תואר ראשון בייעוץ

תואר ראשון בייעוץ

שלום וברכה
אני מתעניינת לגבי עשיית תואר ראשון בייעוץ באחת המכללות להוראה. מהנתונים שאספתי ושסיפרו לי הבנתי שכיום כבר לא מעניקים תואר ראשון בתחום זה (כלומר, מסיימים את הלימודים עם תואר B.Ed רגיל בחינוך בלי הזכרת לימודי הייעוץ) ורציתי לברר, האם כאשר ארצה לעשות תואר שני בתחום- יוחשבו לי השעות והקורסים? ושאלה נוספת: במידה וארצה לאחר סיום לימודי לתואר ראשון בתחום זה, ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה- האם יש קשר בין התחומים? האם יחשב הידע שלי בייעוץ? או שאלו שני תחומים נפרדים לחלוטין ואני אצטרך לעשות השלמות מהשלמות שונות (כמה אורכן?) כדי להשתלב בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה? בתודה רבה מראש
, סטודנטית

יעוץ

עיסוק ביעוץ חינוכי מחייב תואר שני ביעוץ, לאחר תואר ראשון בחינוך. לא ברור מה כוונתך אם יחשבו לך השעות. כולם למדו קודם לתואר ראשון וזו דרישה מקדמית כדי להתקבל לתואר שני. לאחר תואר ראשון בחינוך לא ניתן ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה.נדרש תואר ראשון בפסיכולוגיה.

תודה על התגובה,

ובכל אופן עדיין נשארתי תוהה לגבי משהו אחד מסויים: במידה ועשיתי תואר ראשון בייעוץ וארצה לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה- האם זה יקצר לי את התהליך? (כלומר, אני אצטרך לעשות רק השלמות של שנה בערך או שאצטרך לעבור את כל התהליך מתחילה?) תודה סטודנטית (נ.ב. בקשר לתואר ראשון בייעוץ- התכוונתי לכך שלפי מה שידוע לי, עד השנתיים האחרונות ניתן תואר ראשון בייעוץ, ורק בשנתיים האחרונות ניתן במקום תואר בייעוץ- רק תואר ראשון בחינוך. מקווה שעכשיו הובהרתי. (ושלא הטעו אותי). תודה.).

המשך

כמעט ולא יקצר.יוכרו לך קורסים כללים הנדרשים מכל תלמיד כמו הכרת המחשב.גם אם בשני החוגים נלמד אותו קורס הוא נלמד בהיקפים אחרים. כך למשל בשני החוגים נלמד הקורס מבוא לפסיכולוגיה, אבל יש קורס הנקרא מבוא לפסיכולוגיה ללא פסיכולוגים (נלמד בחינוך), ומבוא לפסיכולוגיה לפסיכולוגים.

למעלה