תואר שני במנהל עסקים

coldfish1

New member
תואר שני במנהל עסקים

רציתי להרשם לתואר שני מנהל עסקים בבן גוריון בבאר שבע אבל אמרו לי שהתואר של בן גוריון לא שווה כלום והכי טוב ללמוד בתל אביב . האם זה עד כדי כך גרוע????????????

קודם כל ....

הכי טוב זה ללמוד MBA בחו"ל :) יש המון מדדים לתואר MBA והמון גופים שמדרגים תוכניות באוניברטאות בכל העולם. למיטב זכרוני ת"א במקום הראשון בארץ בדירוגים הבינ"ל. קצת קשה לי להסכים שהתואר בב"ג לא שווה כלום, זה תואר ענייני שיש בו הרבה מסלולים ובנוסף יש מסלול למצטיינים שמסתיים תוך שנה קלנדרית אחת. אני יודע שתנאי הקבלה בב"ג יותר נוחים מאשר בת"א, ושבחלק מהמקרים אפילו אין צורך להבחן בבחינת GMAT. למיטב ידיעתי, התכנים והרמה לא שונים באופן מהותי בין המוסדות ככה שאין סיבה לפסול את ב"ג בגלל ש"אמרו" לך. בהצלחה.

ettt

New member
יש לזה 2 צדדים

הראשון תלוי במטרת התואר- אם אתה עושה את התואר לשם הלמידה והידע- ב"ג לא המקום הכי טוב אבל בהחלט לא מקום רע. זו בכל זאת אוניברסיטה והפקולטה לניהול די טובה. אם אתה עושה את התואר בשביל התעודה (וזה לרוב מה שעושים בוגרי תארים כלכליים שהתואר הזה די ממחזר להם את הידע)- תואר של ב"ג יהיה טוב כמעט כמו כל תואר אחר של אוניברסיטה. יש שמייחסים לאונ' ת"א יותר יוקרה אבל זה מוביל לצד השני של המטבע: יש שטוענים שתואר שני חשוב לעשות במקום בו נבנים הקשרים העסקיים העתידיים (או לפחות הפוטנציאל שלהם)- אין ספק שבת"א יש יותר כאלה....

למעלה