תואר שני בהנדסה

Any991

New member
תואר שני בהנדסה

אני סטודנט להנדסת תעשייה שבעיקרון סיים את התואר אבל אני במתכונת שיפורים כרגע - כלומר אני משפר כל מיני קורסים עם ציונים נמוכים יחסית (שיפרתי מספר קורסים עד כה) - מן הסתם אני משתדל להיות זהיר ולשפר קורסים שאני בטוח שאוכל להעלות בהם את הציון. בעיקרון הממוצע שלי עלה ל79 וקצת. אני רוצה להתקבל לתואר שני והשאלה שלי היא האם כדאי למשוך את התואר בעוד שנה/סמסטר בשביל לשפר עוד קורס אחד או 2 גג שההנחה היא שכך אני אצליח להעלות את הממוצע ל-80. הבנתי שסף הקבלה הוא 80 אבל שאפשר לקבל גם סטודנטים חריגים מעל 75 כציון מינימלי, כלומר קבלה על תנאי והשלמות וכאלה. מה דעתכם? לסגור את התואר או לא? יש לציין שאני מבסס זאת על הרצון שלי בעתיד ללמוד כנראה או בבר אילן או המשך תואר שני בהנדסת תעשייה באוניברסיטת ת"א

Any991

New member
בנוסף

הרעיון הוא להוסיף קורס ליניארית (כן אני יודע שזה כבד) ואולי אולי קורס בחירה. אלא אם כן זה כבר לא משנה ואין לי מה להשקיע בכזה דבר (שאלה קודמת)

oromer

New member
מנהל
אני הייתי משפרת

למה לך להתבסס על רצון טוב, על תנאי והשלמות?

גם הרצון שלך יכול להשתנות ועדיף שיהיה לך ממוצע גבוה ככל האפשר.

Any991

New member
לא ציינתי

שאת התואר השני אני אעשה כשאני עובר מוסד לימודים משמע אצטרך השלמות בכל מקרה ואקרא על תנאי בכל מקרה.

S h a r k 1 8

New member
אני ממליץ לך בחום-חום-חום

להעלות את הממוצע למעל 80, ולא רק בשביל תואר שני, אלא בעיקר בשביל שוק העבודה.
&nbsp
80 זה בד"כ הסף שממנו חברות רציניות מתחילות להסתכל עליך.
&nbsp

oromer

New member
מנהל
אני מסכימה עם זה מאוד ואני אוסיף

במיוחד כאשר אין ניסיון רלוונטי, ממוצע ציונים זה חשוב. מאוד.
כבר ראיתי משרות שפונות לאנשים ללא ניסיון, ואז יש בקשה להצטיינות. הרבה פעמים הכוונה לממוצע 85.
החיים דינאמיים. יכוול להיות שתרצה בסוף לעשות תואר שני במנהל עסקים. סתם דוגמא. ושם זה קצת אחרת.
הדברים מאוד משתנים זה לא שבהכרח עם ממוצע 83 תמצא עבודה ו 82 לא תמצא.
יש עוד דברים שנבדקים. אבל ממוצע גבוה יעזור לך.

Any991

New member
חומר למחשבה..תודה על המענה

לא פשוט לשפר...שיפרתי כבר מספר לא מבוטל של קורסים...כל קורס מוסיף מעט ניקוד לממוצע בשקלול הכולל ולכן החלטתי ללכת על זה. עוד אחשוב גם על זה.....

oromer

New member
מנהל
זה נכון

ההשפעה של כל קורס היא קטנה כשלעצמה.
מציעה לבחון אם יש קורס שהוא יחסית הרבה נ"ז, והציון הוא יחסית נמוך ואתה סבור שתוכל לשפר באופן משמעותי.

Any991

New member
זה העניין

בגלל זה שיפרתי קורסים שבחלקם יש להם הרבה נקודות באופן יחסי. כל מיני 60מים שהפריעו לי בעין. אלה קורסים שאתה תמיד חושב לעצמך רגע לפני שאתה ניגש אליהם כי רק המעבר שלהם היה קשה (יחסית כשאתה בשנה א' ובהלם). טוב, נראה-פתחתי את השרשור הזה כי יש לי קורס כזה על הכוונת אבל נראה

למעלה