תואר ראשון

RonliG

New member
תואר ראשון

שלום לכולם, אשמח לקבל חוות דעת לגבי הסיפור שלי.. התחלתי לימודים ב'מדעי החיים' לתואר ראשון בתחילת השנה הנוכחית באונ' הפתוחה. חלום ילדות ישן שלי היה להיות וטרינרית, ולכן בניתי מסלול לימודים שאוכל אח"כ להתקבל לתואר שני לוטרינריה. במהלך הלימודים, נתקלתי בכל המקצועות הראשונים, המבואות, והשתעממתי נורא.. ניגשתי לבחינות בסוף הסמסטר, נכשלתי בכל הקורסים שלקחתי, חרשתי המון למועד ב', ונכשלתי שוב. הדבר שבר אותי נורא וגרם לי לחשוב למה זה קורה.. דיברתי עם בן זוגי ומשפחתי.. בעיקרון עוד לפני שהחלטתי מה ללמוד לתואר ראשון כולם אמרו שמתאים לי "יעוץ ארגוני, ניהול או משאבי אנוש" אך אני הלכתי עם חלום הילדות. לאחר שנכשלתי התחלתי לחשוב עם עצמי האם זה מה שאני באמת רוצה.. ושאולי אני באמת טעיתי.. אני חושבת לשנות את תחום הלימוד אבל כמובן מפחדת נורא.. בן-זוגי אמר לי משהו נכון - אם אני כבר טובה עם אנשים, בכל התחום הזה של ניהול ושל יעוץ וארגון - אז אם אלמד את זה - אהיה עוד יותר טובה וכנראה הוא צדק.. יש לציין שאני בת 23. מהם מסלולי הלימוד שבתחומים שציינתי? יעוץ ארגוני, משאבי אנוש וניהול? אני לא רוצה לעשות תואר כללי של "ניהול" וכן רוצה להתמקצע במשהו מסויים. אשמח לדעותיכם, ותודה מראש על קריאת ההודעה וההתייחסות! תודה, רון.

RonliG

New member
משהו נוסף..

קראתי כאן את המאמרים(ממש עוזרים,אגב,תודה), עשיתי את המבחנים ב"יורם לימודים" ו"אדם מילא" ויצאו לי התחומים של יזמות, חברתיות וכד'.

jandi

New member
למה זה קורה

היי רוני אני חושב שזה יכול לקרוא שחלק מהקורסים ישעממו, זה הגיוני ואני מאמין שזה קורה לכולם. עיניין הכשלונות גם הגיוני...יכול להיות שאת היית משועממת ולכן היה בך איזשהי הסתייגות מהחומר והיה קשה לך לזכור ,יכול להיות שזה קשור לבעיות קשב וריכוז ולכן אולי כדאי לך לאבחן את זה. אני עשיתי עד כה קורסים בודדים באו"פ, עכשיו אני חוזר אחרי שנים בחרדה גמורה כי הלימודים שם קשים מאוד , הרבה יותר מאוני' רגילה. אם היתי בגילך לא הייתי חושב פעמיים והיתי הולך על החלום שלי גם אם הוא עלול להשתנות, גם אם אנשים מסביב אומרים אחרת(האמת שזה מה שקרה לי.) ולא משנה אם אח"כ תגלי שזו טעות, אם אח"כ יהיה לך תואר תוכלי להמשיך ולהשלים למקצוע אחר. אולי בכלל המסגרת של האו"פ לא מתאימה לך, אמנם מאמין שיש סיבה שבחרת באו"פ...אבל עדיין את צעירה , שקלי מחדש אוני' רגילה עם מסגרת וחברים ללימודים שיכולים לתמוך, וגם כך ההתבוננות שלך יכולה להיות יותר עמוקה-את מסתכלת על אנשים אחרים רואה איך לומדים, רואה איך הם עצמם מתמודדים עם המקצוע והשאלות. יש לך עוד אפשרויות..עוד דוגמא. יש קורסים של שנה שנה וחצי לעוזרי וטרינר, אולי תוכלי לבחון את זה . אבל פה...לא יהיה לך תואר.כך שזה חסרון. עם זאת תוכלי אולי להתקזז איתם עם הנקודות שכבר יש לך. עוד אפשרות לקחת אולי קורס אחד בתחום החדש שבחרת לעצמך...ולבחון אם זה מתאים. בהצלחה

