תואר שני בהולנד

kundason55

New member
תואר שני בהולנד

שלום לכולם, מישהו/ מישהי אולי יודע/ת מהי רמת הלימודים בישראל ביחס להולנד? האם תואר ראשון בישראל מקביל ברמתו לתואר ראשון בהולנד? השאלה שלי מיוחסת לתואר ראשון במדעי ההתנהגות. כל מידע יעזור... תודה רבה לכולם...

Fair game

New member
אז ככה

רמת הלימודים בהולנד מאוד גבוהים ויש שם אוניברסיטאות שנחשבות למבילות בתחומם כידוע יש מקצועות שגם אם תלמד בחו"ל באוני מובילה בחו"ל בישראל תצטרך לעשות מבחנים כדי לקבל אישור לעסוק במקצוע שלמדת.(משפטים,רפואה,פסיכולוגיה) תואר ראשון בכל העולם הוא זהה-רק לפעמים יש שונות בקורסים או בהתמחות נ.ב. תוכל להעזר גם בפורום "לומדים בחו"ל"

תלוי מה את רוצה ללמוד

אני התקבלתי לתואר שני מחקרי בפסיכולוגיה עם תואר ראשון בפסיכולוגיה מהארץ בלי בעיות (קורס קיץ בסטטיסטיקה היה הדרישה היחידה ובדיעבד הם הודו שגם זה לא היה ממש נחוץ). יש גם תוכניות של מה שהם קוראים תואר שני אקדמאי, שהן תוכניות של שנה ויותר ממוקדות על הפרקטיקה (בניגוד לתואר שני המחקרי שהוא תוכנית של שנתיים). לתוכניות האלו הם רוצים בדרך כלל הוכחה שעשית קורסים ספציפיים (בתחום של התואר השני) בתואר הראשון שלך. בכל מקרה, גם אם חסרים לך הקורסים האלה תמיד אפשר להשלים אותם במשך שנה אחת ואז להתקבל לתוכנית, בעיקר אם בכל מקרה זו תוכנית רק של שנה. יש גם כל מיני תוכניות שנקראות premaster ואני חושבת שהן מספקות לימודי השלמה, למשל לאנשים שרוצים לעשות תואר שני בתחום שהוא קצת שונה מהתואר הראשון שלהם אבל אני לא יודעת כל כך הרבה לגבי התוכניות האלה. הלימודים עצמם הם ברמה גבוהה, אני לא יודעת אם יותר מהארץ, אני חושבת שבכל מקרה תואר שני יותר קשה מהראשון. לפחות אצלי בתוכנית אנחנו מקבלים הרבה הדרכה אישית ואני מאוד מרוצה מהתוכנית ומהרמה.

../images/Emo13.gif

כן בהחלט מרוצה. הלימודים ברמה גבוהה ואני מקבלת הדרכה אישית צמודה בכתיבת התיזה. ומעבר לכך השירותים שהאוניברסיטה מספקת ספריה, גישה למאמרים דרך האינטרנט, תוכנות ודברים כאלה) ברמה טובה.

Fair game

New member
אחלה.שיהיה המון בהצלחה

ד"א הלימודים באנגלית או הולנדית?

למעלה