תובנות לרנקה

תובנות לרנקה

יצאנו אתמול אנוכי ודוד שמלא ללרנקה עם הדאימונד. אני בהלוך הוא בחזור.
כמה תובנות ועדכונים :

1. ההסדר עם הרמס נגמר אז לקחת בחשבון שמעכשיו האגרה היא 70 יורו הנדלינג + 56 מיסי נמל. עידכנתי את שי והוא ינסה להוזיל.
2. מציעים לכם מייד לאחר הנחיתה לבוא לשלם. אנחנו עשינו את זה במחשה שיקצר לנו תהליכים כשנמריא חזרה. התובנה שלנו זה לא לעשות את זה! היינו תקועים חצי שעה במטוס בלי אישור להניעכי הם לא נעבירו כמו שצריך את תוכנית הטיסה. אם תשלמו לפני המראה תוכלו לוודא פיזית שהם שלחו ושהכל בסדר.
3. שכרנו רכב. ההגה מימין. :)
4. דבר אחרון לטייסי VFR. בנקודת המתנה לפני התיישרות על 04, אמר הפקל להתיישר ולאחר המראה ליירט רדיאל 120 בטיפוס 2500 ולהמתין להוראות בעקבות פעילות צבאית. טייסי VFR לא להיבהל ולקחת בחשבון שהפקח יכול לבוא ביציאות כאלה ולא יקרה כלום אם נשנן קצת את החומר לפני הטיסה.

ההנדליג בלרנקה כרגיל מצוין.

היה משהו משהו.

יוספוס11

New member
אותי פעם התקילו בבן גוריון בצורה מעניינת

הגשתי תכנית טיסה VFR לפאפוס - ופתאום מתקילים אותי, SID-1 - טיפוס לגובה 6 ל-VOR NAT ומשם ישירות לנקודת ניווט שכבר איני זוכר את שמה, בים. - זרמתי עם זה כי הדפית היתה לי בין המסמכים. היה מעניין. וקצת מלחיץ.

גד יצחק

New member
נוהל ירוט

שמעתי מחברי יוצאי ח"א שלאחר ירוט מוצלח מסמנים דגלון על המטוס והטייס זכאי לצל"ש.

טל ר

New member

זה בהחלט נראה כמו SID-3, זכרתי נכון מהמחצית הראשונה של שנות ה-90...

יוספוס11

New member
אתה חושב שאני זוכר פרטים של טיסה מ-1998?

אם לא היה מדובר ב-210 היחיד של נשר דאז CGU, גם את המטוס לא הייתי זוכר. כל מה שאני זוכר הוא שהייתי צריך לשלוף דפית SID בהתקלה כשאני כבר במטוס מונע.

באמת שולי לזכור מספר SID, אבל

מילא לא ציפית לקבל הוראה לטוס לפי ה-SID, משתמע מהודעתך, שגם לא היית מוכן, למה שצריך לבצע ביציאת -VFR לחו"ל ושאותה מילאת בטופס ה-FP (או שמודיעין טייס השלים זאת עבורך בלי שיידע אותך).
כבר הרבה שנים, שהנתיב צפונה עובר דרך VOR NAT ואם רוצים חריגה ממנו, רצוי לתאם טלפונית עם הפקח, בעיקר במקום כמו נתב"ג, או לבקש קיצור דרך באוויר אם מתאפשר.
בכל מקרה, אם אומרים לך לטוס על פי נוהל, שאינך מורשה או לא מתוכנן לטוס בו (IFR במקרה שהצגת) היית צריך לומר לפקח שנתן לך את הקלירנס, שאתה טס ב-VFR ושייתן לך קלירנס בהתאם.

יוספוס11

New member
הייתי ירוק מדי בשביל זה (לערער על דברי הפקח)

עם רשיון טיסה בן קצת יותר משנה.

ופשוט ״עשיתי מה שאמרו לי״. הדפית היתה אצלי, ולא היתה לי שום בעיה לבצע כיוון שמזג האוויר היה טוב. זה הלך טוב, אבל כמובן, בדיעבד, זו היתה טעות לא לומר להם מילה על זה.

ומדוע טירון ירוק יבחר לצאת לפאפוס מבן גוריון

ולדפוק עוד שעה עד שעתיים, כשפתוחות בפניו אופציות נוחות יותר כשדה דב או חיפה?

יוספוס11

New member
כי הטירון עבר הכשרת חו״ל עם מדריך לפני...

למרות שלא הוכן לאפשרות שיקבל הוראות IFR שתי דקות לפני ההמראה - כך שלא חשב כלל על האפשרות הזו כשהגיש מרשה VFR.

הטירון מבחינה ״מכאנית״ היה טייס מצויין, כך לפחות על פי אנשים שנתנו בידיו את מטוסיהם הפרטיים (ע״ע יצחקי והפייפר).

הטירון גם רצה לטוס גם לחופשה בפאפוס עם שלושה מחבריו.

הטירון גם טחן את ירושלים, שדה דב, ראש פינה, חיפה, אילת, ערד, שדה תימן, ואפילו יוטבתה בהזדמנות יחידה. הטירון רצה משהו חדש. אתה בוודאי מכיר את ההרגשה של איך זה להיות טייס בישראל.

החברים התל אביבים לא רצו לצאת לחופש בקפיטריה של שדה דב. ניסיתי לעניין אותם בקפיטריה בראש פינה, אבל גם זה לא עזר. בלית ברירה נאלצנו לצאת לחופש של ארבעה ימים בפאפוס.

למעלה