תובנות קטנות

תובנות קטנות

בקבוצת מדיטציה בה אני משתתפת אנו גם עושים "תרגילים" . התרגיל היה מדיטציה של נתינה וקבלה. התחלקנו לזוגות וכול אחד בתורו קיבל ו/או נתן. בזוג הראשון בו הייתי החוויה היתה נהדרת, כול אחד בתורו קיבל ונתן באהבה גדולה. אחר"כ החלפנו זוגות ובזוג השני הקושי היה עצום. אני הרגשתי שמאוד קשה לו לתת ולקבל. כשהיה תורי לתת והוא לא קיבל זה ממש הפריע לי. "אני רוצה לתת... מה העניין שלו שיקבל...." אך הוא בשלו, עיניו זזות לכול כיוון וכול גופו בחוסר מנוחה . "טוב אולי אני ישדר רוך ואז הוא יסכים לקבל" והוא בשלו. "לא צריך, אני לא יתן כלום" הוא בשלו. ואז.. "אני יתן רוצה יקבל, לא ירצה לא נורא..." והוא.... זה העניין, בשלב הזה כבר לא היה חשוב לאן הנתינה שלי הגיעה. אני רוצה לתת, נתינה ממני אל....מי שירצה לקחת. כך למדתי שיש סוג נוסף של נתינה.

R2

New member
התאבון של האדם...!

כמה שנותנים הוא רוצה עוד,ועוד..! לקבל זה לעשות טובה למי שנותן,כדי שירגיש טוב..! אם נתת ולא חכית שיקבל (עם תודה) אז את כנראה התעלאת,מעל הצורך לסיפוק האנוכיות..! אם אני צודק,אולי תשתפי אותנו בהרגשה הזו..?

זו הגדולה בתובנה

כול אחד מקבל אותה מהמקום בו הוא נמצא... אתה הבנת משהוא, אני חוויתי משהוא .. אין צודק/טועה בחויה.

היה מי שאמר ´קל יותר לתת מלקבל

יש המון סוגים של נתינה, לעיתים יש גם שיעורים כיצד לא לבזבז, בנתינה. תחשוב על זה, אולי זו הסיבה שנפגשת בזוג השני באיש זה ולא בראשון, כדי ללמוד דבר נוסף, אולי.......

היי חיפושית נותנת אהבה

היי חיפושית ובוקר טוב!!! אני גאה בך על תובנותיך הנפלאות. החיים הם החיים ועלינו ללמוד שכמו שאנחנו כל כך רוצים לתת ישנם אנשים שמתקשים לקבל.זאת לא הבעיה שלנו שהצד שממול לא מוכן לקבל. עלינו ללמוד שהצד שממול אינו בשל עדיין לקבל, אינו מוכן עדיין לקבל ואולי הוא מפחד לקבל? את האהבה הגדולה שאנחנו משדרים לו. אם האדם חסום הנתינה האדירה ששידרנו יתכן ותחזור אלינו כבומרנג ומה אז? אנחנו נתחיל להפגע? לא ולא!!! עלינו ללמוד לזהות את האנשים שקשה להם לקבל ופשוט בסבלנות לשדר להם מנות קטנות של אהבה. לא להציף אותם ואז לאט לאט הם יפתחו אלינו. מה שעלינו ללמד זה את כלי ה"סבלנות" וללמוד להיות מאוזנים בנתינה שלנו כדי שגם אנחנו לא נרגיש מרוקנים. הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

למעלה