תואר שני

משמישית

New member
תואר שני../images/Emo15.gif

רציתי לדעת האם יש גוף פרטי או ממשלתי כלשהו שמממן לימודים לתואר שני אחרי שכבר מיציתי את פרוייקט השיקום של ב"ל. צריך תנאים סוציאלים מסויימים או משהו בסגנון, בקיצור האם קיים כזה דבר ואם כן אז מה תנאי הקבלה, האם משנה מה תחום הלימודים או כל תחום מקובל. כל תשובה תתקבל בברכה רבה.

למשמשית שלום

עד כמה שידוע לי אין מימון לימודי תואר שני על ידי גורם פורמלי. יש אפשרות לקבל מילגות לימודים, ולגביהן ניתן לברר במוסד שבו לומדים או מתכוונים ללמוד. לכל מוסד שבו יש דקאנט סטודנטים יש מידע על מלגות לתלמידיו, ולכל מלגה יש תנאים לקבלה. חלק מנותני המלגות מתנים קבלתן בעבודה "חברתית". כל הבוגרים "שלנו" קבלו לפני כחודשיים הודעה לגבי אפשרות לקבלת מלגה שגב´ חנה פרידע מעניקה לזכרו של איס ז"ל. התקבלו בקשות אחדות, והדיון בהם יתקיים בקרוב. המועד האחרון למשלוח הבקשות היה ה- 15.11, אך אם את לומדת בשנת הלימודים הנוכחית, את יכולה לנסות לשלוח עדיין את השאלון (בצירוף כל המסמכים הנדרשים) ובמידת האפשר ייתכן שתוכלי לקבל מלגה עוד השנה. ברור שהמלגה היא חלקית, ואינה יכולה להוות בסיס משמעותי למימון הלימודים. בכל מקרה את מוזמנת להיות בקשר עם העו"ס במרפאה בה את מטופלת, ייתכן שתוכל לעזור. בברכה ריקי

ציפלה

New member
לשמישית

יש בירושלים בית ספר למנהיגות, בית ספר מנדל. אם מתקבלים אליו מקבלים אפילו דמי מחיה הדרישות גבוהות, העדפה למדעי החברה אם את מעונינת שלחי לימייל אישי, יש גם אתר לבית הספר. לילה טוב דליה

sunbeam

New member
תלוי בתחום

שלום שימשית! יש תחומים אקדמיים שיש בהם כסף שמיועד למחקרים. מדובר בתחומים של מדעי הטבע. בתחומים אלו ניתן (צריך קצת מזל) למצוא תארים מתקדמים שממומנים כמעט לחלוטין על ידי תקציבי מחקר והאוניברסיטה. אני למשל למדתי תואר שני באקולוגיה (מדעי החיים) וכל התואר שולם על ידי תקציבי מחקר והאוניברסיטה. מחצית ממלגת הקיום שקיבלתי היתה בעצם משכורת על תירגול סטודנטים לתואר ראשון. אם את במקרה בתחומים ה"נכונים", את יכולה להתעניין במעבדות מחקר שונות אם יש להם תקציב והם מעוניינים לקחת סטודנט מחקר. מקווה שעזרתי לך או למישהו אחר

לא בהכרח

חלק ניכר מלימודי התואר השני שלי מומן באמצעות מלגה מקרן שמטרתה הייתה להבטיח שתלמידים מצטיינים יעבוד בתחום העבודה הסוציאלית הציבורית ולא ינשרו בתום הלימודים מהתחום... ועל כן, כפי שכתבתי, כדאי להתעניין במוסדות הלימוד- על פי תחום ההתענינות האישי.

למעלה