תואר שני

תואר שני

חושבת ברצינות על לימודי תואר שני בריפוי בעיסוק, אשמח לשמוע חוויות ורעיונות בנוגע לתואר שני וללימודי המשך מקצועיים בכלל. תודה
שרון

תירתיר2

New member
שרון, האם את מרצה בכנס

ב8.4 של משרד החינוך בחיפה? נדמה לי שראיתי את שמך.

נדמה לי שכן

זו הרצאה שתואמה מזמן, ונדחתה בשל מחלתי לחופשת פסח. תהיי שם? מאוד אשמח לפגוש אותך! שרון

יש לי תואר2 ברב"ע

הרווח העיקרי ממנו בעיני זה הידע והניסיון שרכשתי במחקר וכתיבה מדעית(שמאז לצערי לא יישמתי)
ובאפשרויות הקידום... אני לא זוכרת את רוב הקורסים בתור חוויה חיובית - רובם היו חובה או בחירה מתוך רשימה מצומצמת... יכול להיות שהמצב שונה כעט למדתי די מזמן. שווה לשמוע כאלה שלומדים עכדיו או סיימו לאחרונה. בכל אופן בהצלחה לך בהמשך דרכך ואם יהיו לך שאלןת יותר ספציפיות את יודעת היכן להשיג אותי... טל

נזכרתי במשהו

לדעתי איילת רייזנר לומדת לתואר 2 בחיפה שווה שיחה עימה היא רצינית מאד כותבת כאן בפורום שוב בהצלחה לך בכל מה שתחליטי טל

תואר שני הי שרון, אני סטודנטית לתואר שני,בריפוי בעיסוק, זו השנה השנייה באוניברסיטת חיפה. לאחר 3 סימסטרים, אני יכולה להגיד שלמרות ההשקעה המרובה הנדרשת - אני מרגישה שהלימודים מאוד מעשירים ומפתחים אותי, וזאת לאחר 11 שנות עבודה בשטח והתלבטויות רבות האם להמשיך את התואר דווקא בריפוי בעיסוק או להעשיר את עצמי בתחום אחר. אעביר לך את הטלפון שלי אם תרצי להתייעץ. אני בכל אופן ממליצה בחום בהצלחה איילת

Mנטה

New member
איילת שאלה : באיזה תחום את עובדת ?

והאם הלימודים ממקצעים אותך בתחום שלך ? Mנטה שמחפשת להתמחות וגם לא יודעת איפה.

memanuel

New member
../images/Emo50.gifתואר שני

שרון שלומות, טיפ קטן לי אלייך בטרם התחלת את לימודי התואר השני. מאוד עוזר אם יש לך איזה שהוא כיוון למחקר שנובע מתחום עיסוקך. בהתאם לכך תוכלי לבחור מנחה מתאים. כמובן שלא מדובר באורים ותומים וישנה כמות לא מבוטלת של סטודנטים..(בעיקר סטודנטיות) שבאים ללא כל כיוון. אולם נראה שחשיבה מוקדמת עשויה לעזור ולהתמקד במחקר. מיכל

תאר שני

גם אני למדתי תואר שני (טל לדעתי למדנו יחד...) התחלתי בלימודים מיד עם סיום תואר ראשון (התאשפר מבחינת התכניות לעתיד ..), כך שהגעתי חסרת נסיון קליני ובטח בלי שוב כיוון, אותי למשל די חייבו לבצע מחקר בתחום פיזיקלי - ילדים, למרות שהנטיה שלי היתה לתחום הילדים ( בו אני עוסקת מאז). בדיעבד קרה שחשבתי שאולי היה נכון לבצע תואר שני בתחום אחר ... אבל מה שברור לי זה שלימודי תואר שני ובמיוחד ההתנסות במחקר - מרימים את היכולת שלך להתעסק עם חומרים תאורטיים, מחקריים ברמה אחרת מזו שאת מכירה. החשיבה הבקורתית מתפתחת המון, היכולת שלך לנתח את הכתוב ולהחליט שזה מקור ראוי או לא... מעבר לך אין קשר משמעותי ליכולת שלך לבצע עבודה קלינית טובה יותר , כי כידוע עדין קיים מרחק בין האקדמיה לשטח (אבל מהמקום של הידע אפשר לנסות לחבר בניהם טוב יותר). אני יכולה להוסיף מנסיון הקולגות שלי שיצאו ללמודים לאחר 6-10 שנות עבודה, שהלימודים מכניסים "אוויר" חדש לראות, מרעננים ומעבירים הילוך לגלגלים השחוקים... אגב, אני מאוד נהנית לקרוא את ההתיחסויות שלך ... כל לחי ובהצלחה אם תחליטי. ... זה הדבר המשמעותי שקרה לי, מעבר לתעודה.

נגה תודה!../images/Emo20.gif

החלטתי שאחכה עוד קצת, ובינתיים ארחיב את השכלתי בהנחיית קבוצות. דוקא המשפט שכתבת על כך שהלימודים מכניסים "אויר חדש", הביא אותי להבנה שהחיים שלי כרגע מלאים בכל כך הרבה אויר חדש, שאם אוסיף עוד, נראה לי שאסתחרר.... תודה! עזרת לי מאוד!
שרון

למעלה