תובנות לגבי כרטיס האשראי/מועדון רמי לוי

urilei

New member
התבלבלתי, התכוונתי בכלל ל"הוט" (הסתדרות הטכנאים, לא הנבלהוט)

אבל כל אחד והארגון שהוא שייך אליו (אם בכלל), רק הזכרתי את זה כאפשרות נוספת.

לא השתכנעתי...

מהדברים שאתה יודע עלי בודאות כזאת מוחלטת.
ארשה לעצמי לאמר שבמקרה הזה (לפחות) אני יודעת על עצמי יותר
מאשר אתה ומצדדך.
כאמור, כרטיסי האשראי מונחים בשלווה בארנקי ככרטיסי חבר לכל דבר,
ואין לי שום סיבה להוציא אותם לטייל או אפילו להתאוורר מחוץ לארנקי ללא הצדקה.
(לעומת זאת לא אעז לרכוש רב-תו שכן אז ארגיש צורך עז להתפטר
ממנו בהקדם = לרכוש דברים שאולי לא נחוצים ממש).
אבל... איש הישר בעיניו...

urilei

New member
כל עוד זה המצב - מילא

אבל את בעצמך ציינת שלחלק מהכרטיסים יש סך עסקאות מינימאלי, מה שמסבך מאוד את היכולת לשים אותם בארנק ו"לשכוח מהם". אני גם משער שברוב המקרים צריך להחזיק כרטיסי אשראי של כמה חברות שונות והמעקב אחריהם הופך להיות מעיק מאוד. מתישהו גם יתחילו לגבות דמי חבר, יכול לעבור לא מעט זמן עד שתגלי את זה.
את מה שאמרתי, אמרתי באופן כללי. ודאי שהוא לא חייב להיות נכון לכל אחד ואחד, אך הוא נכון לרוב אנשים. את מכירה את עצמך טוב יותר ממני - בזה אין ספק

נכון... יש לי כרטיס אחד (מגה)...

שציינתי שצריך להאכילו.
ובהחלט אני שוקלת לבטל אותו, כי הוא מצריך תשומת לב מיוחדת
(אני מנסה לראות לאורך זמן אם התדלוק בכרטיס זה יהווה מספיק
אוכל עבורו, ולא - אבטלו).

לגבי דמי חבר, כמו יתר החברות בבזאר התורכי הגדול בארץ (בזק,
יס, בזק בינלאומי ועוד היד נטויה
) אני רושמת לי תזכורות לתוקף
ה"הטבות" ודואגת להתמקח במועדים הרלוונטיים.

גם מעקב אחר ההוצאות הוא פשוט, יחסית, בכניסה לרשימת אתרים
המכילים את פירוט ההוצאות.

אני מוצאת שזאת צרכנות נבונה, ולפחות - נכונה עבורי :)

dani666

New member
"חבר" הוא כרטיס מועדון לאנשי קבע ונכי צה'ל ויש לו סדור עם ..

.. שופרסל לגבי מתן הנחה בקנייה בו. כרטיסי מועדון אחרים בטח באים עם הסכמים אחרים (או לא).

trilliane

Well-known member
מנהל
"ריבוי כרטיסי האשראי גורם לך בוודאות להוציא יותר כסף"? נסחפת

dani666

New member
אפשר לאמר בוודאות ש"בוודאות" וודאי שלא. אבל בעקרון ...

... זו טענה מקובלת.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם לומר שקור גורם להצטננות זו טענה מקובלת (אך שגויה)

urilei

New member
אז אתקן זאת כך:

מי שגם ככה יכול להוציא בלי חשבון, וההוצאות שלו לעתים נדירות עוברות את ההכנסות (או תקציב כלשהו הזמין לו, לא משנה מה זה בדיוק), לא משנה אם יעבוד עם כרטיס אשראי אחד או חמישה.
מי שיודע שבחודש יש לו הקצבה של 2000, 5000 או 10000 ש"ח להוצאות בכרטיס האשראי, יתקשה הרבה יותר לעקוב אחרי חמישה כרטיסי אשראי מאשר אחד. עם זאת, אני מסכים שנסחפתי בהגדרה.

