תואר שני מדמ"ח

מהש1

New member
תואר שני מדמ"ח

אני יודע שהנושא כבר לעוס בפורום אך בכ"ז יש לי שאלה קצת שונה....
אני בוגר תואר ראשון באו"פ בהצטינות. עובד בהיטק קרוב ל-3 שנים.
אני מעונין בעתיד לשלב עבודה בתעשיה עם עבודה אקדמאית - להיות מנחה, מרצה וכו'
לצורך כך הבנתי שתנאי הסף הוא תואר שני במדמ"ח ולכן מעונין לעושת תואר שני באוניברסיטת ת"א בלימודי צבירה - כלומר "למרוח" אותו על תקופה של חמש שנים במקביל לעבודה במשרה מלאה.
דעתכם על התוכנית הזו ועל היכולת בכלל להתקבל להוראה אקדמאית במקביל לעבודה בתעשיה?

rj111

New member
סביר להניח שיש עדיפות לתואר דוקטור ומשרה מלאה

תואר שני ומשרה חלקית יצמצמו את האפשרויות להנחייה באו"פ ומכללות.
אם אתה מעדיף את האקדמיה - יש מרצים במשרה מלאה שעובדים מהצד בהייטק בתור יועצים / פאונדרים.

vinney

Well-known member
אם זכרוני אינו מטעה אותי

מנחים באוניברסיטה הפתוחה לא נדרשים להיות בעלי תואר מחקרי. מה שכן הוא שלרוב מי שעוסק בזה אלה מאסטראנטים/דוקטורנטים/דוקטורים צעירים שעוד לא קיבלו קביעות, ואם אלה האנשים שאתה רוצה להתחרות מולם - אולי כדאי שלא. אין להם הרבה אפשרויות תעסוקה אחרות שאפשר לשלב עם העבודה האקדמית שלהם.
&nbsp
אני כן זוכר שהיו מנחים שהיו עובדים בתעשיה במקביל לעבודת ההוראה שלהם, אבל זה יחסית נדיר. הנחיה דורשת התחייבות מבחינת זמן שהיא הרבה מעבר לשיעורים עצמם, ותלוי בתפקיד שלך בתעשיה לא תמיד אפשר לחתוך מוקדם בערב כי יש לך סטודנטים ללמד או ממ"נים לבדוק.

אני מאמין שבמכללות יהיה לך קל יותר

שם הם טוענים שעיניהם בהכנה לשוק העבודה ולא לשוק המחקרי, אבל אני לא חושב שאתה תהיה במועמד המועדף.

GuestOfHonor

New member
"לשלב" זה אומר להיות מורה מן החוץ

או מנחה, קונספט שבאמת קיים רק באו"פ.

עד כמה שאני יודע, אתה לא חייב תואר מתקדם כדי לעשות את זה.

לא הייתי נכנס להרפתקאה של תואר שני, ועוד במריחה עצבנית (לא חושב שיתנו לך למרוח 5 שנים, באף מקום), רק בשביל הסיכוי שיום אחד תרצה להעביר הרצאה שעתיים בשבוע נוסף לעשר שעות ביום שאתה עושה בעבודה.

למעלה