תובנות בבקשה...

הרקולס36

New member
תובנות בבקשה...

שיר שקפץ לי לראש... ולראשונה הקשבתי לכל מילה ומילה... נתון ללא ספק לפרשנויות רבות... מה דעתכם?

mazoneli

New member
אולי מחוסר חלבון ../images/Emo3.gif, עולה אבל מרדים הלכתי

טוב אולי השיר

הזה יותר מתאים ....שיהיה לילה טוב/בוקר טוב.
סנופי.....לך לישון, תנוח ותזכור שרק אהבה מביאה אהבה. בהצלחה!!!

mazoneli

New member
בוקר בוקר, על הדייסה

אנשים תפנימו שהכאב הוא מתנה ותפסיקו לנסות להתנער ממנו, תתחילו להרגיש ותצמחו ממנו תגדלו ותסתעפו, או שתבחרו להאטם לא להתמודד ולנבול לאט לאט בתוך הקליפה שתסגרו לעצמכם. http://www.youtube.com/watch?v=Twi28xWoLxc&feature=fvst פילוסופי על הבוקר, מה שדייסת ש"ש עושה לבןן אדם

ye44

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אז מה סנופיהו ? כך ברא אותך הטבע בלי מחשבה ובלי דמיון
200000000000 אני אומר לך אל תרים לי לוולה

קבל תובנות...

לגבי הביצוע - ביצוע מעפן. לגבי התוכן - לא נכון להפיל 'הכל' על הטבע - זו הסרת אחריות וזה לא דבר נכון לעשות. ...והשתמשתי במלים עדינות.

הרקולס36

New member
אח שלי...

האם הוא זורק הכל באמת על הטבע? או שהוא מעביר בעצם מסר הפוך מטענתך?

Rtitan

New member
../images/Emo192.gif שתי נקודות למחשבה...

רק בתור התחלה במאמר מוסגר אציין שקשה לי להבין הוא איך אדם חובש כיפה אומר את הדברים הללו... אחד הדברים שעליהם יצא קיצפה של קהילת יהודי אמסטרדם על ברוך שפינוזה, היה שהוא ראה את אלוהים כ"טבע" ובעצם תפיסתו את האל כפנתיאזם ללא השגחה פרטית וללא מהות מעבר לקיים בטבע. היהדות מצידה ואה את האל בצורה אחרת לחלוטין, ואת היהודי כמי שניתנה לו הבחירה והוא חייב להילחם בייצר "הטבעי" או הנשמה ה"בהמית". יפה
, אם אדם חובש כיפה אומר דברים מעין אלו - זה בהחלט מעורר מחשבה - אבל זה רק מצד אחד. לעצם העניין - מעורר אותי חלחלה הרעיון שאדם מטיף (אני מקווה שרק לעצמו) לקבל את עצמו כפי שיצר אותו הטבע ולא לנסות לשנות את עצמו כדי ללמוד דברים חדשים, לא לנסות להתאים את עצמו לחיים בחברה, לא לשאוף להשתפר כל הזמן וכמו שכבר אמרו כאן - להפיל הכל על הטבע... אוי ואבוי לנו אם כל דבר, כל מעשה וכל תפיסת עולם נוכל להפיל על הטבע ולומר "ככה הוא עשה אותי - אני לא מנסה לשנות את זה" אדם אמנם צריך לדעת לקבל את עצמו על הטוב ועל הרע - אבל כשהוא מבין שהוא יכול לשפר משהו בעצמו - כן, בעיני הוא חייב להיאבק בטבע ולשנות את זה. כמו מי שמקבל את אלוהים ללא ספקות וללא שאלות. אלוהים מפשל ולא מעט, יש לו יצרים, יציאות תמוהות וחוסר סבלנות שפרוש על פני כל התנ"ך - אדם שלא שואל את עצמו ומפקפק, הוא אדם מסוכן מאד - ולא רק לעצמו.

holabo

New member
../images/Emo45.gif

וזאת בדיוק כמו הגישה של מקבלי הקיצבאות הכרוניים. קבלה מוחלטת של המציאות, עגומה ככל שתהיה, בלי שום רצון להשפיע ולשפר. איך אומרים הפרוטסטנטים - "אלוהים עוזר לאלו שעוזרים לעצמם"

המשפט הכי מדהים:

" אל תנסה להשתנות" תשאר חיה בלתי מתורבתת, ילד חסר מעצורים, שהטבע מכתיב את מעשיו, טבע=טבעים יצריים לא מרוסנים וגם אל תשכח "אל תנסה להלחם בזה"... כבר הרבה זמן לא שמעתי כאלו מילים מופלאות...

הרקולס36

New member
מה שאני הבנתי...

"כך ברא אותך הטבע,עם קצת דמיון ומחשבה חופשית..." גם אם חשבת שאין מה לעשות,כי כך נבראת<טבע,אל...כרגע לא משנה> דע שעם קצת דמיון ומחשבה חופשית אתה יכול לעצור את חייך ולבנות הכל מהתחלה,בדרך אחרת וטובה יותר. "אל תנסה להשתנות,אל תנסה להילחם בזה..." אל תנסה להשתנות-אל תגיד כך נבראתי ואין מה לעשות,כי נבראת עם דמיון ומחשבה חופשית ויש מה לעשות!!! אל תנסה להילחם בזה-אל תריב עם עצמך,תתחיל מההתחלה ותבנה מחדש...

למעלה