תובנה מהחיים

שראליס

New member
תובנה מהחיים

אחד הדברים שעוררו אותי לחשוב על הדת האם היא אמיתית ועל למה אני חי וכו' היה הנוהג אצל החרדים לרבות ילדים ככל האפשר
וזאת משום שמצאתי את עצמי נשוי +3 עוד בהיותי עדיין קטן הצריך לאמו לפני מלאת 25 שנה בחיי אז התחלתי לתהות ולחשוב שמשהו פה לא בסדר ומאז הדברים התגלגלו עד שהגעתי עד הלום
וכשאני מסתכל על המצב שלי בלי להעמיק אני מלא תסכול וכעס על הדת והחרדייות על זה שמצאתי את עצמי כבול עוד לפני שנפתחו עיני אבל כשאני מסתכל בעיון יותר מעמיק על זה אני חושב שלא בטוח שהייתי מגיע למה שאני עכשיו בלא זה
נגיד הייתי מתחתן בגיל 25 ואז הייתי נוקט באמצעי מניעה ולא היה לי ילדים עד לגיל שלושים יתכן שלעולם לא הייתי לומד להכיר את עצמי ואת החיים כמו שאני מכיר כל זה עכשיו
ולכן אפילו עם לו הייתי נולד עכשיו לא הייתי עושה עם החיים שלי כמו שעשיתי בפעם הראשון אבל עכשיו שאני פה וזה מה שהיה אין לי תסכול על מה שהחיים עשה לי אלא אדרבא אני מרגיש שכל מה שקרה לי בעבר עזר לי לגדול ולפרוח

|זו הפואנטה!

שלא תעמיק [כלשונך]
וכשתתעורר מתרדמתך תמצא את עצמך בקנטים עם אשה נפוחה מלידות ושובל של אפרוחים...
דוגמא קטנה לכמה החינוך האורטודוקסי הנבוב והמטומטם מרדים לחניכיו את המוח:
כידוע מאות מיליוני ילדים ב-2000 שנים האחרונות גדלו על שינתו בת ה-70 שנה של חוני המעגל האם קם ילד אחד ושאל את הרבה למה אתה עובד עליי? אחרי שנה בלי אוכל הוא היה נהפך לארנבת?

שראליס

New member
התכוונתי הפוך

אני לא בטוח שאם הייתי נשאר רווק ובלי ילדים שהייתי פותח את עיני

אנוסה888

New member
אי אפשר לדעת

עצם העובדה שנפקחו לך העיניים מראה שאתה אדם שיכול "לחשוב מחוץ לקופסא", ולכן יכול להיות שגם אם היית רווק היה משהו אחר שהיה מדליק לך "נורה אדומה" בראש.

להרבה אנשים יש הרבה ילדים והם לא מתחילים לחשוב...,

אתה יכול להחמיא לעצמך, ולהרגיש גאה בעצמך שיש לך שכל ישר ושהצלחת להשתמש בו.

באשר לתובנה שאל לך להיות אומלל על החיים אלה,
קשה להתעלם מההרגשה ש"עבדו עלינו", שבזבזנו חיים שלמים, ושבדיוק לשם הילדים שלנו מובלים - וידינו כבולות.

אבל בכל זאת, אין טעם להתבוסס בעבר הזה, אלא לקחת את האנרגיות האלה ולתעל אותם לפריצה קדימה...

בהצלחה

הרבה שלוחים לו למקום

מסתבר שגם הרבה רווקים פוקחים עיניים ויוצאים בשאלה.

pokeret

New member
מבינה מה אתה מתכוון

קשיים לעיתים מתגלים כבוני אישיות הטובים ביותר.

גם אני מרגישה שלולא החברה החרדית, אין סכוי שהייתי מביאה ילדים לעולם.

יתכן והיו לי חיים יפים, אבל את חווית האימהות שדם בה יופי ואושר משלה הייתי מפסידה.

בינגi

New member
תובנות שיש בהם ממש

ובכלממשוב כל הכבוד על העברית המתחדדת והמשתפשפת...

חילך לאורייתא

ואם

ואם היית נשאר רווק חרדי-חסידי בגיל 25?
זה מצב קשה ביותר מבחינה חברתית בחברה החרדית-חסידית, וזה גם כובל אותך לישיבה כך שאתה לא יכול ללמוד שום מקצוע אחר, ולא להתפרנס מיגיע כפיך, תקוע בישיבה של בני 18, מתפרנס מההורים, ולא יודע איך יוצאים מהמצוקה.

סביר שגם זה היה גורם לך להרהורים על העולם, ועל שיטת השידוכים שייתכן שאינה מתאימה לכל אחד.

אפשר להמשיך בכל מיני "אם"ים.
אם היית מתגייס לצה"ל - אולי באיזשהו שלב בין אימון מפרך אחד למשנהו היית מהרהר על מהות החיים, מהות הישראליות, וכו'.
אם היית לומד בטכניון - אולי בתקופת המבחנים, כשעיניך תרוטות בשעות הקטנות של הלילה, היית שואל את עצמך על מה ולמה המרדף האינסופי אחר הציונים.
וכו' וכו'.

בסופו של דבר כנראה המבנה השכלי-נפשי שלך הוא כזה שלא מקבל דברים כמובנים מאליהם. הרווחת! רבים מבני האדם הם עדרים עדרים, מובלים על ידי הרגלים ו"מנהיגים".

זה מזעזע

ראיתי היום בתחנת האוטובוס אשה צעירה שנראית לי מקסימום בת 19, עם עגלה כפולה ובה תינוק שאולי בן שנה ועוד תינוקת כבת חודש. אחותה הקטנה היתה אתה כדי לעזור לה. לבכות...

מאידך - זאת הדרך החרדית הבטוחה ביותר לסגור אותך כך שלא תוכל לצאת גם אם תרצה, לא? אני מכירה כאלה שזה עובד אצלם כבר כמה עשורי שנים...

למעלה