תואר שני

gulbin

New member
תואר שני

שלום לכולם, אני מתחיל את השנה השלישית ללימודי תואר ראשון בסוציולוגיה-אנתרופולוגיה וחינוך והייתי מעוניין בעיצות: איזה תארים שניים מעניינים, אשר בעזרתם אוכל גם להשיג בעתיד עבודה נורמאלית, פתוחים בפניי (ללא יותר מדיי השלמות), משמע בעיקר בתחום מדעי החברה, ארגונים וכ'ו. תודה מראש למייעצים

mosdan

New member
מה זה בשבילך?

הי על מנת שתקבלי תשובות בעלות ערך עבורך אני מציעה לך: - להגדיר מה מעניין אותך? - נושאים שמעניינים אותי לא בהכרח מעניינים אותך, פרטי מה מעניין אותך, מה מדליק אותך. אם את רוצה לקבל תשובות יותר מדוייקות - הייתי אפילו נכנסת בגוגל ומגדירה איזה תארים שניים נראים לך ושואלת שאלות לגביהם ספציפית כדי לוודא שאכן יעניינו אותך. - מהי עבודה נורמאלית לגביך? - שוב לדוגמא עבודה נורמאלית מבחינתי היא עבודה שתעניין אותי מאד, שאני אהנה בה, שתתן לי משמעות, שתהיה עבודת שטח וכו'..... בקיצור, שאלי שאלות מדוייקות תקבלי תשובות בעלות ערך עבורך בהצלחה אריאלה

gulbin

New member
עוד פרטים..

קודם כל אני בן (כן יש גם בנים שלומדים מדעי החברה..) ובאמת הייתי קצת כללי מדיי, אז מעניין אותי ללמוד משהו או בתחום התיירות, או בתחום של קליטה של עולים חדשים בהיבט אקדמי, או ייזמות וקידום פרוייקטים חברתיים/תיירותיים. אני רוצה ללמוד תואר שני שקשור לתחומיי עניין אלה פחות או יותר. במישרין או בעקיפין. יחד עם כל זאת חשוב לי שתחום הלימוד יהיה גם פרקטי ולא מחקרי לכיוון קריירה אקדמית בלבד. דוגמאות ספציפיות לתארים שאני יודע שקיימים ואשמח לקבל פרטים עלייהם - ייעוץ ארגוני, הגירה ושילוב חברתי, תיירות.

mosdan

New member
לשאול את השאלות שיתנו לך תשובות עם ערך

סליחה התבלבלתי :) כבר יש יותר פרטים. עכשיו נסה להגדיר מה אתה רוצה לדעת בכל אחד מהתארים, וגם הייתי מציעה לך לפנות לאנשים שעוסקים בתחום ולראיין אותם. אך שים לב שיש חשיבות גדולה למה שאתה שואל. הרבה פעמים אני שומעת שאלה כמו איך זה להיות יועץ ארגוני? לי זה נהדר, מעניין, משמעותי - לא בטוח שזה יהיה משמעותי לך. שאל שאלות שיתנו לך תשובות בעלות ערך עבורך בהצלחה אריאלה

לידול

New member
היי

באינטואיציה מבין התארים שהזכרת: ייעוץ ארגוני, הגירה ושילוב חברתי, תיירות. הייתי מהמרת שאין הרבה עבודה ב: הגירה, שילוב חברתי ותיירות. ייעוץ ארגוני נשמע כמו משהו שיש בו עבודה. אבל תברר עוד אצל אנשים שעשו תארים כאלו. חוץ מזה שמעתי שיש עובדים סוציאליים שעושים תואר שני (באוניברסיטה) בפסיכותרפיה והופכים לפסיכולוגים. לא יודעת בדיוק איך זה עובד - תברר אם זה מעניין אותך.

gulbin

New member
המשך

קודם כל, תודה על התגובות. לידול - אכן ייעוץ ארגוני הוא הפראקטי ביותר מבין הדוגמאות שהעלתי, זה דבר ידוע. ושמעתי על האופציה של "קיצור הדרך" להיות פסיכולוג קליני כמו שאמרת, אבל אני לא מעוניין בכך, תודה בכל אופן. אריאלה - תודה, זה באמת רעיון טוב לדבר עם אנשים שעוסקים בתחום שמעניין אותי, אבל יש לך רעיון היכן וכיצד אוכל למצוא אנשים שלמדו הגירה ושילוב חברתי (במשרד הקליטה?) ייעוץ ארגוני יותר קל למצוא אבל עדיין, יש לך רעיונות נקודתיים אולי היכן אוכל למצוא אנשים שלמדו את זה ועוסקים בזה?

mosdan

New member
גוגל, ומוסדות לימוד

הי אני לא מכירה את התחום ההגירה ושילוב חברתי, אך הייתי פונה לשתי מקורות, גוגל - אני בטוחה שחקירה קצרה בגוגל תניב לך תוצאות מעניינות והמקור השני - מוסדות הלימוד - קח טלפונים של בוגרים ופשוט דבר איתם, ותלמד מהם מה המגוון לאיזה תחומים אפשר להתפתח וכיוצא בזה, תפנה לבוגרים שיש להם נסיון של כמה שנים לפחות לגבי ייעוץ ארגוני - אפשר למצוא בוגרי ייעוץ ארגוני במגוון של מקצועות - בחברות ייעוץ, במחלקות הדרכה בארגונים, אני חושבת שבמגוון מקומות בארגון תלוי מהי ההתמחות. לאחר שתמצא את הארגונים פשוט תתקשר תציג את עצמך ותבקש סיועו - תופתע כמה אנשים אוהבים לדבר על העיסוק שלהם! וכמה אנשים נדיבים. רק תזכור, אל תשאל איך העבודה, או האם אתם נהנים מהעבודה... תכין שאלות שמעניינות אותך! תברר מהי הצלחה מבחינתם ובדוק עם זה מתאים להצלחה שלך, תברר כמה שיותר פרטים שרלוונטיים לך! בהצלחה רבה אריאלה

gulbin

New member
תודה רבה! אכן אעשה כך.

שנה טובה וגמר חתימה טובה

למעלה