תואר שני במשפטים

maihuji230579

New member
תואר שני במשפטים

שלום לכולם! השנה אני עומדת לסיים תואר ראשון במשפטים באוניברסיטה העברית. אני מתעניינת בלימודי תואר שני באחת האוניברסיטאות המובילות בארה"ב (דוגמת ייל, קולמביה, הרווארד וכו'). אשמח לקבל כל אינפורמציה מועילה בנושא, ובמיוחד: 1. האם כדאי קודם כל לעשות סטאז' בארץ או שמא עדיף להמשיך ישירות לארה"ב? 2. מהם תנאי הקבלה? שמעתי על מבחן הטופל. איזה ציון מומלץ להוציא? תנאי קבלה נוספים? האם לציוני תואר I יש משקל כלשהו? 3. חשוב לציין שאבא שלי הוא לא ביל גייטס וגם לא עומדים לרשותי 100,000 דולר ואף יותר. האם לאור הנסיבות הללו כדאי לי לרדת מהאולימפוס, או שמא בכל זאת אפשר לקבל איזשהו סיוע, מלגה וכו'... איפה ניתן לקבל מלגה? יש לציין שהציונים שלי הם בסביבות 88. האם זה מספיק או שלאולי כדאי לשפר? אודה לכל פיסת מידע!!! העניין הוא שאני חדשה בפורום ובכל העניין הזה של לימודים בחו"ל ולכן אין לי שמץ של מושג מאיפה להתחיל. תודה רבה רבה מראש.

aviadl

New member
תואר שני

1. השאלה מדוע את רוצה ללמוד בארה"ב? אם הכוונה מציאת עבודה בארה"ב אז נסיון ורשיון לשכה ישראלי חשובים ואני הייתי ממליץ לצבור קצת נסיון (יעזור גם בעניין הקבלה ללימודים). אם כוונתך להמשיך באקדמיה אז הסיפור אחר ואולי את יכולה לוותר על רשיון לשכה ישראלי. 2. תנאי הקבלה ל-LL.M. מפורטים צפציפית באתרי האינטרנט של כל אוניבסיטה אבל בעיקרון כוללים ציוני תואר ראשון גבוהים (וזה הכי חשוב), ציון טופל ממוחשב של לפחות 250-260 מתוך 300, מכתבי המלצה ממרצים (בעיקר) וממעסיקים, PERSONAL STATEMENT שזה חיבור קצר בו את מספרת על עצמך ובחלק מהאוניברסיטאות WRITING SAMPLE. ככל שהאוניברסיטה יוקרתית יותר הביקוש גדול יותר וכך הסיכוי להתקבל יורד. ממוצע 88 הוא לא רע בכלל (האם את מצטיינת?) אבל לא בטוח שמספיק לאוניברסיטאות כמו ייל והרוארד. מכתבי המלצה מאנשים חשובים, רקע אקדמי חזק וציונים זה הדבר הכי חשוב. קשרים גם עוזרים לקבלה לאוניברסיטאות בארה"ב (ואפילו לא מתביישים בזה). 3. העסק יקר מאד. בתור מי שסיים לא מזמן LL.M בבוסטון אני יכול להעריך הוצאתי כ-60 אלף דולר בשנה זו (לזוג - כולל עלות הלימודים). את יכולה לנסות לקבל מלגה מקרן חינוך ישראל-ארה"ב (מצומצם והתחרות מטורפת - שוב הרקע האקדמי קובע) ולנסות את אתרי המילגות למינהן. אין כמעט מילגות לתואר הזה - במיוחד אם אינך משקיעה בתחום משפטי שיעזור לעולם (כמו איכות הסביבה וכד'). אני לא מצאתי אבל מי יודע. אני ממליץ לך לקבל מידע באתר של US NEWS: http://www.usnews.com/usnews/edu/grad/rankings/law/lawindex_brief.php חלקו הגדול בתשלום אבל מאד עוזר. מידע נוסף: www.fulbright.org.il/index1.html

aviadl

New member
תלוי

אני למדתי ב-BOSTON UNIVERSITY ועם ממוצע 81 באוניברסיטת תל אביב זה הספיק (הם מאד אוהבים סטודנטים ישראלים שם בגלל הציונים הטובים שכולם מוציאים ולדעתי מאד קל לישראלים להתקבל לשם). השאלה היא איפה למדת בארץ ומה המיקום שלך בתואר הראשון יחסית לשאר המועמדים. בהרוארד בכלל לא בטוח שזה יספיק. כמו שציינתי. הציונים הם הכי חשובים אבל אם יש לך מרצה עם שם עולמי או עורך דין מוכר מאד שמוכנים להתאמץ ולהפעיל קצת קשרים, זה יכול לעזור. BU זה לא הרוארד או ייל (למרות שבארה"ב היא מאד מוערכת) וכמות הסטודנטים הישראלים שמנסים להתקבל אליה נמוכה הרבה יותר ולכן השוני בסיכוי הקבלה.

