תואר ראשון בהוראה

Dewberry

New member
תואר ראשון בהוראה

אני מחפשת אוניברסיטאות או קולג'ים שמלמדים לתואר ראשון בהוראה, ואם יש אז בנושא הספציפי של לימוד עברית בארה"ב. תודה מראש!

אור302

New member
אני לא בטוח

שיש מקומות כאלה. גם בארץ לא מלמדים תואר בהוראה אלא יש תעודת הוראה למי שיש לו כבר תואר ראשון. תעודה שאולי תהיה רלוונטית תמצאי בברנדייס אולי או באוסטין, טקסס שיש להם מרכז גדול לחקר העברית.

Dewberry

New member
כן, בעיקרון לזה התכוונתי

ללימודים שבסופם מקבלים תעודה, או מה שנהוג לקבל, שמאשרת שהוסמכת להיות מורה וללמד בבית ספר. אני מחפשת מוסדות לימוד שמסמיכים ללימוד השפה העברית בבתי ספר יסודיים. אתה יודע אולי מה שמות המוסדות שנמצאים בערים שהזכרת? תודה.

Sonic hedgehog

New member
ברנדייס זה שם של אונברסיטה לא עיר

וזה נראה לי ההימור הכי בטוח שלך.

John the Savage

New member
לפחות לגבי הארץ - לא מדוייק

אמנם יש מסלול ללימודי תעודה בהוראה למי שיש לו כבר תואר ראשון, אבל בפירוש ישנם גם תארים בהוראה. באונ' חיפה לדוגמה, במסגרת ביה"ס לחינוך ישנו חוג להוראה (שהוא חוג נפרד מהחוג לחינוך) שמעניק תואר ראשון בהוראה (במסלול דו-חוגי) כאשר תעודת ההוראה היא חלק ממסלול הלימודים.

צודק

ולמיטב זכרוני, לתעודת ההוראה עצמה לומדים רק בשנה הרביעית, אחרי שכבר יש תואר ראשון.

אור302

New member
אז מה מלמדים שם

שאינו נכלל בתעודת ההוראה? (תעודת הוראה זה שנה אז פה יש עוד שנתיים שלמות שכוללות מה?)

John the Savage

New member
קבלי קישור

http://www.universities.com/On-Campus/Bachelor_degree_Foreign_languages_literatures_and_Linguistics_Hebrew_Language_and_Literature.html ואפשר להוסיף לרשימה (כל עוד מתיחסים באופן ספציפי לשפה העברית), גם את ישיבה יוניברסיטי ואת האוניברסיטה העברית של בולטימור. לגבי הוראה באופן כללי ולאו דווקא בעברית - קיים ברוב האוניברסיטאות ...

למעלה