"תואר ראשון"

jdpworld

New member
מה היתם עושים?

כאילו בכלל ניתן להשות... לא מגיע למצב כדבר ראשון. יש שימצאו עבודה גם בגיל שישים וללא תעודה ויש, שלא יעזור להם אינטלקטואל מתורבת בכיס...

סופי יקרה,

כאן כותבת לך בילבי הסטודנטית שנה א' לתאר א'. אבל קודם אני כותבת כאישה אל אישה! יא מיפגרת מתי פעם עצרת את החיים ושאלת מה אני עושה בשביל עצמי! בילבי החליטה ללכת ללמוד כי היא רצתה את קודם כל בשביל עצמה! היא גם מאמינה שלימודים זה ידע וידע זה כוח! היא נהנהת כל רגע ומחכה לפעם בשבוע כמו אויר לנשימה...למה? כי המרצים 10, החומר מעניין והסטודנטים ואלה יש בני גילאה ויש צעירים יותר אבל יש לכולם דבר אחד במשותף הם באו ללמוד קודם כל כי הם רוצים את זה! כן, זה לא קל....זה אפילו לפעמים קשה....זה מאתגר....זה מרגש....זה נותן זווית חדשה להסתכל על דברים! לא, אני לא מצטערת שלא התחלתי יותר מוקדם, היום אני בשלה בדיוק לעבור את התהליך! סופי, תחשבי מה יצא לך ראשית ברמה הנפשית, מה הלימודים יתנו לך....לגבי קידום...הכל מן אלללה. בילבי שבסוף החודש מסיימת סמסטר א' ....

ת י א ה

New member
בילבילונת

אני גאה בך ושלא ישתמע אחרת מדברי. סופי קפצה על עניין הלימודים כי הציעו לה, ויש מלגות וכל זה. זה לא שיום אחד היא קמה ואמרה: בא לי ללמוד כך וכך. אני טוענת שלימודים זה משהו שצריך לבוא ממך, צריך לרצות ללמוד, ולא ללמוד כי מציעים (ומי בכלל יודע אילו תחומים כלולים בהצעה, אולי כאלה שהיא לא מתחברת אליהם בכלל). בהצלחה סטודנטית שנה א'

תיאה, זה בא ממני ולא בגלל המילגות

מה יעזרו לי המילגות אם לא ארגיש שאני רוצה ללכת לשיעור??? כבר כמה שנים שזה מקנן בי ובגלל אילוצים לא עשיתי את המעשה, אבל תמיד תמיד תמיד זה היה בראש שלי. מרגישה שהיום אני יותר בשלה לזה גם מבחינת ההחלטה.

אני מיפגרתתתת?????../images/Emo6.gif

גם לפני 4 שנים הייתי בסיטואציה הזאת, וביטלתי/דחיתי כי הילדים/הזמן/הכסף/הבעל/הכוכבים/מה לא? היום אני במקום אחר, אבל עדיין עם רצון ושאיפה ללמוד. אני לעצמי ובשבילי??? עדיין יש לי קושי עם זה, אבל לא מוותרת, הפעם נחושה יותר מתמיד. יום ב' הקרוב מפגש עם הסברים מפורטים,ומקווה שזה יסתדר

תודה אישית לכל אחד ואחת כאן../images/Emo24.gif

אז דיברתי עם האחראי, הסביר פחות או יותר מה הולך לקרות קודם כל מכינה של חודשיים וחצי
(שאלוהים יעזור לי עם השברים הפשוטים
- מותר מחשבון????
אחר כך מתחילים באוקטובר, אבל המבעס הוא שאין את המקצוע שרציתי "עבודה סוציאלית"
טוב, נלך ביום ב' ונשמע אופציות אחרות
סופי - בפיחודים נרגשים

R a c h e li

New member
ובגלל ש...

החברה החליטה לתת מעמד לתארים.... השלכות של : 1.חכמה 2.כלכלה לדעתי ומלאן דוגמאות יש לי..... שישנם ללא תארים שהם : 1. חכמים
2.מפרנסים את עצמם טוב ועכשיו נישארת הנקודה מה חשוב
מממממממממ לדעתי להיות חברה של עצמך ולא של אחרים....להשלים עם מה שאת ולא עם מה שאחרים מחליטים רחלי שונאת משבצות יווווווווווווווו הסתבכתי בכתוב אבל בטח תביני
בכל מה שתחליטי

Kטלנית

New member
סופיה יקרתי../images/Emo132.gif

בהחלט מצודדת בכל אלו שאומרים ללמוד על מנת ללמוד להחכים להשכיל מה יהיה? אלוהים גדול.. לכי תדעי אמא שלי בגיל הזה משום מקום יבלה לנהל מועדון קשישים בדיוק שהיה נראה שהיא הולכת לצאת משוק העבודה יש לך מושג איזה כייף לראות אותה היום בגיל 52 פורחת לוקחת כל מני קורסים להעשרה זה פשוט נפלא לכי על זה מאמי, בשביל הנשמה.. תאמיני לי אין לך מושג איזה כייף זה אחרי כל כך הרבה שנים לחזור ללימודים
בהצלחה סופי נשמה
ההחלטה היא עכשיו בידיים שלך לגבי העתיד, והלאה..... מאמינה בך... אמרתי???

סופי...

אחד הדברים שאני מאחל לעצמי זה להמשיך לעשות דברים בגיל 100 כאילו נשארו לי עוד 100 שנים נוספות לחיות.....
שאלות כמו .. עכשיו?.. בגיל 41 ?..מה יצא לי מזה?עבודה? מציאותי?... לא נכונות , מיותרות, ורק יכשילו אותך.. עזבי אותם כרגע, ואני מבטיח לחזור ולדון בהם רק עם גב' סופי ... B.A ב.... בלי לחשוב יותר מידי, מחר בבוקר, לכי להירשם.. מבטיח לך שבפרספקטיבה של זמן, תגידי שזה יהיה אחד הצעדים הכי חכמים שעשית בחייך... אני בטוח שלצעד הזה תהיה השפעה מכרעת על חייך, על חיי ילדייך, הן בטווח הזמן המיידי וכמובן שגם בעתיד.. ב ה צ ל ח ה !!!

סופי...

אחד הדברים שאני מאחל לעצמי זה להמשיך לעשות דברים בגיל 100 כאילו נשארו לי עוד 100 שנים נוספות לחיות.....
שאלות כמו .. עכשיו?.. בגיל 41 ?..מה יצא לי מזה?עבודה? מציאותי?... לא נכונות , מיותרות, ורק יכשילו אותך.. עזבי אותם כרגע, ואני מבטיח לחזור ולדון בהם רק עם גב' סופי ... B.A ב.... בלי לחשוב יותר מידי, מחר בבוקר, לכי להירשם.. מבטיח לך שבפרספקטיבה של זמן, תגידי שזה יהיה אחד הצעדים הכי חכמים שעשית בחייך... אני בטוח שלצעד הזה תהיה השפעה מכרעת על חייך, על חיי ילדייך, הן בטווח הזמן המיידי וכמובן שגם בעתיד.. ב ה צ ל ח ה !!!

סופנקו'ש...

לומדים שמרגישים שהנפש צמאה. לומדים כי אוהבים ורוצים לדעת עוד. (במיוחד אם זה משהו שמעניין אותך), אחר"ח אם "השכלת" (תרתי משמע)- ועשית ויצא מזה משהו...אדרבה-הרווחת. רוצי על זה!!!

למעלה