שאקשאק

New member
שאלה נוספת קטנה

מה עוד מעריכים שם באוניברסיטה שלך מלבד ציונים (התנדבות, נסיון מקצועי או משהו אחר?) + עם ממוצע 81, סליחה על השאלה, באיזה מיקום אתה היית בכיתה ואיזה מיקום כבר נחשב סביר?

שאקשאק

New member
ועוד אחת לחבר.......

תודה על הסבלנות. ראינו פה שלפני מספר ימים כתבת שלא בכל המדינות אפשר לקחת את מבחן הבאר עם תואר ראשון מהארץ. השאלה שלנו היא: האם המצב שונה כשמדובר באזרח אמריקאי עם תואר מהארץ בכל הנוגע למבחן הבאר? כיצד מצבו משתנה אם הוא עושה תואר 2 בארה"ב? ומה לגבי מצבו של אותו אדם בענייני עבודה במשרד עו"ד?. תודה רבה!

aviadl

New member
BAR

אין קשר בין אזרחות לאפשרות לגשת למבחני ה-BAR במדינות השונות. למדינות אסור להפלות בין זרים לאזרחים. מה שחשוב זה היכן למדת, האם הארץ בה למדת בעלת שיטת משפט דומה לזו של ארה"ב (common law) ומה המדיניות של הלשכה במדינה הספציפית בארה"ב. שיטת המשפט בישראל נחשבת כ-common law ולכן מדינות ניו-יורק וקליפורניה שהן קצת יותר ליברליות מהאחרות מאפשרות לבוגרי משפטים מישראל לגשת לבחינות ללא צורך בתואר כלשהו מארה"ב (המבחנים שלהן, אגב, נחשבים קשים יחסית). ייתכן ויש מדינות נוספות שמאפשרות זאת - איני יודע. ופה הבעיה. משרדי עורכי הדין בארה"ב בדרך כלל יעדיפו בוגר שלמד באוניברסיטה מקומית (כלומר - NYU בניו-יורק BU בבוסטון וכד'). זוהי לא העדפה קשיחה כמובן ובוגרי בתי הספר היוקרתיים באמת (הרוארד, ייל, סטנפורד) הם יוצאים מהכלל במובן זה. זה בא לידי ביטוי במיוחד בתקופה קשה כלכלית כמו הנוכחית. ואז נושא האפשרות לגשת לBAR במדינה בה למדת חשובה עוד יותר. כבוגר BU אני מקבל פידבקים חיוביים יותר ממשרדים בבוסטון. הבעיה - מסצ'וסטס היא אחת המדינות המערימות קשיים רציניים בנושא האפשרות לגשת לBAR. משרדי עורכי הדי כאן לא מתלהבים להעסיק בוגר שלא מוסמך לעסוק במשפטים במסצ'וסטס - שוב בשנים קשות כלכלית זה מעצים את הבעיה. כמובן שיש לזכור שבוגר אמריקאי רגיל תמיד יועדף על פני עורך דין זר.

aviadl

New member
LL.M.

קצת קשה לי לענות על השאלות האלה. מהנסיון שאני עברתי בנסיון להתקבל לאניברסיטאות שונות ראיתי יחס ישר וברור בין ציונים לקבלה. חברים ללימודים עם ציונים גבוהים יותר וקורות חיים זהים יחסית התקבלו לאוניברסיטאות מבוקשות יותר. ברור שעם ציונים גבוהים יותר קל יותר לקבל המלצות טובות יותר ממרצים (וכל האוניברסיטאות דורשות לפחות המלצה אחת ממרצה). אם תכנס לאתרי האינטרנט של האוניברסיטאות תגלה שאין תנאי קבלה קשיחים. כלומר ההגיון אומר שנסיון מקצועי/התנדבות וכד' אמור לחפות על ציונים נמוכים יותר. בפועל אין לי מושג אם זה עובד. הדבר היחידי שאני בטוח בו - ציונים, המלצות, רקע אקדמי (מאמרים שהתפרסמו, תירגול באוניברסיטה וכד') הם דברים חיוניים לקבלה. לייל ולהרוארד רוב המתקבלים (שאני שמעתי עליהם) הם מצטייני דיקאן שהתמחו אצל שופטי בית המשפט העליון בארץ => עם המלצה מאהרון ברק הסיכוי להתקבל להרוארד כנראה לא רע. אין לי מושג איזה מיקום אני בכיתה (אני בטוח שיש משהו כזה איפשהו אבל כשנרשמתי לאוניברסיטאות בחו"ל המיקום לא התפרסם. משיטת הציונים באוניברסיטת תל אביב אני יודע שהממוצע הוא באיזור ה-77 (עם ממוצע 85 אתה כבר מצטיין ואין הרבה כאלה). כלומר אני כנראה באחוזון ה-30. לקולומביה ול-NYU זה לא הספיק, ל-BU זה הספיק ולהרוארד או ייל אפילו לא ניסיתי להתקבל (צריכים להיות מציאותיים). לדעתי זה מאד תלוי במספר הסטודנטים הישראלים שמנסים להתקבל בשנה מסויימת. הביקוש רק עולה בשנים האחרונות.

