רק הרשי לי להבהיר
אני לא טוען שבלתי אפשרי למצוא אהבה בחו"ל, זה יהיה די מגוחך מצידי.. הדיון כאן הוא על האלמנטים שבגללם לא שכיח לצאת ללימודי תואר ראשון בחו"ל, הדברים שמקשים שבגללם אנשים לא הולכים על זה. למשל מימון - כפי שאת ואני יודעים היטב ומניסיון אישי, גם אם אין לרובנו את היכולת לממן את הלימודים, חלקנו מוצאים איך, בעבודה קשה, בויתורים כואבים, בהלוואות ותוך לקיחת סיכונים וכדומה. אז זה לא בלתי אפשרי, אבל זה הרבה יותר קשה.

אני גם לא טוען שהזמן שהלימודים לוקחים זו הבעיה העיקרית.. אני טוען שלכל סיר יש מכסה, אבל יש חנויות עם יותר מכסים, ויש חנויות עם פחות..

אני חוקר מערכות יחסים, ובין השאר גם אתרי הכרויות שהזכרת. האלגוריתמים שלהם מאד דומים, ורובם מתאימים אנשים על בסיס דבר אחד עיקרי - similarity. הגיוני, לכל סיר יש מכסה, אבל הוא צריך להתאים.. ולרובנו יש דרישות בסיסיות של התאמה שלא נוותר עליהם בבן או בת זוג.

לכן, לא מדובר במה אפשרי או לא אפשרי, אלא באיפה ההסתברות יותר גבוהה שתמצאי בן זוג. העובדה היא שלאלו שנוסעות לחו"ל לתואר ראשון זה יהיה יותר קשה, ואם זה משהו שחשוב לפותחת השרשור או שאר הקוראים, כדאי לקחת זאת בחשבון. רובנו פוגשים את בני ובנות הזוג בתקופת הלימודים. בלימודי תואר ראשון בחו"ל זה יותר קשה בגלל פערי הגיל.. הרבה מאיתנו, גם אלו הפחות מסורתיים, מחפשים בת או בן זוג יהודיים. זה יותר קשה בחו"ל, איפה שיהודים הם מיעוט. כולנו מחפשים אנשים שחולקים מאפיינים מסוימים (שמדורגים אחרת לכל אחת ואחד מאיתנו כמובן), אבל זה יותר קשה אם למשל football בשבילי זה משחק שאשכרה משחקים עם הרגל, ולא הדבר הזה שאמריקאים המציאו. דוגמא טיפשית קצת, אבל אני נניח ממש לא רואה את עצמי יוצא עם האמריקאית הטיפוסית, פשוט יש יותר מדי הבדלים וניואנסים תרבותיים שאני לא מוכן לקבל, ואני לא לבד בעניין הזה. בקיצור, הסיכויים פחותים למצוא מכסה מתאים, וזה לא פשוט, אני רואה זאת כל הזמן.

ה - "אופטימיות" שלי ממשיכה גם לשלב הבא.. נניח שפותחת השרשור בכל זאת פוגשת את אותו דוקטורנט אמריקאי מקסים ונפלא! הבעיה היא שמתישהו הוא יסיים את הדוקטורט, ואז יש מצב טוב שהוא יעבור לצד השני של היבשת. לרוב מערכות יחסים long distance לא נגמרות טוב. בישראל לעומת זאת אין ממש לאן ללכת (או לברוח חיחי) שלא במרחק נסיעה סביר. זה גם פרט חשוב למדי, ואני (ואני מניח שאחרים פה) הייתי עד לאיך דברים כאלו מפרקים זוגיות ואף נישואים.

נקודה אחרונה למחשבה: ה - regret הכי גדול של אנשים בממוצע קשור במערכות יחסים. מערכות יחסים שלעולם לא היו, מערכות יחסים שהיו והסתיימו, מערכות יחסים שעלו על שרטון... לא על פיננסים, לא על ילדים, לא על משהו אחר. בעיניי זו דוגמא לחשיבות של מערכות יחסים רומנטיות במרקם של חיינו. לכן, חשוב לקחת דברים כאלו בחשבון, בתקווה שלא יהיו חרטות..