תובנות רבותיי,תובנות

יערית

New member
תובנות רבותיי,תובנות../images/Emo120.gif../images/Emo63.gif

ויש אותם למכביר{מי שבא לו שיצרף משלו} התקבל במייל מלווה בתמונות מדהימות: דייג, אוהב דגים{
=> אני כן!} שני אנשים יצאו לדייג. האחד, דייג ותיק ומנוסה, והשני חדש בתחביב. בכל פעם שהדייג המנוסה תפס דג גדול, הוא הכניס אותו לצידנית עם קרח, כדי שלא יתקלקל.בכל פעם שהטירון תפס דג גדול, הוא זרק אותו חזרה למים. הדייג הוותיק הסתכל בסקרנות על האיש שלצידו, וראה איך הוא חוזר על המעשה שוב ושוב, לאורך כל היום.בסופו של דבר, כשממש כאב לו בעין לראות את הבזבוז המשווע הזה של דגים גדולים וטובים, הוא שאל 'למה אתה עושה את זה?? למה אתה זורק את כל הדגים הגדולים בחזרה למים?' הוא ענה: "כי יש לי בבית מחבת קטנה מידי" לפעמים, גם אנחנו, בדיוק כמו אותו דייג, זורקים מאתנו והלאה הזדמנויות, חלומות, הצעות עבודה, תוכניות, שנקרות על דרכנו, בגלל שאנחנו חושבים ש'המחבת' שלנו קטנה מדי עבורם. למעשה, זו לא המחבת קטנה. כי הרי תמיד אפשר ללכת לשוק ולקנות מחבת יותר גדולה. זו האמונה שלנו בעצמנו קטנה.. או אם לא קטנה, אז לפחות לא מספיק גדולה בכדי להתמודד עם דברים שנראים לנו גדולים. אז שיהיה לכם דייג נעים, ושפע אפשרויות פוריות

ואולי לפמים...

מספיקה המחבת הקטנה... יודע הדייג מה הוא יכול להכיל. עיניים גדולות יש מי שיגיד. והתמוניות...אופו הן?

יערית

New member
לאכסיומה{שלי כרגע}

למה צריך להביא פרנסה הביתה
רק אהבה מביאה אהבה!

יערית

New member
מאחר ויש לי ניסיון "קטן"

עם דגים...חפש בין הזימים נראה אם תמצא שם משהו
{שום פטרוזילייה ורוטב טעיםםםםם}

רק רגש

New member
עד היום לא נפל בחלקי דג גדול

אבל גם אם היה נופל זה תלוי מאד איזה סוג של דג זה. לא לוקח אותו באופן אוטומטי. היום אני יודע שאין מחיר לשלווה, לשקט נפשי, לא הכל בחיים חומר, יותר נכון לומר שאנו חיים על רגשות. ברגע שיש לנו מזון קורת גג (לא פאר ולא הדר) ויכולת תנועה נגמר הצורך בחומר, מכאן רק הרגשות קובעים אם ניהיה מרוצים או סובלים מהחיים. לדעתי, אין כמו אהבת אמת השלובה בחברות, כנות והארכה הדדית להפוך אדם למאושר.

maof

New member
תובנות רבותיי,תובנות.....

דיג אוהב דגים
אז למה מוציא אותם מהמים והורג אותם
מעוף

יש הרבה דגים בים ../images/Emo141.gif

אבל יותר טוב דג אחד במחבת משניים על העץ. ואפרופו דגים, עוד בדיחה ליום המשפחה: - אמא, אמא, איזה דג אמרת שיש לי ? - לא דג ... סרטן ...

destiny36

New member
../images/Emo13.gif

גם אני מעדיפה סרטן אחד במחבת מאשר מלא דגים/ציפורים על העץ/אש

maof

New member
ברשותך ידידי...../images/Emo72.gif

דגים לא צומחים על עצים
וסרטן(שרימס) זה הדליקטס
מעוף

d a n i e l s 5

New member
זה מזכיר לי את הספור...

שהביא לכאן האיש עם התמונות (100 תמונות והיא רצתה רק אחת). אמרתי אז...וזה מתאים גם כאן... "תפסת מרובה , לא תפסת ". הוא בדיוק יודע מה יש לו בבית, הוא בדיוק יודע מהן היכולות שלו וזה מה שהוא שצריך....והוא חיכה בסבלנות ל"דג" שיתאים לו. (ומן הסתם מסכימה עם התובנות של הנודניקית).

יערית

New member
עיניין של אינטרפרטציה

לקחת את הסיפור וכל אחד רואה דרך עיניו ומפרש לעצמו, זה נהדר בעיניי ,למרות שחושבת שמה שמסתתר מאחורי המחבת זה כלל לא קשור ל "תפסת מרובה,לא תפסת",עיניין של אמון בעצמינו,יש אנשים שהם קטני אמונה ויש כאלו שמאמינים בעצמם ובהצלחתם."יש ראש לשועלים וראש לאריות" זוכרת את ריצ'רץ?

maof

New member
יוווווווווווו../images/Emo12.gif

את מכירה דג ללא זנב
מעוף

יערית

New member
מה זנב?

רק ראש!! ראש של דג ראש של אריה ראש של כבש ראש של שועל העיקר ללכת עם הראש,הזנב זה הבררה. "עדיף להיות זנב לאריות מאשר ראש לשועלים"-לזה ת'כוונת?

כן...לזה 'תכוונתי...

למה ש... לא תמיד בראש ליות ראש... לפמים בא קיצת לנוח על הזנב... גם של השועלים. מיקוות שלא יושבת על זנב של אפ'חד

d a n i e l s 5

New member
לא אינטרפרטציה ....

רק הבנה....ואולי אחריה גם תגיע התובנה . אדם הוא אדם , וכל אדם ראייתו שונה..... וכל תובנה היא תובנה אישית . וזה לא מעיד על הזנב לאריות , נהפוך הוא זה מעיד על היכולות שלו לדעת בדיוק מה הוא רוצה/צריך/זקוק.

למעלה