maihuji230579

New member
שאלה לאביעד

קודם כל, תודה רבה על התשובה המפורטת. שאלה נוספת: מכיוון שהרווארד וייל "קשות להשגה", על אילו אוניברסיטאות היית ממליץ כמציבות תנאים יותר סבירים, אבל יחד עם זאת מובילות במשפטים. שמעתי שככל שהאוניברסיטה פחות נחשבת, כך יהיה יותר קשה לסטודנט זר למצוא עבודה בשוק האמריקאי. שאלה נוספת: האם מספיק לעשות סטאז' בארץ או כדאי גם לעבוד כמה שנים בתור עורכת דין? האם לצורך קבלה ללימודים עדיף לעשות סטאז' במשרד גדול? שאלה נוספת מה ההבדל בין תואר JD ל-LLM? ושאלה אחרונה לסיום: בהנחה שאין לי 60K$ לשנה, האם כדאי לרדת מהאולימפוס או שיש אפשרויות נוספות, מלבד האפשרות לקבל מלגה (עבודה על ויזת סטודנט, הלוואות וכו'). אני פשוט מנסה להיות מציאותית- קשה לי להאמין שאצליח תוך שנתיים-שלוש לחסוך 150K$ (אפילו בזנות

aviadl

New member
תואר שני

אם תפתחי את הלינק שנתתי ל-USNEW תראי את דירוג האוניברסיטאות המובילות במשפטים. בנוסף אפשר לראות שם דירוג לפי תחומי התמחות (קניין רוחני, מיסים וכיוב'). בניגוד למדינת ישראל, בארה"ב יש מאות של מוסדות לימוד למשפטים ויש אוניבסיטאות מאד מוערכות בארה"ב שבארץ לא שמעו עליהן (קרדוזו- ישיבה יוניברסיטי היא אחת מהן - במיוחד בתחום הקנין הרוחני). אבל באופן כללי את צודקת. הסיכוי למצוא עבודה לבוגר תואר שני אינו גבוה בשנים שחונות אלה וצריך להתברג למקום הטוב ביותר האפשרי (אל תשכחי שחלק מהאוניברסיטאות מצויות בחורים נידחים או בערים שאותי אישית לא משכו). גם אחרי שהתברגת את צריכה לסיים את התואר במיקום הגבוה ביותר האפשרי בכיתה וככל שהמוסד פחות מכובד כך המיקום צריך לעלות כדי להגדיל את הסיכויים. שוב ובמיוחד במציאת עבודה - קשרים קשרים קשרים. זו גם אחת הסיבות לעבוד קודם במשרד ישראלי שמקושר למשרדים בארה"ב ויוכל לעזור אח"כ. JD הינו התואר הראשון במשפטים בארה"ב. הוא נמשך 3 שנים וניתן להתקבל אליו רק לאחר תואר ראשון כלשהו (זהו תואר GRADUATE -היינו תואר שני). LL.M. (שקיים גם בארץ) זהו התואר השני במשפטים (ההגיון אומר שלאמריקאים הוא תואר שלישי אבל זה לא), הוא נמשך בד"כ שנה (שני סמסטרים) וזהו תואר שהרבה עורכי דין זרים עושים. הוא יכול להיות תואר כללי ויכול להיות תואר בתחום מסויים (מיסים, חברות, קניין רוחני וכיוב'). בנושא הכלכלי אני לא כל כך יכול לעזור לך. מלבד עזרה רצינית מההורים אני שרפתי חסכונות רבים. הלוואות תמיד אפשריות אבל אין לי מושג מהיכן. אפשר לבדוק עם האוניברסיטה. תושבי ארה"ב מקבלים הלוואות בתנאים מאד נוחים מהממשלה אבל זה לא רלוונטי לאזרח זר. אל תשכחי במדובר בסכומי עתק. אם לא תמצאי עבודה בארה"ב אח"כ את תהיי בבעיה רצינית. אם ההורים לא היו עוזרים לי אני לא הייתי מנסה אפילו אבל ההחלטות והחישובים צריכים להיות שלך. היות ומילגות צריך למצוא מוקדם אני במקומך הייתי מתחיל לחפש (אינטרנט בעיקר - גם לקרן חינוך ארה"ב-ישראל יש ספריה עם ספרי מילגות) לפחות שנה וחצי לפני המועד שבו את רוצה ללמוד. גם ככה את צריכה להירשם ללימודים כשנה לפני מועד תחילתם.

maihuji230579

New member
אביעד!