גם

אבל גם כי כרטיס אשראי זה משהו שנולד בכדי לאפשר להוציא יותר כסף.
יש שתי מסגרות, זו של הבנק זו של הכרטיס אשראי. הם לא חייבות להיות חופפות. מבחינת אשראי אתה יכול למצוא את עצמך עם מסגרת הרבה יותר גדולה מזו של חשבון הבנק שלך.
ופסיכולוגית אתה לא מחזיק כסף ביד. אתה יכול לשלם גם ממה שאין לך פיזית.

urilei

New member
אני בכלל בכלל לא דיברתי על מסגרת

אני דיברתי על יכולת כלכלית אישית. לאומי קארד מקצה לי מסגרת של 70,000 ש"ח, זה ממש לא אומר שאני יכול להרשות לעצמי להוציא סכום כזה או אפילו הרבה פחות ממנו...

זו הייתה בערך הנקודה

בדיוק קראתי עכשיו בכלכליסט שבמאי כנראה ייכנסו כרטיסי הדביט והכוונה היא לעודד את השימוש בהם גם מצד בתי העסק, אבל גם מבחינת עמלות ללקוח. מעניין אם זה ישפיע על המינוס בבנק.

urilei

New member
קראתי גם. לא תולה מהפכות גדולות בכרטיס הזה

אולי הוא יביא את השינוי הקטן שכל קיוסק יסכים לגהץ גם בסכום של 3 ש"ח. הרבה גם ככה מסכימים לכך כבר כיום, והבעיה העיקרית המאלצת אותנו להשתמש במזומן היא בתי עסק שפשוט לא רוצים לעבוד מול חברות האשראי או שזה לא מתאפשר מכל מיני סיבות (אם זה אוטובוסים, מוניות, עוזרת בית, מכונות אוטומטיות מכל מיני סוגים ועוד). רוב מי שלא עובד היום עם חברות האשראי, לא עושה זאת בגלל העמלות, אלא בגלל שיקולים אחרים שלא ישתנו עם כרטיסי הדביט.
בכל מקרה, נראה לי שאין שום סיכוי שהחיסכון בעמלות יגולגל אל הלקוח (שלט בנוסח "תשלום בכרטיס דביט מקנה הנחה של 1-2%" - לא נראה לי שיהיה במחוזותינו).

יש עסקים שמוסיפים

עוד איזה שקל למחיר, אם אתה משלם באשראי (הם לא מסתירים את זה, הם מיידעים לפני התשלום) כך שאולי לתחום הצר הזה זה כן ישנה משהו. בארה"ב אפשר לשלם באשראי וגם בדביט אם רוצים, במוניות, זה די נוח, נראה לי שזה מתאפשר תודות לאמון מסוים בשיטה, מפני שאדם לא מקבל כרטיס אשראי אוטומטית, אלא אחרי שהוא "הוכיח" את עצמו קצת , כלומר, אחרי שהוא ניהל בסדר דביט קארד או כרטיס אשראי לחיוב מיידי ויש מסגרת על שכאילו שומרת על מוסר התשלומים שלך.

Y. Welis

New member
אגב מוניות - 'גט טקסי' מאפשרת תשלום באשראי. יתרון עיקרי.

Drill Bit

New member
לי..

יש את כרטיס חבר הישן ( מהזמן שחבר היה ((רק))חבר)....אמרתי להם שאני לא מעונייןלהיו חבר עם אשראי אז הוציאו לי כרטיס שנראה אמנם כמו האשראי אבל הוא לא.

מור 57

New member
רמי לוי

אפשר עוד פרטים על הכרטיס החדש שאינו אשראי. אמרו לי שאין משהו אחר. רק כרטיס אשראי

למעלה