תואר שני vs דוקטורט

ran906

New member
תואר שני vs דוקטורט

היי, שאלתי כאן שאלה דומה בעבר (אז מצטער שאני חופר והכול) אבל קצת מיקדתי אותה אז אשמח לעצה :)

אני מעוניין להירשם ללימודי תואר מתקדם בארה״ב בתחום של יחסים בין לאומיים. לאחר התשובות שקיבלתי לשאלה בשרשור הקודם ניסיתי להצביע על מקצוע רלוונטי שארצה להשתלב בו לאחר סיום התואר.

המקצוע שהגעתי אליו הוא מעין יועץ אסטרטגי שמגבש ניירות עמדה על נושאים מסויימים בזירה הבין-לאומית ומציג אותם למקבלי החלטות (או נותן לבוס שלו להציג אותם למקבלי החלטות).
אני מבין שרוב המקומות שעושים את זה הם בעצם גופים ממשלתיים או מכוני מחקר המייעצים לממשל.

בהתאם למקצוע, לדעתכם, יש דרישה לדוקטורנטים או עדיפות למסיימי תואר שני שיכולים להרוויח כמה שנים של ניסיון?

תודה רבה ואחלה סופ״ש :)
רן

ANZ1

New member
לא זה ולא זה

קח לך כמה שעות, ומצא באינטרנט חברות דומות למה שאתה עושה,
קרא את האתר שלהם ובעיקר את הרזומה לאנשים שאתה רוצה להיות כמוהם,
אתה תגלה שאתה מנסה לעבור את המנהרה מהצד הלא נכון.

האנשים האמיתים שהם היועצים, לא כמה פקידים צעירים שלהם, הם נהיו יועצים אחרי שעשו דברים אמיתים,
איך אתה יכול ליעץ לאחרים אם אתה עצמך לא עשית שום דבר בחיים ?
תואר שני או דוקטורט בתחום הזה, לא נותן שום ידע אמיתי, רק כל מני תאוריות.
אתה יכול ליעץ לאנשים היום איך להיות אסטרונאוט ? איך להיות שף צמרת ?
ברזומה שלהם תגלה שהם קודם היו פוליטיקאים הרבה שנים, או גנרלים בצבא, או מרגלי צמרת, או תעשינים, היעוץ שלך והידע שלך חסר משמעות,
יש סיבה למה בחלק גדול ממסלולי הלימודים לתואר שני בתחום, כמו תואר שני אקזקיוטיב ותארים אחרים, מקבלים אנשים רק עם רקורד ביצועי.

אם תלמד תואר שני או דוקטורט, בלי שום עשייה אמיתית, כל מה שתוכל להיות זה פקיד, ועדיין בגלל שאתה לא אזרח מקומי, אין הרבה סיכוי שיקבלו אותך אפילו בתור פקיד.
אני במצבך הייתי עושה משהו אחר הרבה יותר הגיוני, הייתי נרשם לתואר שני בישראל , במקביל נרשם לאחת המפלגות הגדולות או הבינוניות, ומתחיל להיות פעיל בתוך המפלגה, או בגוף אזרחי גדול לעשות כמה שיותר רעש.
ואחרי כמה שנים של עשייה אמיתית, תוכל לעשות תואר בארצות הברית עם הניסיון שיש לך, כרגע אתה דומה למישהו שמשחק סימולציה במחשב איך להטיס מטוסי נוסעים, זה לא מקרב אותך אפילו קצת לקוקפיט אמיתי.

3rd CYR

New member
מסכימה עם קודמי

אני לא מהתחום אבל על פניו נראה לי שאין צורך בדוקטורט לקריירה מהסוג שמעניינת אותך ותואר שני יהיה מתאים יותר (דוקטורט יהיה יותר רלוונטי אם תרצה להשאר באקדמיה לחקור את הנושא). אבל גם תואר שני לא בהכרח יהיה מספק. בתחום זה, יתכן שניסיון מקצועי עשיר ורלוונטי יהיה כנראה משמעותי יותר. אני גם לא בטוחה שתואר בתחום דווקא הזה נדרש (כשם שלרוב העיתונאים ואנשי התקשורת הבולטים לא יהיה תואר בתקשורת או עיתנואות, או שהם עושים תואר כזה אחרי שכבר יש להם קריירה בתחום).

לא הבנתי משאלתך אם המטרה הסופית היא להשתלב מקצועית בארץ או בחו"ל, אבל הייתי שוקלת לימודי תואר שני במסלול שיש בו דגש על אינטרנשיפס שמאפשרות לך ליצור קשרים והתנסות מקצועית בתחום. אבל יותר מכל, אינרנשיפס נותנות לך הזדמנות להתבוננות מבפנים על תפקידים שונים בארגונים מהסוג שהיית רוצה לעבוד בהם ודומיהם בין אם זה חברות יעוץ, לובינג וכד', להיות עוזר של עוזר פרלמנטרי וכו'. זה יעזור לך להתכוון על התפקידים שתרצה בעתיד, וגם ללמוד יותר טוב מהי הדרך להגיע אליהם, ואולי גם להכיר את האנשים שיפתחו לך דלתות לשם.

Philip Jr

New member
מה שאתה מתאר

נשמע *לי* הרבה כמו תפקיד של expert או fellow באיזה Think Tank כפי שקוראים להם באזורנו.
&nbsp
ב - Think Tanks שכאלו יש מגוון רחב של מומחים, מאנשי ״שטח״ שהיו אנשי צבא ופוליטיקאים, ועד ל (כן כן) אנשי אקדמיה, דוקטורנטים, פוסט-דוקטורנטים, פרופסורים. אפשר להגיע לתפקידים האלה מכל מיני כיוונים.
&nbsp
אבל - לא לגמרי ברור *היכן* אתה רוצה להשתלב בתחום, ואני חושב שאתה פשוט צריך להסתכל קצת יותר לעומק על אלו שכבר הגיעו לתפקידים הנ״ל, ולחשוב על איזה מסלול מתאים לך ביותר, לאור מה שאתה מגלה. דעתנו לא כל כך חשובה, כמו נניח המסלול שהכי מושך אותך מבין המסלולים שריאלית יובילו לתפקיד כזה.

Boston Guy

New member
רק להוסיף: לרוב ה THINK TANKS האלו יש אג'נדה פוליטית חזקה

ה THINK TANKS האלו הם בעצם חלק מה"מכונה הפוליטית" (איפה שהם לא יהיו) - כל אחד מהם (כולל רבים שמתיימרים להיות UNBIASED) הוא בעצם החלק בתנועה פוליטית כזו או אחרת שמחפש לייצר את ה"הוכחות לצידקת הדרך" של התנועה הפוליטית שמקימיו \ מממניו \ מכווניו שייכים אליה.

הדרך להיכנס אל כזה מוסד היא בזחילה דרך מחילות המערכת הפוליטרוקית של המפלגה הרלוונטית - או ב"צניחה" פנימה כ TOKEN OPPOSITION.
תת מחלקה נפרדת לחלוטין היא "להגיע כסלבריטי" - אם זה סלבריטי עיסקי, סלבריטי פוליטי או סלבריטי מחקרי.

למעלה