תואר שני

noa1977

New member
תואר שני

יש לי תואר ראשון במנהל עסקים, וההתלבטות היא האם לעשות גם תואר שני במנהל עסקים או בתחום אחר. האם גם תואר שני במנהל עסקים יכול לתרום לי בתחום התעסוקה או שעדיף כיוונים אחרים???

תואר שני

אם ברצונך לעסוק בניהול, אז בהחלט רצוי MBA שהופך להיות כמעט חובה בהרבה משרות .

שאלה באותו הקשר

עד כמה עוזר תואר שני במנהל עסקים אחרי תואר ראשון בלמשל הנדסת חשמל (מאוניברסיטה,לא מכללה) להגיע למשרות ניהוליות בתחום ההי-טק? אם זה אכן עוזר (הכוונה היא לחברות כמו אינטל,רפאל,צורן,אלביט וכאלו,חברות גדולות),אז האם המשרות שאליהן מגיעים עם כזה רקע (שוב,תואר ראשון בחשמל ושני במנהל עסקים) הן אותן משרות כמו המשרות הניהוליות אליהן מקודמים מהנדסי חשמל בחברות המוזכרות? הרי למהנדס בחברה כזו יש מגוון מסלולים להתקדם בהם,אחד המסלולים הוא ניהולי ואני יודע שניתן בהחלט להתקדם להיות למשל מנהל מחלקה וכאלו בלי תואר בניהול,אז האם המשרות הניהוליות האלו דומות לאלו שאליהן מקדמים אנשים שבכל זאת יש להם MBA או שמדובר במשרות שונות במהותן? ושאלה אחת לסוף-האם תואר שני בהנדסת חשמל שהרי בו דווקא מתמקדים בנושאים מסויימים יותר,יכול לעזור לךהגיע למשרות ניהוליות או שאין קשר? אני פשוט שוקל לאיזה כיוון להמשיך לאחר התואר הראשון (אני עתודאי,ככה שמדובר בתואר תוך כדי צבא,אז האופציה של "סתם" לצבור ניסיון כמו שהרבה בוגרי תואר ראשון עושים,לא מאוד רלוונטית עבורי). בתקווה שתוכלו לעזור,תודה

מסלולי קידום

בכל המקצועות האקדמיים קיים קידום משני סוגים: 1. קידום מקצועי- היינו התפתחות והתמקצעות בתחום המקצועי בו העובד עוסק. תואר שני בהנדסת חשמל למשל תאפשר קידום מקצועי. 2. קידום ניהולי- רופא נעשה מנהל מחלקה, מהנדס מנהל פרויקט וכו'. בעוד בעבר כמעט כל המנהלים היו אנשי מקצוע שקודמו לניהול, היום יש יותר ויותר נטיה לראות בניהול מקצוע בפני עצמו הדורש ידע ומיומנויות שלא הוקנו לא בפקולאה לרפואה ולא בפקולטה להנדסה בהמשך לדוגמאות שצוינו. גם היום עדין ניתן להגיע לניהול ללא הכשרה בתחום הניהולי, אבל כאשר ישנם מועמדים רבים לתפקיד עשוי להווצר המצב הבא. בהנחה שישנם שני מועמדים בעלי נתוני קבלה זהים בכל למעט נתון אחד- האחד למד לתואר ראשון בהנדסה ותואר שני במינהל עסקים (או תעשיה וניהול), והשני למד לתואר ראשון ואולי אף שני באלקטרוניקה, הרי שבהרבה מסגרות יועדף הראשון.לא תמיד, אבל יותר ויותר...

למעלה