תואר ראשון בחו"ל

Philip Jr

New member
לא יודע אם כתבת את זה ברצינות

אבל לאשתי באמת היה יעד של גיל 26 לחתונה, והיא עמדה בזה.. עם עזרה לא מועטה שלי אפשר לומר

&nbsp
אני חושב שרצוי לזכור שלימודים הם בין השאר (ואולי בעיקר) מדרגה בדרך לעיסוק מקצועי מסוים. לכן, כדאי לחשוב היטב על מהן המטרות שלך לאחרי הלימודים, והאם לימודים בחו"ל יקדמו אותך אל עבר המטרות האלו יותר מאשר לימודים בארץ, ובאיזה מחיר. יש כאלו שמוכנים להסתכן מבחינות מסוימות כדי לקצור את הפירות שלפעמים מקבלים מלימודים בחו"ל. יש כאלו שגם אם היו רוצים ללמוד בחו"ל, פשוט לא יכולים.. ויש כאלו שלא רוצים, כי זה לא באמת ישתלם להם בהתחשב ביעדים שלהם להמשך..
&nbsp
למשל, אני החלטתי לעשות דוקטורט בארה"ב. אני לא חובב גדול של המדינה הזו, התרבות והמנהגים שלה.. אבל מבחינה מקצועית קיבלתי הזדמנות נהדרת, וכנ"ל אשתי. ויש עוד צ'ופרים להחלטה הזו, כמו למשל אזרחות אמריקאית לילדים העתידיים שלנו. גם אם אני לא חובב גדול של אמריקה, אני עדיין חושב שאזרחות אמריקאית (ובכלל אזרחות נוספת) זה שימושי.
&nbsp
את גם הזכרת רק את חו"ל באופן מאד כללי, כלומר אולי את בכלל חושבת לכיוון אירופה, קנדה, אוסטרליה, מקום אחר.. ברור שיש המון הבדלים בין האזורים האלו, וכל מדינה ומדינה בתוכם. זו אחת הסיבות שההחלטה כל כך מורכבת!

למעלה