תואר שני בשילוב עם תואר ראשון

kramer3

New member
תואר שני בשילוב עם תואר ראשון

קיבלתי אפשרות מהמהחלקה , ביחד עם עוד קבוצה של אנשים לעשות תואר שני בכלכלה במקביל לתואר הראשון, ז"א להתחיל כבר בשנה השלישית תואר שני בכלכלה . אני מניח שחלק מכם עושים את התכנית הזו ומכירים אותה טוב . הייתי שמח לשמוע מה היתרונות של התכנית הזו וכמובן מה החסרונות, אם זה ממש קשה לשלב יחד עם שנה שלישית כלכלה ומנע"ס וגם לגבי הקורסים עצמם ( מיקרו, מקרו, אקו' ) איך הם ביחס לקורסים בתואר הראשון . ושאלה נוספת - אם כדאי לעשות את התואר הזה דווקא בבר אילן או לחכות שנה וסביר להניח שאפשר יהיה לעשות את זה גם באוניברסיטה אחרת , אם למישהו מכם יש יותר פרטים על התכנית , אני ממש אשמח לשמוע פרטים ואולי אפילו לקבל איזה טלפון ( אז תקדישו לי 5 דקות ....בקטנה ) תודה רבה

kramer3

New member
שאלתי אתמול לגבי תואר שני

אם למישהו מכם יש יותר פרטים על התכנית , אני אשמח לשמוע תודה רבה

shubi82

New member
לא קל בכלל, בבלי תיזה

צריך מיקרו מקרו ואקו בכל סמסטר, ועוד איזה קורס חובה נראה לי, לנו היה של יונג, אבל שינו משהו שם. למרבה ההפתעה דווקא מקרו זה הכי קשה, אם זה עדיין עם אזרנרט... קצת שינו את התוכנית לתואר שני השנה, אז אני לא יודע מה מחייבים בדיוק. זה מוריד לך קורס כללי מתואר ראשון, יהדות מתואר שני, ומקבלים איזה מלגה חלקית נראה לי, לא סגור מה בדיוק. זה תלוי גם בממוצע שיש לך קח בחשבון שזה לא קל בכלל, לי היו 13 מבחנים בסמסטר א, שביניהם היה שניצר שהבנתי שלכם אין, אז ניצלתם. יותר מדי זמן פנוי לא נשאר, במיוחד בתק' מבחנים, מצד שני אין בשנה ג' מבחנים שמצריכים יותר מדי למידה כמו מחירים וכאלה. מה עוד?

kramer3

New member
קודם כל ממש תודה

אם אני אעשה - אז רק את המסלול בלי תזה. כמה קשים המיקרו, מקרו אקו, יחסית לתואר ראשון? זה ברמה הרבה יותר גבוהה ? זה משהו שאפשר להתמודד איתו בלי כל היום לחרוש ולא לצאת מהבית ? ועוד שאלה - זה אפשרי בכלל לסיים את זה תוך שנתיים ? כי לפי החישוב שלי צריך לעשות עוד 11 קורסים בשנה ב' , ואם משלבים את זה עם עבודה זה נראה לי די קשה .....כמה זה אפשרי? בקיצור - שווה לקרוע ת'תחת ולעשות את זה? או שזה לא יתן לי יותר מדיי וכדאי לי להשתלב בשוק עם תואר ראשון ולעשות תואר שני מנהל עסקים איפשהו בעוד כמה שנים? המון תודה על התשובות ואם יש עוד מישהו שרוצה גם לשתף אני אשמח

shubi82

New member
...

הם לא נורא קשים, זה יותר הבנה שלא לומדים בתואר 1, אבל לא קשה בטירוף... אם הממוצע שלך מספיק כדי להתקבל כנראה שזה לא יכביד עליך בטירוף לנו יהיו השנה השלמות שזהקורסים בשעות סבבה יחסית, שישי, ובערבים בעיקר אחרי 18, חוץ מיומיים שבאים ב-16, וגם לא כל יום. ככה שמשרה מלאה זה אפשרי אבל לא קל, אני לפחות מתכוון לעשות את. כמו בתואר 1, יש קורסים שצריך יותר להשקיע ויש קורסים שפחות. אצל המרצים שלימדו אותנו, המיקרו-מקרו-אקו, הלמידה למבחנים הייתה די מגעילה כי אתה לא יודע למה לצפות, אבל היו ממש הוגנים בסופו של דבר אם זה במבחן ואם לא אז בציונים. שווא או לא - תחליט אתה, אני לא חושב שאלו שלומדים את זה הם אינדיקציה. מה שכן, אני יכול להבטיח לך שכל מי שישמע שאתה לומד תואר 1 עם 2 ביחד יחשוב דברים טובים עלייך, במיוחד בראיונות...

rvr2

New member
אני מסכים עם שובי אבל אני אוסיף קצת

מיקרו- בעיקרון רוב החומר הוא כמו במחירים אבל המבחן הוא קצת יותר קל מאשר במחירים (לא מחפשים אותך על מקרי קצה) בסמסטר א למדנו גם מודל שקשור לתורת המשחקים וביטוח אקו- זה ללמוד מודלים מסוימים( קשה להסביר בדיוק) לא כל כך התעסקנו עם סטטה הרוב תיאורטי מאקרו- בעיקרון לומדים מודלים אבל בניגוד לתואר ראשון צריך לדעת איך לפתח את המודלים מבחינה מתמטית בסמסטר ב חוץ מזה יש גם מאמר באנגלית שחוץ מלדעת את המאמר הוא גם שאל מה יקרה לתוצאות של המאמר אם נשנה הנחה מסוימת. יש כאלה שלא עשו כמוני אבל אני העדפתי לא לגשת לכל המבחנים למועדי א פשוט הלחץ הוא בלתי נסבל לסיכום זה לא קל אבל אני חושב שזה משתלם

למעלה