תואר שני

bvcxz2

New member
תואר שני

שלום לכולם, אני לא בטוח שהשאלה מתאימה לפורום, אבל אני אנסה את מזלי בכל זאת, אני מעוניין להתחיל ללמוד תואר שני במדעי המחשב, אני פשוט לא מוצא מוסד אקדמאי שיש בו תוכנית לימודים לאנשים עובדים(הכוונה ללימודי ערב, או לימודים מרוכזים בימי חמישי-שישי), רציתי לדעת אולי מישהו מכיר מוסד אקדמאי שיש בו תוכנית כזאת.

ron369

New member
למיטב ידיעתי, רוב הלומדים לתואר שני

במכללות ובאוניברסיטאות כן עובדים. מעבר לכך, ראיתי שיש מקומות עבודה רבים למסטרנטים. ועוד מעבר לכך, מהעפת המבט שלי על לוח הזמנים של את"א, ראיתי שרוב יחסית גדול של הקורסים המתקדמים במדעי המחשב מתקיימים בשעות הערב (3-6, ויכול להיות שאף 4-7 או 5-8). רוב השאר, לדעתי, מתקיימים בטווח שעות 12-3. לכך אני ממליץ לך לבדוק זאת. נכון שהידיעון לא קבוע לאורך השנים, אך הוא בוודאי יאפשר לך להבין את הרעיון. אגב, יש קורסים רבים בימי חמישי, וקצת בשישי. הערה נוספת. למיטב ידיעתי צריך בתואר שני לעשות מעט מאד קורסים, בערך כ-שניים שלושה בסמסטרים הראשונים (ואחר"כ בערך 0). כלומר, אתה בהחלט תוכל, לדעתי, להסתדר עם לימודים במשך יום או יומיים בשבוע (למשל, אחד ביום חמישי בערב, אחד ביום חמישי בבוקר, ואחד ביום שלישי בערך (אם לא עוד אחד ביום חמישי, שיהיה מאד מרוכז)). אני מניח שהמטרה של התואר השני היא יותר לאפשר לך ללמוד למחקר שלך, ולכך אתה בוודאי לא תצטרך להגיע לאונ' בשעות קבועות יותר מדי (אני מניח שהיא פתוחה עד מאוחר מאד בערב, אם אתה פשוט צריך לעבוד בחדר על מכשיר מסויים - עושים את זה בכלל במדעי המחשב?) מעבר לכך, האופ' עצמה מאפשרת ללמוד תואר שני במדעי המחשב, ו"לפרוש" אותו על פני שנים רבות. אבל אני מניח שתואר שני ממנה לא שקול לתואר שני ממוסד אחר (טענה ללא נימוקים, שאשמח לדעת את התשובה אליה). בהצלחה.

אדם M

New member
הבעיה היא במחקר

אין מה להשוות בין התוצאות ממחקר "במשרה חלקית" -- שלרוב פשוט לא קיימות -- לבין התוצאות ממחקר במשרה מלאה. אם המטרה בלימודים למאסטר היא התנסות במחקר, מומלץ בחום להקדיש לכך את מלוא הזמן. ספציפית באת"א, הרבה סטודנטים מסיימים את הקורסים ונושרים (אחרי כמה שנים) כי הם לא מגיעים לתוצאות. או כותבים תזה סיכומית, רק כדי לגמור עם התואר. במצב כזה, כבר עדיף לקחת את המסלול המרוכז וזהו.

vinney

Well-known member
יש באת"א מסלול מרוכז

חפש בארכיון, היה דיון על תואר שני ומישהו הביא קישור למסלול הזה. מדובר במסלול קשיח בלי תיזה עם לו"ז קבוע מראש, בדיוק כמו שאתה מתאר. אממה, זה מסלול שנועד לסמן
, וכך גם יסתכלו עלייך. תואר מלא (עם קורסים לבחירתך ותיזה) גם הוא אפשרי לאנשים עובדים, אבל יכול להיות שתדרש מידת השתתפות המעסיק שלך במצבך. מנסיון שלי, בד"כ מעסיקים מאפשרים לאנשים לצאת לחצי יום ללמוד, תוך שאתה או מצמצם קצת את המשרה או משלים את השעות בזמן אחר, וכמובן בתמורה להתחשבות הזאת לרוב נדרשים להתחייב לכמה זמן עבודה בחברה עם התואר השני שתקבל. בד"כ גם מעסיק משתתף, לפחות חלקית, במימון במצב כזה. תבדוק עם המעסיק שלך אם זה אפשרי. וכן, יש את האו"פ, שם אני כרגע לומד לתואר שני, אבל אם לתואר ראשון למדת באוניברסיטה סגורה, זה יכול לבוא לך בבום ויקשה עלייך קצת. זה אפשרי, האו"פ זה לא המוסד הכי טוב ללמוד בו לתואר שני כי היצע הקורסים יחסית מצומצם, אבל מצד שני יש לך את הגמישות המלאה בשילוב הלימודים והעבודה.

t e m p 1

New member
כך גם יסתכלו עלייך?

למה הכוונה? וחוץ מזה זו תחושת בטן שלך? או משיחות עם מעסיקים וכו'?

vinney

Well-known member
תחושת בטן

הסתכלתי על הקורסים, זה מן "טעימות" כזה, אתה לא מתמקד בשהו אחד, ובד"כ כשמחפשים אנשים בעלי תואר שני, מחפשים אנשים שמתמחים במשהו (לפחות ככה זה נראה לי ממודעות דרושים). זה יותר נראה כמו משהו שנועד להרחבת אופקים, לכשעצמו זה מצוין (זה גם הסיבה שאני עושה תואר שני), אבל אני לא רואה איזה יתרונות התואר הזה יכול לתת לך בראיון עבודה.

למעלה