חלום ילדות... כפי שקראת במאמרים- יש לנו את היכולות, יש לנו את הנטיות ויש לנו את הערכים (מאמר על כך יעלה בקרוב). אמנם חלום הילדות שלך הוא להיות וטרינרית, אבל לשם כך את צריכה ללמוד תחום שאינו מקביל לך בבחינת היכולת (אין בכך מבחינת זלזול אלא פשוט ישנם כאלו שטובים יותר בביולוגיה ובמדע מדוייק, ישנם כאלו שטובים יותר ממקצועות הומניים וישנם כאלו שטובים יותר במקצועות חברתיים). אין ספק שהאונ' הפתוחה מקשה יחסית לאונ' רגילה (ואולי הבעיה היא ביכולת שלך ללמוד לבד)-שוב זה יחסי לגבי כל אדם. אם התכונות המובילות אצלך הם חברותיות ויזמות, לכי לכיוונים של ניהול ושל ייעוץ. את יכולה לעשות תואר ראשון במשאבי אנוש או לשלב תואר עם מינהל עסקים.

RonliG

New member
תודה על החיזוק :)

אבל איפה לומדים תואר כזה ובסופו של דבר מה אני עושה עם תואר במשאבי אנוש?

מלי147

New member
תשובה לרון

היי רון.. אני הייתי קלועה בבעיה די דומה לשלך, בתיכון ומגיל קטן רציתי לכיוון הביולוגיה או רפואה, בתקופת השירות שלי הייתי חובשת, והייתה לי כל המוטיבציה ללכת לכיוון. אבל שמתי לב כי אני הרבה יותר פורחת בכיוון העבודה עם אנשים, ובדקתי את הנושא של פסיכולוגיה, ייעוץ ארגוני, הנחיה קבוצתית, והבנתי כי כל אלה פתוחים בפני אם אני עושה תואר ראשון בפסיכולוגיה. אני כרגע לומדת שנה שניה במכללת אשקלון ומאוד מרוצה - מרמת הלימודים, המרצים, האוירה .. ללא ספק משקיעים בנו, ומאוד מודעים לך שהצלחה שלנו זו הצלחה שלהם. באופן כללי לייעוץ ארגוני למיטב ידיעתי ניתן ללמוד בתואר השני. כמוך גם אני בת 23 ורואה זאת כיתרון. תחקרי לעומק את הנושא. תשאלי מכרים , תפני למרכזי ייעוץ והכוונה, תלכי לימים פתוחים. -> אגב, יש יום פתוח במכללת אשקלון ב6/5/11.. שיהיה בהצלחה!! ואל תדאגי!

עינת190

New member
משאבי אנוש

רון שלום, אין ספק שהצלחה בלימודים תלויה במידה בה את נהנת מהלימודים ומתחברת לתחום. קחי בחשבון שהרבה אנשים מתחילים מסלול מסוים ואז מבינים שהם בעצם לא מתחברים אליו ועושים שינוי. נכון שזו לא החלטה קלה מצד שני לפעמים צריך להתחיל בכיוון כלשהו כדי להתכוונן לבסוף על מה שבאמת מעניין אותך. עבודה עם אנשים באמת מצריכה אופי מסויים, ונשמע שניחנת בו! כמו שכבר הציעו לך פה, לכי לימים פתוחים (מאי זה חודש שיש הרבה), תקבלי מידע ממגוון מקומות ואז תחליטי, יש אינסוף שילובים של משאבי אנוש. אני התחלתי לימודי חינוך במכללת אחוה, ובסוף השנה הראשונה הבנתי (כמוך) שאני רוצה ללמוד סוציולוגיה ולאחר מכן להמשיך לייעוץ ארגוני תואר שני, לאחר לבטים רבים, עשיתי את הצעד ואני מאושרת.... אני לומדת תואר בסוציולוגיה אנתרופולוגיה בהתמחות משאבי אנוש במכללת אחוה ואני יודעת שיש אפשרות לשלב משאבי אנוש כהתמחות בתואר של מנהל עסקים. שניהם תארים של אוניברסיטת בן גוריון, לשם אעבור בקרוב לסיים את התואר. שיהיה המון בהצלחה, מקווה שעזרתי.

למעלה