הגרמני. הוא גם הוציא (או שזה אותו הספר?) ספר על לחימה בחרבות, רומחים מגנים ושלל נשקים אחרים שהיו נהוגים באותה התקופה. אני מקווה שסער רואה את ההודעה הזו ויוכל לתת פרטים יותר קולעים ומדוייקים ממני. הרבה מהטכניקות בהן משתמשים ב- ACT נלקחו גם מספרו של טלהופר. תודה אבי חנן

כתב היד של טלהופר

היי חנן ותודה זה ספר שיש לו מהדורה מחודשת ויש בתוכו מיספר כתבי יד של מורים שונים באירופה ללחימת פנים לפנים בספר הנוכחי אין חרבות לצערי אבל נכון יש כתבי יד שכוללים גם נשק ספר מצויין ומומלץ לחובבי אומנויות לחימה ככל שנוברים בהיסטוריה של לחימה מגלים שכל השינוי בין המודרני ל"מסורתי " או ישן הוא שכיום מישתמשים יותר בכלי יריה ובעבר בקשתות ANY Weopen ONE MIND

נח גרוס

New member
התמונה שמופיעה בשירשור...

היא של......... Fabien von Auerswald, 1539, "Ringer kunst : fünff und achtzig stücke פביאן היה מורה להאבקות הגרסא המופיע בספר זה היא כבר ספורטיבית עובדה שניתן להסיק מכך שפביאן מדבר על תרגילים נאותים וכאלה שאינם קרי מסוכנים ויכולים לגרום לפציעה קשה. טאלהופר שהוזכר כאן הקדים את פביאן בכ60 שנה וההאבקות בספריו היא שיטתו של אות היהודי. אות היה המאסטר הגדול של האבקות בתקופה של סוף המאה ה14 וזאת אנו יודעים מכך שרוב המאסטרים כללו את ספרו הקצר על האבקות כחלק מספרם. גם ליכטנאוור אבי הלחימה בחרב הגרמנית משתמש בשיטתו של אות. דוגמא נהדרת להאבקות ועבודת רגליים יפה של הכשלות וכירכות אפשר לראות בסיפרו של האמן אלברכט דורר אשר בחלקו מבוסס על ספר מוקדם יותר. דורר היה חבר בגילדה של לוחמים ולמד לחימה בחרב וכלי נשק. הוא הכין עותק של ספר מוקדם יותר והוסיף חלקים שלא מופיעים במקור. יש עוד חומר רב בנושא. דוגמא יפה לטכניקות זהות בין מערב למזרח ניתן למצוא בספר של ההולנדי בן המאה ה17 ניקולס פיטר בו רואים טומוא נגה יפה. נח.

נח גרוס

New member
ותודה לאבי

נהניתי לפגוש אותך ומקווה שבפעם הבאה גם נתאמן. גם תודה לדודי איש מקסים. נח.

נח גרוס

New member
הטכניקה של ניקולאס פיטר

שלב א כניסה http://ejmas.com/jwma/articles/2000/jwmaart_steenput_1000.html

../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif../images/Emo45.gif

יפה מאוד לראות את התמונות העתיקות הללו שמראים תרגילים שאנו מכירים ומתרגלים עד היום! תודה!

אבי, מעבר לשיעור המאלף שלך

ושל כל מי שהעביר באימון הפורום, אהבתי את הגישה הכללית שלך לגבי "אומנויות לחימה", שאינה מגבילה את עצמה לדסיפלינה מסויימת, ויודעת למצוא את הטוב והיעיל. ע"י גישה זו, אני חושב ששיתוף הפעולה בין לוחמים, מאמנים ומדריכים משיטות שונות יכול להיות הרבה יותר פורה. יישר כוח

ארליכית

New member
המון תודה אבי ../images/Emo13.gif

היו אחלה אימונים
מקווה מאוד שתבקר שוב בקרוב
אוהבים אותך, זוהר וכל דוג'ו אינזומה טבעון

למעלה