תואר שני בחינוך

tolyz

New member
תואר שני בחינוך

היי אני לא בטוחה אם זה הפורום המתאים. אם לא, אנא הפנו אותי.. יש לי תואר ראשון בספרות ותעודת הוראה בחינוך מיוחד. בשנה האחרונה עבדתי גם בבית ספר כמורת תיגבור וגם כמורה להוראה מתקנת. הבנתי שעמידה מול קהל, בין אם אלה אנשים מבוגרים או לא, זה לא בשבילי. אני אוהבת את נושא החינוך המיוחד, ואוהבת להיות אחד על אחד, אך לא מסוגלת לחשוב על לעמוד מול כיתה. תמיד חשבתי על עצמי כאחת שטובה יותר ״מאחורי הקלעים״ מאשר לפניהם, ומרגישה הרבה יותר בנוח. נהנת יותר בעבודת צוות מאשר עבודת סולו. בינואר אני חוזרת לארץ, אחרי שהות קצרה של ארבעה חודשים בחול, ואני מנסה לחשוב מה הייתי רוצה.. חשבתי על לימודים. אבל איזה לימודים אפשר ללמוד, שמשלבים גם חינוך וגם מאחורי הקלעים? ואז, להפתעתי, מצאתי שיש תואר שני בחינוך מערכות למידה/טכנולוגיות למידה ותואר שני בחינוך טכנולוגיות מידע ותקשורת. האם מישהו מכיר? שמע? יודע משהו על זה? האם זה תואר שאפשר למצוא בו עבודה, או שאני אמצא עצמי מתוסכלת ובסוף אגמור בבי״ס?.. תודה לכל העונים

תשובה תואר שני בחינוך יכול להיות ממוקד לתחומים שונים- חינוך מיוחד, ייעוץ חינוכי, מסלול מחקרי, מערכות למידה ועוד. היישום הוא לרוב בבתי הספר כהוראה. די קשה להשתלב במקומות אשר מפתחים מערכות למידה כך שיש כאן סוג מסוים של סיכון.

tolyz

New member
תודה

קשה מאיזו בחינה? כי אין מקומות כאלה? כי הכל פרוטקציה? כי יש יותר ביקוש מהיצע? במידה וכן אתחיל ללמוד את זה, לאן כן אני יכולה לפנות עם התעודות שיש לי? האם בכלל כדאי לי לעשות את זה, לאור העובדה שקשה להתקבל לעבודה? או שזה יהיה ביזבוז של זמן ושל כסף? הייתי שמחה לשמוע מה היית ממליץ למישהי אבודה כמוני לעשות. איזה מקצוע יכול להכיל את האופי שלי ואת מה שלמדתי (למי מה שידוע לך ממני עד עכשיו, כמובן). תודה רבה

tolyz

New member
קבלתי את המסר

הבעיה היא שאינני מצליחה להגיב לך שם, או לפתוח את הלינק ששלחת לי. יכול להיות שזה מכיוון שאני מחוברת דרך ipad. לכן תהיה לי בעיה לשלוח לך את כתב ידי.. במידה ותוכל לייעץ לי ממה שידוע לך, או מפרטים נוספים שתבקש, אודה לך מאוד. תודה רבה

rozmari100

New member
ייעוץ חינוכי דווקא יכול להתאים לך

היי, אם אני מבינה למה את מתכוונת בתארים האלו אז אני מכירה מישהו שלמדה את התואר הזה באונ' ת"א (+ תעודת הוראה) - ובכלל עוסקת במשהו אחר.. מעבר לזה אין לי שום דעה בנושא כי אני באמת לא מכירה. מה שכן - אולי ייעוץ חינוכי יכול להתאים לך ? זה פעילות (חשובה ומאתגרת מאוד!) מאחורי הקלעים בבית הספר ויש לך בהחלט רקע מתאים (חינוך מיוחד, תעודת הוראה וניסיון). מהתיאור שלך לגבי התחומים אותם את אוהבת ונהנת לעסוק בהם זה נשמע כמו מקצוע שיכול להתאים לך. מה שכן - אני חושבת שזה כבר מאוחר מדי ללמוד את זה השנה (ממה שאני יודעת בבית ברל למשל סגרו את ההרשמה לתואר הזה כבר מזמן כי יש לו ביקוש אדיר). בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה, אני חושבת שזה מצוין שאת מנסה למצוא את הנישה שלך בתוך תחום ההוראה

tolyz

New member
תודה

מה בדיוק עושה יועץ חינוכי? האם זה לא סוג של יועץ בבית הספר? במה אותה בחורה שעשתה את התואר הזה עוסקת? למה היא עוסקת במשהו אחר בכלל?

rozmari100

New member
בכיף

זה בדיוק סוג של יועץ בבית הספר אבל התפקיד די התפתח בשנים האחרונות. זה עבודה מול תלמידים ומול הארגון ונדמה לי שבעידן של היום עם בעיות המשמעת יש ליועץ/ת תפקיד מאוד משמעותי. הבחורה שאני מכירה (הלכתי לשאול אותה למה בעצם היא לא עוסקת בזה..
) למדה בבר אילן והיא אומרת שהיא לא כ"כ נהנתה מהלימודים שם (זה מאוד סובייקטיבי כמובן ואין בזה כדי להגיד על בר אילן שום דבר שלילי). היא לא עוסקת בתחום פשוט כי החיים לקחו אותה למקום אחר. היא התעסקה בתחום מערכות מידע ולא הגיעה לתואר מכיוון ההוראה וכשסיימה את הלימודים - היא פשוט המשיכה לעסוק בתחום של מערכות המידע. ד"א - היא אומרת שהתואר עצמו עוסק בפיתוח תכניות לימודים ממוחשבות. זה תחום שמעניין אותך ?

tolyz

New member
המחשבה של לעבוד בתוך

שטח בית הספר לא טובה לי.. אני מעדיפה לצאת מגבולות בית הספר. ואני מעריכה ממש את העובדה שדיברת איתה, תודה :) אני לא יודעת איזה תחום מעניין אותי. נורא קל לי להגיד מה לא מעניין אותי... אני עדיין מחפשת את התשובה למה כן. בגלל זה נכנסתי לפורום :) אני יודעת שהעשייה מאחורי הקלעים היא יותר אני ויותר מדברת אליי מאשר העשייה מקדימה... אני עוד בחיפושים.. ומקווה שאמצא בקרוב...:/ תודה, שוב.

michal761

New member
האם את לא יכולה למצוא עבודה בהוראה מתקנת שהיא

אחד על אחד? חשבתי שאפשרי. אשמח לתגובתך כי אני חושבת על כיוון כזה. תודה רבה.

למעלה