תואר שני בסקוטלנד

למהלא11

New member
תואר שני בסקוטלנד

אהלן לכולם,
אני שוקלת לעשות תואר שני בסקוטלנד, ב- The University of Edinburh בתחום של עיצוב עירוני (שנה אחת)
אשמח לשמוע ממי שלמד שם או באנגליה בכלל פחות או יותר מה העלות הכוללת שיצא לו לשנה? (לפי האתר של האוניברסיטה בערך 26,500 פאונד לשנה כולל שכר לימוד, מחיה וכו'), האם זה באמת כך?

ובנוסף, משיטוטים באינטרנט נתקלתי במספר כתבות שמדברות על הפגנות ומחוות אנטי ישראליות בוטות באוניברסיטאות בבריטניה בכלל ובאדנבורו בפרט. האם מישהו יכול לומר איך זה ללמוד שם בתור ישראלי? יהודי? מרגישים נרדפים? בטוחים? האם התקשרות מגזימה?

תודה רבה מראש,

Philip Jr

New member
אני יכול רק לענות

מהניסיון שלי כסטודנט בחו"ל (לא באדינבורו) ומהניסיון של בת-דודתי הבריטית והיהודיה שלמדה (כן באדינבורו).
&nbsp
לגבי עלות כוללת - מהניסיון שלי אוניברסיטאות נותנות מספרים נמוכים יחסית, או סכום שמספיק רק לסגנון חיים "מתכלב". לכן, אני הייתי מחמיר ולוקח בחשבון שני דברים לפחות:
&nbsp
1. שהעלות הריאלית תהיה גבוהה יותר, נניח 30K (כמובן שזה תלוי באורח החיים שאת רוצה שיהיה לך)
&nbsp
2. שהסכום הזה לא כולל הוצאות מעבר והתארגנות.
&nbsp
לגבי הפגנות ומחאות אנטי ישראליות - בת דודתי נהנתה מאד שם כסטודנטית יהודיה ולא נתקלה בבעיות מיוחדות. גם בקמפוס שלי פה בארה"ב יש פה ושם הפגנות ומחאות של תומכי BDS למיניהם, אבל אין ספק שהתקשורת מגזימה ושבאופן כללי חווית הלימודים שלך כנראה תהיה חיובית מאד וללא אירועים מיוחדים. אני בהחלט לא מרגיש נרדף או לא בטוח, אבל יש פה מרכיב של דעה ותחושה אישית, ואני יכול לדבר רק בשם עצמי.
&nbsp
בכל מקרה - בהצלחה רבה, מאחל שאם תקבלי את ההחלטה ללכת על זה שתהיה לך חוויה נהדרת.

תואר שני באדינבורו

הי.
הסכום שתיארת נשמע הגיוני. אני מסכימה שרצוי להתייחס לסכום כאל הערכת חסר כדי לא להקלע להוצאות בלתי צפויות או חלילה "להיתקע".
באוניברסיטת אדינבורו יש משרד נהדר לסטודנטים זרים, אל תהססי לכתוב ולהיוועץ בהם:
http://www.ed.ac.uk/schools-departments/international-office/contact-us/send-an-enquiry
אדינבורו עיר נפלאה לטעמי אבל ללא ספק יש כאן נוכחות ערה של תנועות פרו-פלסטיניות. אגב הנוכחות הזו מאוד התגברה בשנים האחרונות.
אם תגורי כאן, סביר שתתקלי בהפגנות שלהם, בקמפוס ומחוצה לו.
מסוכן זה לא נראה לי, אם כי מטריד זה כנראה כן. כך לפחות על פי סקר שנערך עבור ובמימון הפרלמנט הסקוטי והתפרסם ממש לאחרונה:
http://www.scojec.org/4cs/4cs/15v_4c46_bjis2.pdf
שיהיה בהצלחה.

למהלא11

New member
תודה רבה על התגובה

אכן איוועץ במשרד לסטודנטים זרים כאשר המועד יתקרב מעט (רוצה להתחיל ללמוד ב-2016)

afon

New member
כמה השכר לימוד מתוך הסכום הזה?

כי מבחינת עלות מחייה אני לא רואה איך מגיעים ליותר מ8000 פאונד, וגם זה בנדיבות. במיוחד בעיר כמו אדינברו שאפשר למצוא מגורים יחסית בזול (אזור ה300).

למהלא11

New member
הי

החישוב נעשה כך:
&nbsp
שכר לימוד 16,500
עלות מחיה (לפי מה שכתוב באתר האוניברסיטה) 10,000

afon

New member
כן, נשמע הגיוני

אומנם 10,000 זה ללא ספק הקיצון העליון של עלויות המחייה, אבל זה עדיין הגיוני. אני מניח שעם התנהלות נכונה אפשר לקצץ את זה לאזור ה7000-8000. בכל מקרה בהצלחה!

למעלה