תובנות על טיפת חלב...

RegiKo

New member
תובנות על טיפת חלב...

הי לכולן, חדשה פה, אמא טרייה לתינוקת בת חודש.
הבת שלי נולדה גדולה (3800) וארוכה.
בפעם הראשונה בטיפת חלב הכל היה סבבה אבל היום פתאום האחות אומרת שהיא לא גדלה מספיק מהפעם הקודמת ומאחוזון 80 היא ירדה ל60.
מכיוון שבעבר שמעתי כמעט מכל חברה שילדה שטיפת חלב הלחיצו אותה לגבי משקל, זה לא מרגש אותי.
חייבת לשאול גם אתכן, כמה מכן הלחיצו לגבי משקל וגדילה?
אגב אני מניקה אבל מוסיפה לפעמים גם תמל, כשהאחות שמעה את המילה תמל היא נתנה לי הרצאה שלמה שתמל זה בגדול רעל (מאוד מקצועי מצידה..).

michal@gal

Active member
מנהל
לא צריך להלחץ

אבל גם לא להתעלם לחלוטין.
&nbsp
כמה היא עלתה מאז שנולדה? כמה עלתה בשבועיים האחרונים?
צריך לוודא שהעליה במשקל היא תקינה.
&nbsp
&nbsp

RegiKo

New member
לא נלחצת, סתם אין לי כוח אליהם

מדהים אותי שכל מה שאומרים על אחיות טיפת חלב הוא נכון, שהן בכוח מנסות להלחיץ סתם...
היא נולדה 3800 ואחרי חודש היא 4500.
גם כשהכל בסדר האחות מוצאת על מנה להציק, בפעם הראשונה היא שטפה אותי עם עניין ההנקה ושזה חובה ושאני צריכה להשקיע את החיים שלי בהנקה וחס וחלילה לא לתת תמל שלדבריה זה רעל...
אה וגם כמובן היא מתעלמת לגמרי מנוכחותו של בעלי ומדברת רק אליי למרות שהוא כן שואל וכן מגיב.

Miss Ziggy

New member
תבקשי להחליף אחות

אני מאוד מרוצה מהאחות שלנו בטיפת חלב, ברוך ה׳. אבל פעם הייתי צריכה ללכת לאחרת שהייתה ממש אנטיפטית, שמחה שהיא לא הקבועה שלנו. ואגב גם היינו אצל עוד אחת אחרת שגם הייתה טובה אבל אנחנו נשארים עם שלנו. אני למדתי שאם את לא מרגישה נוח עם איש צוות מסוים, בכל סיטואציה, פשוט תבקשי להחליף. הרבה תלוי באדם עצמו.

אלירז78

New member
ככה הן

כל אחות תגיד לך משהו אחר לפי האידיאולוגיה שלה, חלק ילחיצו אותך להוסיף תמל וחלק יטיפו לך ההפך, זו באמת בעיה, היה לא מזמן תחקיר בטלביזיה על טיפת חלב שהדרדרו בשנים האחרונות, הם פועלים לעיתים בשיטה מיושנת ולא מעודכנים, תורים ארוכים מאוד גם במקרים דחופים ועוד צרות. בעיה, גם אנחנו נתקלנו, טוב את עושה שפועלת לפי מה שאת יודעת, אם יש לך ספקות (תמל וכו' ) אפשר תמיד להתייעץ עם רופא הילדים שאת סומכת עליו

RegiKo

New member
עצוב שזה המצב...

דווקא אלה שאמורות לעזור לנו עושות בדיוק את ההפך.