תודה על התשובה המקיפה. יש משהו שעדיין לא כל כך ברור לי. בתור בעלת תואר ראשון במשפטים, האם עלי להגיש בקשה לתוכנית JD או LLM? הבנתי ש-JD הוא כמו תואר ראשון אצלנו והוא נמשך שלוש שנים ואילו LLM- כמו תואר שני והוא נמשך שנה אחת (כלומר המתמקצעות בתחום כלשהו). מה ההשלכות של לימודים בתוכנית זו או אחרת לגבי האפשרות למצוא עבודה בארה"ב? אם אני עושה JD האם המשמעות היא שיש לי תואר ראשון כפול- אחד מישראל והשני מארה"ב? לאיזו תוכנית קל יותר להתקבל? שאלה נוספת: מבחן LSAT- הבנתי שהוא מורכב רק מחלק מילולי. האם על מנת לעבור אותו בהצלחה, רמת האנגלית שלי צריכה לשאוף לרמת שפת אם? המ משקלו בתהליך הקבלה? האם ניתן לעשותו בארץ?

שאקשאק

New member
לבחורה מאוני' העברית

כפי שאביעד כתב, חשוב מאוד הציונים. סתם מעניין אותי - מה עוד מכילים קורות החיים שלך, דברים שיכולים לסייע לך להתקבל (לא זנות למשל בנסיום עבודה! :)))

שאקשאק

New member
לאביעד

עוד כמה שאלות, אם זה אפשרי..... 1. פרסום מאמרים - בכתב העת המכובד ביותר או שאפשר גם בעיתון השכונתי? 2. כמה יהיה קשה לעשות את הבאר של מסצ'וסטס? בלתי אפשרי בכלל? במה זה תלוי?

aviadl

New member
שאלות קשות חביבי

1. כמו שאמרתי אין כלל קשיח. תחשוב בהגיון. אני מעריך שפרסום מאמר בעיתון המתנ"ס המקומי יעזור קצת פחות מפרסום מאמר בכתב העת המשפטי של אוניברסיטת תל אביב. 2. חקרתי קצת את הנושא וגיליתי שיש ישראלים שנאמר להם שהם צריכים לעשות JD בארה"ב כדי לקבל אישור ויש ישראלים שקבלו אישור לגשת כמעט ללא כל בעיה. הנושא מאד עמום ולועדה שקובעת מי יגש ומי לא יש שיקול דעת כמעט מוחלט בנושא.

aviadl

New member
JD או LL.M

תלוי בך. אם הכוונה היא למצוא עבודה בארה"ב לבוגר JD הסיכוי גבוה הרבה יותר. כמו כן בוגר JD יכול לגשת למבחני הלשכה בכל מדינה בארה"ב ללא כל בעיה - זה בדיוק כמו לעשות תואר ראשון במשפטים בארץ. החסרון ברור - אם יש לך כח ללמוד עוד 3 שנים, יכולת כלכלית לשלם 30 אלף דולר לשנה (90 אלף דולר לשלוש שנים - וזה רק שכר הלימוד) וגם מוכנה להשקיע ב-LSAT אז לכי על JD. LL.M הינו תואר של שנה (כלומר שליש מחיר). אין צורך בLSAT (את בסה"כ צריכה להיות בעלת תואר ראשון במשפטים מכל מדינה בעולם) אבל יהיה הרבה יותר קשה למצוא עבודה בארה"ב.

שאקשאק

New member
כמה פרטים

ממוצע 88 זה לא רשימת דיקן, נכון? אני לא ממשפטים אבל בכל זאת יש לי קצת התמצאות. אז כמה זה להערכתך לעומת שאר המחזור (20% ראשונים או 30% וכך הלאה). מאוד חשוב לאמריקאים. מה עוד? כדי להתקבל לאוניברסיטאות שציינת צריך לבלוט. מה עוד יש לך חוץ מהציונים? אילו פעילויות אחרות? ולגבי מלגות - לא חיפשתי אבל שמעתי שקשה למצוא....

למעלה