גם לי עשו את זה

דריה ירדה מאחוזון 50 לאחוזון 24 ואוכלת כמויות קטנות יחסית למה שהיא "צריכה". האחות בטיפת חלב נתנה לי שורה של עצות הזויות, למשל למשוך את הזמן בין האכלה להאכלה כדי שהיא תהיה ממש רעבה ותאכל כמויות גדולות.
בחיסון 4 חודשים הרופאה בטיפת חלב הגדילה ואמרה בחוסר רגישות שיש לה BMI של אנורקטית קיצונית (לא שהילדה בתת תזונה או משהו - היא פשוט גבוהה לאללה אז בשילוב עם המשקל ה-BMI שלה נמוך).
למזלי עוד לפני כן הייתי אצל רופא מקסים בקופ"ח שאמר שהילדה עירנית ורגועה וגם אם קצב העלייה במשקל איטי אין שום סיבה לדחוף אוכל לתינוק או לעשות מניפולציות כאלה ואחרות למנגנון השובע הטבעי שלהם. בקיצור - חשוב למצוא איש מקצוע שאת מתחברת לגישה שלו ולא להילחץ מכל אחות טיפת חלב (כבודן במקומו מונח).

מ י כ ל10

New member
מעולם לא הלחיצו אותי

אני מבינה את התגובה, אבל רוצה לסנגר לרגע - תפקידן של אחיות טיפת חלב הוא לתווך ידע להורים, ולעקוב ולזהות בזמן מצבים שעלולים להצביע על בעיה או להתפתח לבעיה.
כמובן שהן אמורות לעשות זאת ברגישות (לא פשוט, כי אנשים שונים מתחברים לסגנונות שונים. מה שאחד יפרש כהומור השני יפרש כלעג, השלישי כטיפשות, הרביעי כהלחצה וכן הלאה).
האחות בהחלט אמורה להצביע על כך שהתינוקת ירדה מאחוזון 80 ל-60. יכולות להיות סיבות רבות לכך שחלקן טכניות (מכשירי שקילה שונים, לפני / אחרי פיפי/יציאה/אוכל, "יד" אחרת שמודדת (רלבנטי במיוחד במדידת היקף הראש)), אבל חלקן יכולות להצביע על צורך במעקב או בירור נוסף.
בעיקרון תינוק אמור לשמור על אחוזון מסוים. לפעמים לוקח קצת זמן להתייצב על האחוזון "האמיתי". האם האחות לא אמורה לשקף זאת להורים? האם עדיף לשמוע בעתיד "פתאום" שהתינוקת ירדה מאחוזון 80 לאחוזון 25? אחיות טיפת חלב רואות מאות ואלפי ילדים, ויש להן מושג על התפתחות יותר מאשר להורים (בממוצע). תפקידן להתריע, ורצוי בעדינות וברגישות. אני חושבת שבמקרה כזה האחות יכולה להציע לחזור על המדידות בעוד שבוע ולציין את הסיבה.
לקרוא לתמ"ל רעל זה מאוד לא מקצועי.
&nbsp
*ניסיתי לכתוב ברגישות, אבל בקריאה חוזרת אני יכולה לראות שגם התגובה שלי יכולה להיקרא כתגובה מאוד לא רגישה.
&nbsp
&nbsp

דווקא כתבת יפה

RegiKo

New member
את במיעוט...

כל מי שאני מכירה שאי פעם הלך לטיפת חלב התלונן שהאחיות שם גרועות.
האחות לא התיחסה בשום נקודה לשינוי בתזונת התינוקת(בשבוע הראשון ניזונה בעיקר מתמל ומאז בעיקר מחלב אם) וכידוע יש הבדל בהתפתחות...
ולגבי אחוזונים, לא יודעת איך היא הזינה נתונים למחשב או באיזו מערכת מידע היא משתמשת אבל גם אני יודעת להזין נתונים ולפי אתר מכבי מה שהיא אמרה לי ממש לא היה מדויק...

Arirel18

New member
כן מלחיצים.

אצלי גם נולדה גדולה 3900.. היום בת עשרה חודשים ואמרו לי שהיא שמנה ושאני לא עעמיס אותה באוכל. היא יונקת בלבד

למעלה